FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Giants 2010 World Series Champions
Quiz about Giants 2010 World Series Champions

Giants: 2010 World Series Champions! Quiz


An all multiple choice look back at the San Francisco Giants and their 2010 World Series winning season. I hope you enjoy it. :)

A multiple-choice quiz by Nightmare. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. San Francisco Giants

Author
Nightmare
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,430
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
536
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 24 (9/10), Guest 107 (9/10), Guest 98 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. The Giants won the National League West Division under the guiding light of which manager? Hint


Question 2 of 10
2. What was the longest winning streak that the Giants had during the season? Hint


Question 3 of 10
3. Who did the Giants trade away mid-season to make room for the future 2010 Rookie of the Year, Buster Posey? Hint


Question 4 of 10
4. In the 162-game season, how many total days did the Giants have a hold on first place in their division? Hint


Question 5 of 10
5. Which National League team did the Giants have the best record against in 2010? Hint


Question 6 of 10
6. How many Giant pitchers won at least 15 games in the season? Hint


Question 7 of 10
7. After winning the NLDS against the Braves three games to one, which Giant hit three home runs in the NLCS against the Phillies? Hint


Question 8 of 10
8. The Giants' 2010 season culminated into a World Series appearance against the first-time appearing Texas Rangers. Game one pitted two-time Cy Young Award winner Tim Lincecum, against which former Seattle Mariner that was traded to the Rangers mid-season 2010? Hint


Question 9 of 10
9. The San Francisco Giants won the World Series against the Rangers by which game score? Hint


Question 10 of 10
10. Capping off the 2010 San Francisco World Series title season, which Giant was named World Series MVP? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 17 2024 : Guest 24: 9/10
May 16 2024 : Guest 107: 9/10
Apr 30 2024 : Guest 98: 10/10
Apr 14 2024 : Guest 146: 4/10
Apr 09 2024 : Guest 104: 7/10
Apr 03 2024 : Guest 76: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Giants won the National League West Division under the guiding light of which manager?

Answer: Bruce Bochy

Bochy was in his fourth season with the Giants after managing the San Diego Padres for 12 seasons. He was the NL Manager of the Year in 1996 with the Padres. In his successive seasons with the Giants, he took them to 71 wins, 72 wins, 88 wins, then 94 in 2010 to win the NL West.
2. What was the longest winning streak that the Giants had during the season?

Answer: 5 games

The Giants could only muster a five game streak between July 10th and July 17th, and this even straddled the All-Star break. Starting on June 26, they began their longest season losing streak of seven games.
3. Who did the Giants trade away mid-season to make room for the future 2010 Rookie of the Year, Buster Posey?

Answer: Bengie Molina

In a shock to San Francisco fans, the Giants traded Molina mid-season to the Rangers for two rather no-names in Michael Main and Chris Ray. Molina was instrumental in helping the Rangers to their first World Series in 2010, and Posey went on to win the Rookie of the Year Award for the Giants.
4. In the 162-game season, how many total days did the Giants have a hold on first place in their division?

Answer: 33

The Giants didn't come into the season with guns blazing, and went only 47-41 in the first half of the season. The Padres dominated most of the NL West along with the Rockies. Coming back in the second half of the season, the Giants went 45-29 to show their strength.
5. Which National League team did the Giants have the best record against in 2010?

Answer: Arizona Diamondbacks

The Giants dominated the Diamondbacks, and took the 18-game season match-up by winning 13 games. Arizona finished in last place of the NL West with a 65-97 record. The Giants also won 10 of their 18 games against the Dodgers.
6. How many Giant pitchers won at least 15 games in the season?

Answer: 1

Amazingly, the Giants went to the World Series win only one 16-game winner in the name of Tim Lincecum. The other Giant leaders were Jonathan Sanchez who went 13-9, and Matt Cain who was 13-10. For games played, Sanchez allowed the fewest hits and the fewest runs.
7. After winning the NLDS against the Braves three games to one, which Giant hit three home runs in the NLCS against the Phillies?

Answer: Cody Ross

Ross batted .350 with seven hits including his three home runs in a four games to two win over the Phillies. Cody received the NLCS MVP Award for his efforts.
8. The Giants' 2010 season culminated into a World Series appearance against the first-time appearing Texas Rangers. Game one pitted two-time Cy Young Award winner Tim Lincecum, against which former Seattle Mariner that was traded to the Rangers mid-season 2010?

Answer: Cliff Lee

Along with Mark Lowe and cash, the Mariners gave up Lee for Blake Beavan, Josh Lueke, Matthew Lawson, and Justin Smoak. The Giants won game one 11-7. Lowe also pitched in the series and had an ERA of 67.50.
9. The San Francisco Giants won the World Series against the Rangers by which game score?

Answer: 4 games to 1

The only Giant loss was in game three with the Rangers winning 4-2. The Rangers scored three runs in the second inning off Jonathan Sanchez, and that would be all they needed. The Rangers were also helped by home runs via Josh Hamilton and Mitch Moreland.
10. Capping off the 2010 San Francisco World Series title season, which Giant was named World Series MVP?

Answer: Edgar Renteria

Although Lincecum won two games for the Giants, Renteria batted .412 with seven hits, two home runs, and six RBIs.
Source: Author Nightmare

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us