FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FA Cup Winners And Losers
Quiz about FA Cup Winners And Losers

FA Cup: Winners And Losers Trivia Quiz


Here is a series of questions regarding our country's top knockout competition. Some are fairly easy, some not so easy.

A multiple-choice quiz by hartson. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Cup

Author
hartson
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
15,853
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4025
- -
Question 1 of 10
1. Who were the winners of the 1980 F.A Cup ? Hint


Question 2 of 10
2. Who scored the opening goal in the 1987 F.A Cup final ? Hint


Question 3 of 10
3. Who saved the first ever penalty in an F.A Cup Final at Wembley? Hint


Question 4 of 10
4. Who were the winners of the 1979 F.A Cup? Hint


Question 5 of 10
5. Who scored the only goal in the 1985 F.A Cup final ? Hint


Question 6 of 10
6. Ian Rush scored twice in the 1986 F.A Cup final but who scored Liverpool's other goal ? Hint


Question 7 of 10
7. Who were the winners of the 1982 F.A Cup? Hint


Question 8 of 10
8. Who were the last team to beat Chelsea in an F.A Cup Final during the 1990s? Hint


Question 9 of 10
9. Who did Crystal Palace beat in the 1990 semi-final to play Manchester United in the Final of that year ? Hint


Question 10 of 10
10. Who scored the winning goal for Manchester United in the 1996 Final? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who were the winners of the 1980 F.A Cup ?

Answer: West Ham United

The score was 1-0, Trevor Brooking scored the decisive goal.
2. Who scored the opening goal in the 1987 F.A Cup final ?

Answer: Clive Allen

He scored after three minutes but went on to be on the losing side as Tottenham Hotspur crashed 3-2.
3. Who saved the first ever penalty in an F.A Cup Final at Wembley?

Answer: Dave Beasant

He saved John Aldridge's Penalty in the 1988 F.A Cup Final which Wimbledon won 1-0.
4. Who were the winners of the 1979 F.A Cup?

Answer: Arsenal

Alan Sunderland scored the winner in a 3-2 thriller against Manchester United.
5. Who scored the only goal in the 1985 F.A Cup final ?

Answer: Norman Whiteside

He scored the winner in extra time.
6. Ian Rush scored twice in the 1986 F.A Cup final but who scored Liverpool's other goal ?

Answer: Craig Johnstone

He scored the second of Liverpool's 3 goals.
7. Who were the winners of the 1982 F.A Cup?

Answer: Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur beat Queens Park Rangers 1-0 in the replay.
8. Who were the last team to beat Chelsea in an F.A Cup Final during the 1990s?

Answer: Manchester United

Manchester United beat them 4-0 in 1994.
9. Who did Crystal Palace beat in the 1990 semi-final to play Manchester United in the Final of that year ?

Answer: Liverpool

They went on to get beaten in a replay against Manchester United.
10. Who scored the winning goal for Manchester United in the 1996 Final?

Answer: Eric Cantona

Cantona scored with 5 minutes to go in normal time to kill off Liverpool 1-0.
Source: Author hartson

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us