FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FA Cup
Quiz about FA Cup

FA Cup Trivia Quiz


Questions based on the greatest domestic club competition in the world, the FA Cup.

A multiple-choice quiz by quiz_lad. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. FA Cup

Author
quiz_lad
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
259,340
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1516
- -
Question 1 of 10
1. Which team was the first to win the FA Cup at the Cardiff Millennium Stadium? Hint


Question 2 of 10
2. Which team lost in successive FA Cup finals in the 1990s? Hint


Question 3 of 10
3. Who was the first person to win the FA Cup as a player and then later on as a manager? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following was the last English manager to win the FA Cup? Hint


Question 5 of 10
5. The first FA Cup final was played at Wembley Stadium.


Question 6 of 10
6. Steven Gerrard scored two remarkable goals against West Ham United in the 2006 FA Cup final, where it ended 3-3 after extra time. Who scored the other goal for Liverpool? Hint


Question 7 of 10
7. Who scored the winning goal in the 1988 FA Cup final between Liverpool and Wimbledon? Hint


Question 8 of 10
8. Bert Trautmann is rightly regarded as a FA Cup legend. The German kept goal for Manchester City in both the 1955 cup final and the 1956 cup final. Which statement is not true about Trautmann? Hint


Question 9 of 10
9. Ronnie Radford scored the winning goal for Hereford United, to beat Newcastle United in the 3rd round of the FA Cup in 1972.


Question 10 of 10
10. Who became the first overseas manager to win the FA Cup? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which team was the first to win the FA Cup at the Cardiff Millennium Stadium?

Answer: Liverpool

Liverpool beat Arsenal 2-1 in the 2001 final, courtesy of two Michael Owen goals within the last ten minutes.
2. Which team lost in successive FA Cup finals in the 1990s?

Answer: Newcastle United

Newcastle United were beaten by double winning Arsenal in the 1998 final, and then in the following year by treble winning Manchester United.
3. Who was the first person to win the FA Cup as a player and then later on as a manager?

Answer: Stan Seymour

Seymour won the cup as a player with Newcastle United in 1924. He then later managed the Magpies to FA Cup success in 1951 and 1952. Bob Stokoe has also won the Cup as a player and then later on as a manager. However, he was after Seymour. He won it as a player with Newcastle Uniited in 1955. Ironically, he later won it as a manager with Newcastle's rivals Sunderland in 1973.
4. Which of the following was the last English manager to win the FA Cup?

Answer: Joe Royle

Royle won it back in 1995 with Everton, defeating Manchester United 1-0. By the way, if anyone chose Alex Ferguson - he's Scottish.
5. The first FA Cup final was played at Wembley Stadium.

Answer: False

Kennington Oval was the venue for the first final back in 1872. The first final at Wembley was in 1923.
6. Steven Gerrard scored two remarkable goals against West Ham United in the 2006 FA Cup final, where it ended 3-3 after extra time. Who scored the other goal for Liverpool?

Answer: Djibril Cisse

Cisse scored Liverpool's first that day, pulling a goal back after West Ham went 2-0 up.
7. Who scored the winning goal in the 1988 FA Cup final between Liverpool and Wimbledon?

Answer: Lawrie Sanchez

The game ended 1-0 to Wimbledon; a great result for the Crazy Gang, defeating the mighty Liverpool.
8. Bert Trautmann is rightly regarded as a FA Cup legend. The German kept goal for Manchester City in both the 1955 cup final and the 1956 cup final. Which statement is not true about Trautmann?

Answer: He was nicknamed "Die Spinne"

Trautmann was captured by the Russians during the second World War. He later escaped only to be captured by the British. He was taken to a POW camp where it turned out he was a pretty good footballer. Remarkably, Trautmann played the last 15 minutes of the 1956 final with a broken neck. He and Manchester City also won the game 3-1.
9. Ronnie Radford scored the winning goal for Hereford United, to beat Newcastle United in the 3rd round of the FA Cup in 1972.

Answer: False

It is a common misconception that Radford scored the winner in the game. Radford scored the equaliser to take it to extra time however, it was Ricky George who grabbed the winner 13 minutes into extra time.
10. Who became the first overseas manager to win the FA Cup?

Answer: Ruud Gullit

Ruud Gullit guided Chelsea to a 2-0 victory over Middlesbrough in the 1997 final. The final also saw Roberto Di Matteo score the fastest ever goal in an FA Cup final.
Source: Author quiz_lad

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. FA Cup: Winners And Losers Average
2. FA Cup Final Scorers Average
3. FA Cup Facts Tough
4. FA Cup Finals Average
5. FA Cup Finals Average
6. FA Cup Finals Tough
7. History Of The FA Cup Tough
8. Strange World of FA Cup Difficult
9. 1970s FA Cup Finals Average
10. 1980s FA Cup Finals Average
11. The FA Cup Difficult
12. F.A Cup 2007 Tough

5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us