FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FA Cup Finals
Quiz about FA Cup Finals

The Ultimate FA Cup Finals Quiz | UK


This quiz is about FA Cup Finals in the 2000s.

A multiple-choice quiz by reinelt62. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Cup

Author
reinelt62
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
251,200
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1835
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What was unique about the 2001 FA Cup final? Hint


Question 2 of 10
2. Who scored the only goal of the 2003 FA Cup Final? Hint


Question 3 of 10
3. Who scored the final goal of the match, in the 2006 FA Cup final, to send the match into extra time? Hint


Question 4 of 10
4. Which team won the 2000 FA Cup, in the last cup final to be played at the old Wembley? Hint


Question 5 of 10
5. Which player scored two second half goals to propel his team past Arsenal in the 2001 FA Cup final? Hint


Question 6 of 10
6. Which team won the 2002 FA Cup final, in a battle of London clubs? Hint


Question 7 of 10
7. Which team won the 2003 FA Cup? Hint


Question 8 of 10
8. Who won a one sided 2004 FA Cup final? Hint


Question 9 of 10
9. Who won the 2005 FA Cup final, on penalties after a 0-0 draw? Hint


Question 10 of 10
10. Which team won the 2006 FA Cup final, after it went to penalties for the second year in a row? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 04 2024 : Guest 165: 10/10
Apr 25 2024 : Guest 62: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was unique about the 2001 FA Cup final?

Answer: It was the first to be played outside of England

The Millenium Stadium in Cardiff, Wales, hosted the match. The FA Cup Final had been played in England from 1872 to 2000 (and at Wembley Stadium from 1923 to 2000). Wembley was demolished after the May 2000 cup final.
2. Who scored the only goal of the 2003 FA Cup Final?

Answer: Robert Pires

Arsenal beat Southampton 1-0. They were defending titleholders, having beaten Chelsea 2-0 in May 2002.
3. Who scored the final goal of the match, in the 2006 FA Cup final, to send the match into extra time?

Answer: Steven Gerrard

Gerrard scored to tie the match at 3-3. No goals were scored in extra time. Liverpool beat West Ham United 3-1 on penalties.
4. Which team won the 2000 FA Cup, in the last cup final to be played at the old Wembley?

Answer: Chelsea

Roberto Di Matteo scored the winner again for the Blues, as they beat Aston Villa, 1-0.
5. Which player scored two second half goals to propel his team past Arsenal in the 2001 FA Cup final?

Answer: Michael Owen

Owen's two goals in the last 8 minutes lifted Liverpool to a 2-1 win vs. Arsenal (Freddie Ljungberg scored in the 73rd minute).
6. Which team won the 2002 FA Cup final, in a battle of London clubs?

Answer: Arsenal

Arsenal defeated Chelsea, 2-0, with goals by Ray Parlour and Freddie Ljungberg.
7. Which team won the 2003 FA Cup?

Answer: Arsenal

Arsenal repeated their 2002 victory (vs. Chelsea 2-0) with a 1-0 victory over Southampton.
8. Who won a one sided 2004 FA Cup final?

Answer: Manchester United

Manchester United beat Millwall, a non-Premiership team, 3-0.
9. Who won the 2005 FA Cup final, on penalties after a 0-0 draw?

Answer: Arsenal

Gunners fans rejoiced with their team's victory vs. Manchester United in what was described by most commentators as a pretty boring final.
10. Which team won the 2006 FA Cup final, after it went to penalties for the second year in a row?

Answer: Liverpool

Liverpool prevailed on penalties after Steven Gerrard equalized in injury time to make the score 3-3. Liverpool had also won the 2005 Champions League final on penalties after a 3-3 draw.
Source: Author reinelt62

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. FA Cup: Winners And Losers Average
2. FA Cup Final Scorers Average
3. FA Cup Facts Tough
4. FA Cup Finals Average
5. FA Cup Finals Tough
6. FA Cup Tough
7. History Of The FA Cup Tough
8. Strange World of FA Cup Difficult
9. 1970s FA Cup Finals Average
10. 1980s FA Cup Finals Average
11. The FA Cup Difficult
12. F.A Cup 2007 Tough

6/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us