FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Giants World Series 2002
Quiz about Giants World Series 2002

Giants: World Series 2002 Trivia Quiz


Although the Giants lost the 2002 World Series. they came back against the Braves and Cardinals to get there. This quiz is all about SF Giants player stats during the 2002 WS.

A multiple-choice quiz by woody46. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. San Francisco Giants

Author
woody46
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
188,331
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
569
- -
Question 1 of 10
1. Which Giant had the most at-bats in the 2002 World Series? Hint


Question 2 of 10
2. Which Giant had the most hits? Hint


Question 3 of 10
3. During the 2002 World series who led the Giants in batting average (no minimum number of at bats)? Hint


Question 4 of 10
4. Who blasted the most home runs for the Giants? Hint


Question 5 of 10
5. Who led the Giants in RBI's? Hint


Question 6 of 10
6. Who hit the only triple for the Giants in the Series? Hint


Question 7 of 10
7. Who had the highest Earned Run Average (ERA) for the Giants in the 2002 World Series (no minimum number of games pitched in)? Hint


Question 8 of 10
8. Who pitched the most innings for the Giants in the 2002 World Series? Hint


Question 9 of 10
9. Which Giants' relief pitcher threw the most innings in the 2002 World Series? Hint


Question 10 of 10
10. Which Giants starting pitcher had the lowest Earned Run Average (ERA) during the Series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which Giant had the most at-bats in the 2002 World Series?

Answer: Rich Aurilia

Rich Aurilia had 32 at bats, one more than Kenny Lofton.
2. Which Giant had the most hits?

Answer: J.T. Snow

J.T. Snow led the team with 11 hits, he went 11 for 27 which is a .407 batting average.
3. During the 2002 World series who led the Giants in batting average (no minimum number of at bats)?

Answer: Kirk Rueter

Kirk Rueter went one for two for a .500 avg. Barry Bonds was close behind with a .471 average.
4. Who blasted the most home runs for the Giants?

Answer: Barry Bonds

Barry Bonds led the team with four.
5. Who led the Giants in RBI's?

Answer: Jeff Kent

Jeff Kent led the Giants with seven RBI's. Bonds and Sanders were close behind with six each.
6. Who hit the only triple for the Giants in the Series?

Answer: Kenny Lofton

Kenny Lofton hit the only triple for the Giants in the 2002 World Series.
7. Who had the highest Earned Run Average (ERA) for the Giants in the 2002 World Series (no minimum number of games pitched in)?

Answer: Jay Witasick

Jay Witasick pitched only 1/3 of an inning in game three of the 2002 World Series giving up two earned runs for an ERA of 54.00.
8. Who pitched the most innings for the Giants in the 2002 World Series?

Answer: Jason Schmidt

Jason Schmidt threw for 10.1 innings, one third more than Kirk Rueter who had ten.
9. Which Giants' relief pitcher threw the most innings in the 2002 World Series?

Answer: Chad Zerbe

Chad Zerbe was on a roll in this series making three appearances for a total of six innings pitched. Both Felix Rodriguez and Tim Worrell were a close second with 5.2 innings each.
10. Which Giants starting pitcher had the lowest Earned Run Average (ERA) during the Series?

Answer: Kirk Rueter

Kirk Rueter, during the Series had a low 2.70 ERA going ten innings, allowing only ten hits, three earned runs, walking one, and striking out five.
Source: Author woody46

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us