FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cubs Stumpers
Quiz about Cubs Stumpers

Cubs Stumpers Trivia Quiz


Here are a few tidbits for long suffering Cubs' fans.

A multiple-choice quiz by bcgcolts. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. Chicago Cubs

Author
bcgcolts
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
96,467
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
713
- -
Question 1 of 10
1. Strain your brain, what was the Cubs' final record in 1984? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these doesn't belong? Hint


Question 3 of 10
3. Who hit the painful game winning homer off Lee Smith to win
NLCS game 4 in '84?

Answer: (Two Words)
Question 4 of 10
4. Who started game 2 of the 1989 NLCS for the Cubs against the San
Francisco Giants?
Hint


Question 5 of 10
5. The 1989 All-Star game at Wrigley was plagued by multiple
rain delays?


Question 6 of 10
6. In 1997, our heroes began the season 0-14, what team did they
win their first game against?
Hint


Question 7 of 10
7. Which player played in the 1983 World Series for the Phillies
before coming to the Cubs in 1984?
Hint


Question 8 of 10
8. For whom was Dennis Eckersley traded to the Cubs in 1984?

Answer: ( Two words, or just surname)
Question 9 of 10
9. The Cubs were the first team to draw three million fans in a season?


Question 10 of 10
10. Which of these years was the last time the Cubs won a post season series during the 20th century? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Strain your brain, what was the Cubs' final record in 1984?

Answer: 96-65

Due to a late season rain-out, the Cubs only played 161 games
in 1984.
2. Which of these doesn't belong?

Answer: Steve Trachsel

The hero of the 1998 one game playoff against the Giants,
Trachsel is the only rightie in the bunch. The playoff was needed
to decide the NL wild card because both teams finished with identical
89-73.
3. Who hit the painful game winning homer off Lee Smith to win NLCS game 4 in '84?

Answer: Steve Garvey

A dark Saturday night in Cubs' history as the former Dodger
sent the series to a deciding game 5. The Padres eventually
won the NLCS and advanced to the World Series.
4. Who started game 2 of the 1989 NLCS for the Cubs against the San Francisco Giants?

Answer: Mike Bielecki

1989 was easily Bielecki's best year as he went 18-7.
5. The 1989 All-Star game at Wrigley was plagued by multiple rain delays?

Answer: False

It was 1990, not 1989.
6. In 1997, our heroes began the season 0-14, what team did they win their first game against?

Answer: Mets

At Shea in the second game of a doubleheader, two weeks into
the season, the Cubs were victorious.
7. Which player played in the 1983 World Series for the Phillies before coming to the Cubs in 1984?

Answer: Gary Matthews

It was "the Sarge." Bowa played in the '80 series, but was with the
Cubs in '83, as was Sandberg. Eckersley was acquired from the Red Sox in 1984.
8. For whom was Dennis Eckersley traded to the Cubs in 1984?

Answer: Bill Buckner

Buckner was a Cubs favorite and won the batting title in 1980,
he unfortunately is most remembered for the ball going through
the legs in '86.
9. The Cubs were the first team to draw three million fans in a season?

Answer: False

The Minnesota Twins in 1988 were the first to draw 3 million.
10. Which of these years was the last time the Cubs won a post season series during the 20th century?

Answer: 1908

Yep, it was way back in 1908. They went to the World Series in 1945, but divisonal play didn't begin until 1968.
Source: Author bcgcolts

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. The Friendly Confines Average
2. 1908 Cubs Difficult
3. Cubs in The World Series Average
4. Curse of the Billy Goat Tough
5. I Didn't Mean To Do It! Average
6. 2007 Chicago Cubs Difficult
7. Chicago Cubs Baseball Average
8. 1998 Chicago Cubs Average
9. The Chicago Cubs! Average
10. Cubs Fans Unite Average
11. Chicago Cubs Difficult
12. Chicago Cubs: 2003 Average

7/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us