FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FA Cup 2007
Quiz about FA Cup 2007

F.A Cup 2007 Trivia Quiz


This is a quiz on the F.A Cup in the year 2007. Enjoy.

A multiple-choice quiz by michaelessien. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Cup

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
265,292
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1055
- -
Question 1 of 10
1. Who were the runners up in this famous competition? Hint


Question 2 of 10
2. Who finished Arsenal's campaign in a replay that was won in the replay. Hint


Question 3 of 10
3. Which team faced Manchester United in the semi-finals? Hint


Question 4 of 10
4. Drogba gave the Blues victory in the final, but in which period of time was the net rattled in? Hint


Question 5 of 10
5. Wembley was a full house on the day of the final?


Question 6 of 10
6. In which round do the big guns (Premiership teams) enter the competition? Hint


Question 7 of 10
7. In total, from the third round, how many matches did Chelsea play? Hint


Question 8 of 10
8. The sixth round is also known as the quarterfinals?


Question 9 of 10
9. Not including the extra time periods, how many goals were scored in the semi-finals of the tournament? Hint


Question 10 of 10
10. Which anniversary did 2007s tournament mark? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who were the runners up in this famous competition?

Answer: Manchester United

Manchester United lost the final of the F.A Cup, but they still won the Premiership so it wasn't an unsuccessful season.
2. Who finished Arsenal's campaign in a replay that was won in the replay.

Answer: Blackburn

Benni McCarthy's shot sailed into the top corner of the net to ensure Rovers' victory at Ewood Park.
3. Which team faced Manchester United in the semi-finals?

Answer: Watford

Watford lost 4-1 on that day with Rooney firing 2 home, and Ronaldo and Richardson were the other scorers.
4. Drogba gave the Blues victory in the final, but in which period of time was the net rattled in?

Answer: 2nd period of extra time

Drogbas goal was a result of a great one-two with Frank Lampard.
5. Wembley was a full house on the day of the final?

Answer: False

There were a total of 174 seats that were not filled during the thrilling 120 minutes of action.
6. In which round do the big guns (Premiership teams) enter the competition?

Answer: 3rd

Premiership teams come in in the third round of the cup, but in that round a total of 44 new teams enter the competition because the championship teams also come into the competition in this particular round.
7. In total, from the third round, how many matches did Chelsea play?

Answer: 8

Chelsea only played 7 different teams but had to have a replay to see off Tottenham.
8. The sixth round is also known as the quarterfinals?

Answer: True

There are only 8 teams participating in the sixth round which also makes it the quarters.
9. Not including the extra time periods, how many goals were scored in the semi-finals of the tournament?

Answer: 7

Manchester United beat Watford 4-1, but even though Chelsea beat Blackburn 2-1, Michael Ballack's goal was in extra time.
10. Which anniversary did 2007s tournament mark?

Answer: 126th

Over all these years a total of 685 teams have competed in this event.
Source: Author michaelessien

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. FA Cup: Winners And Losers Average
2. FA Cup Final Scorers Average
3. FA Cup Facts Tough
4. FA Cup Finals Average
5. FA Cup Finals Average
6. FA Cup Finals Tough
7. FA Cup Tough
8. History Of The FA Cup Tough
9. Strange World of FA Cup Difficult
10. 1970s FA Cup Finals Average
11. 1980s FA Cup Finals Average
12. The FA Cup Difficult

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us