Quiz about Creams of the Crops
Quiz about Creams of the Crops

Creams of the Crops Trivia Quiz


A sports mix of some of the most recognized names in sports. I hope that you have fun with this all multiple choice quiz. :-)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Mixed
  8. »
  9. Wide World of Sports

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
208,484
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
20486
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 67 (6/10), teachdpo (7/10), MariaVerde (7/10).
1. One of hockey's greatests, Wayne Gretzky began his NHL career with which team? Hint

Chicago Blackhawks
New York Rangers
Los Angeles Kings
Edmonton Oilers

2. Horse Racing USA - In 1978, which horse became the 11th in history to win the Triple Crown? Hint

Affirmed
Man O' War
Dancers Pride
Flicka

3. What was heavyweight boxing champion Sonny Liston's real first name? Hint

Jackson
Charles
Mordecai
Robert

4. U.S. College Sports- The 2001-02 UConn Women's basketball team went 39-0 to an undefeated season. Who was their leading scorer? Hint

Swin Cash
Kitty Wells
Michelle Jordan
Amy Fisher

5. In a PGA Tournament in 2001, a father and son by the name of Nicklaus played on the courses. What was Jack's son's name? Hint

Arnold
Gary
Eugene
Benjamin

6. Nascar's first Daytona 500 was held in 1959. Who won this inaugural race? Hint

Greg Pinchbeck
Rusty Wallace
Lee Petty
Harry Gant

7. One of the greatest soccer players in history was David Beckham. What is his born name? Hint

David James Donner
Davidio Antonio Beckham
David Robert Joseph Beckham
Robert James Cornelius

8. Which 1932 Olympic great won two gold medals, one silver, and later became a historic professional golfer? Hint

Babe Didricksen
Jim Thorpe
Wilma Rudolph
Jesse Owens

9. The Collingwood Magpies, Hawthorn Hawks, and Carlton Blues all belong to which sports league? Hint

Canadian Football League
Australian Football League
UK Football Premier League
Quebec Major Junior Hockey League

10. Which Major League baseball player won his seventh Most Valuable Player award in 2004? Hint

Randy Johnson
Barry Bonds
Lou Gehrig
Cal Ripken Jr.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. One of hockey's greatests, Wayne Gretzky began his NHL career with which team?

Answer: Edmonton Oilers

1979 saw the debut of the 'Great One' with the Oilers, scoring 51 goals in the season. In the 1988-89 season, Wayne found himself playing for the Kings. 1995 with St. Louis, and 1996 with the Rangers, Gretzky retired after the 1998-99 season with 894 goals and 1963 assists.
2. Horse Racing USA - In 1978, which horse became the 11th in history to win the Triple Crown?

Answer: Affirmed

The Triple Crown consists of the Preakness Stakes, Kentucky Derby, and the Belmont Stakes. 1978 rejuvenated horse racing with the Affirmed-Alydar rivalry. In the season, Affirmed also won the Santa Anita Derby, Hollywood Derby, San Felipe Handicap, and Jim Dandy Stakes.
3. What was heavyweight boxing champion Sonny Liston's real first name?

Answer: Charles

Liston became a champion after being in and out of prison at a young age. He defeated boxing great Floyd Patterson in 1962 with a first-round knockout at the age of 30. Ironically, Liston and Patterson met the following year with the exact same results. Liston died in 1970 at the age of 38.
4. U.S. College Sports- The 2001-02 UConn Women's basketball team went 39-0 to an undefeated season. Who was their leading scorer?

Answer: Swin Cash

Cash scored in double-figures in 37 of the 39 games to help the Huskies to a 39-0 season. She was also voted the NCAA Final Four Outstanding Player in 2002. Cash went on to be drafted by the WNBA Detroit Shock, and finished third in the Rookie of the Year voting. Then in 2004, she donned the uniform of the United States and headed for the Olympic Games.
5. In a PGA Tournament in 2001, a father and son by the name of Nicklaus played on the courses. What was Jack's son's name?

Answer: Gary

Gary began touring with the PGA in 2000. Unfortunately, Gary missed the cut more often than not. Although he did not compete for the rookie of the year in 2000, Gary's goal was just to retain his tour card, which he did.
6. Nascar's first Daytona 500 was held in 1959. Who won this inaugural race?

Answer: Lee Petty

The race happened on February 22. Petty nosed out runner-up Johnny Beauchamp for the win, but the winner declaration took three days due to its close finish. The race had 42,000 fans in attendance, and has grown into an icon.
7. One of the greatest soccer players in history was David Beckham. What is his born name?

Answer: David Robert Joseph Beckham

Beckham made his name playing for Manchester United. His first team debut was September 1992.
8. Which 1932 Olympic great won two gold medals, one silver, and later became a historic professional golfer?

Answer: Babe Didricksen

Babe set two records in the Los Angeles Olympics of 1932, the 80-meter hurdles and the javelin throw. Her silver came in the high jump. Born Mildred Ella Didrikson, she earned the nickname 'Babe' when she hit five home runs in one game. Babe began to play golf after the Olympics in 1935, then later married professional wrestler, George Zaharias.

She was the winner of the U.S. Women's Open three times in her golfing career. Babe passed away of cancer in 1956 at age 42.
9. The Collingwood Magpies, Hawthorn Hawks, and Carlton Blues all belong to which sports league?

Answer: Australian Football League

The 2004 Grand Final was won by the Port Adelaide Power over the Brisbane Lions. Also in 2004, St. Kilda's Fraser Gehrig won the Coleman Medal for most goals kicked. Chris Judd also won the Brownlow Medal.
10. Which Major League baseball player won his seventh Most Valuable Player award in 2004?

Answer: Barry Bonds

Bonds won this fourth with San Francisco Giants in 2004, after winning three with the Pittsburgh Pirates in the 1990s. Barry was in his 19th season. He won the award in 2004 over runner-up Adrian Beltre of the Los Angeles Dodgers.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 03 2023 : Guest 67: 6/10
Feb 02 2023 : teachdpo: 7/10
Jan 22 2023 : MariaVerde: 7/10
Jan 21 2023 : Guest 68: 8/10
Jan 21 2023 : Guest 76: 7/10
Jan 21 2023 : awr1051: 10/10
Jan 21 2023 : Guest 216: 4/10
Jan 21 2023 : Guest 98: 10/10
Jan 20 2023 : Guest 69: 8/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
This quiz is part of series C These Quizzes:

All the titles of these quizzes begin with the letter C. Enjoy

  1. Cycloramas Average
  2. Cemeteries Can be Fun Average
  3. Canadian Capital Cities Easier
  4. Christmas Movie Characters Average
  5. Chocolate Moose Average
  6. Colorful Phrases Easier
  7. Creams of the Crops Average
  8. Country! Easier
  9. Clowns to the Right of Me Easier
  10. Cookies and Cakes and Other Sweet Bakes Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us