FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 1987 Giants My Favorite Team
Quiz about 1987 Giants My Favorite Team

1987 Giants: My Favorite Team Trivia Quiz


What a wonderful year to be a Giants fan. Hope you enjoy going back and remembering this great team. Didn't we almost have it all?

A multiple-choice quiz by mike1972r. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. San Francisco Giants

Author
mike1972r
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
177,831
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
499
- -
Question 1 of 10
1. Who was the tall and lanky righty leading the team in wins, with a not so grand total of 13? Hint


Question 2 of 10
2. This team was known for it's power at the plate. How many home runs did they crank out, breaking the old San Francisco record? Hint


Question 3 of 10
3. Can you name this journeyman outfielder who played on this team, and once played for 2 teams in the same day? Hint


Question 4 of 10
4. Who lived up to his nickname, "The Thrill", by leading the team with 35 home runs? Hint


Question 5 of 10
5. Which two word phrase uttered by manager Roger Craig, became synonymous with the team? Hint


Question 6 of 10
6. Kevin Mitchell who was acquired mid-season to bolster the lineup, would often prepare for games by eating some vaseline.


Question 7 of 10
7. Who belted a home run in a record four consecutive 1987 NLCS playoff games against the St. Louis Cardinals? Hint


Question 8 of 10
8. Name this rookie player who had only 8 home runs in 1987. He went on to a productive career with the Giants belting 247 home runs, once good enough for #5 on the Giants all-time list. Hint


Question 9 of 10
9. Can you name the burly relief pitcher who hit the go ahead home run in the Giants division-clinching game at San Diego? Hint


Question 10 of 10
10. Who was born in Jamaica, was a switch hitter, and he hit 24 home runs for the Giants in 1987? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the tall and lanky righty leading the team in wins, with a not so grand total of 13?

Answer: Mike LaCoss

Rick Reuschel became the Giants staff leader in the next couple of years, leading them with 17 wins in 1989, Mike Krukow led the team in wins the year before with 20, and Don Robinson was a reliever with 5 wins in 1987.
2. This team was known for it's power at the plate. How many home runs did they crank out, breaking the old San Francisco record?

Answer: 205

This broke the existing mark of 204 established by the NL Champion 1962 San Francisco Giants, who had players like McCovey, Mays, Marichal, and Cepeda, to name a few.
3. Can you name this journeyman outfielder who played on this team, and once played for 2 teams in the same day?

Answer: Joel Youngblood

On August 4, 1982, Joel Youngblood played for the NY Mets. He was then traded to the Montreal Expos, and played for them later that same day.
4. Who lived up to his nickname, "The Thrill", by leading the team with 35 home runs?

Answer: Will Clark

Kevin Mitchell would belt 47 home runs two years later. Matt Williams was a rookie just starting out, and Chili had some power but only hit 24 in 1987. In Will Clark's first major league at-bat in 1986, he hit a home run in the Houston Astrodome off Hall of Famer Nolan Ryan. He was once #9 on the Giants all-time list with 176 home runs.
5. Which two word phrase uttered by manager Roger Craig, became synonymous with the team?

Answer: Humm Baby

This saying started as a way of referring to a very good player or someone with lots of potential.
6. Kevin Mitchell who was acquired mid-season to bolster the lineup, would often prepare for games by eating some vaseline.

Answer: True

Although it sounds highly unusual, this powerful hitter did indeed admit to eating vaseline before games. Maybe it was to prepare for those notoriously cold and windy games at Candlestick Park.
7. Who belted a home run in a record four consecutive 1987 NLCS playoff games against the St. Louis Cardinals?

Answer: Jeffrey Leonard

Jeffrey Leonard became the first player in NLCS history, to win the MVP award while on the losing team. We will forever remember him for his one flap down home run trots.
8. Name this rookie player who had only 8 home runs in 1987. He went on to a productive career with the Giants belting 247 home runs, once good enough for #5 on the Giants all-time list.

Answer: Matt Williams

Will Clark was a rookie in 1986. Candy Maldonado was no rookie, starting out in the Dodgers organization back in 1981, and Kevin Mitchell was a rookie back in '84 with the Mets.
9. Can you name the burly relief pitcher who hit the go ahead home run in the Giants division-clinching game at San Diego?

Answer: Don Robinson

This effective relief pitcher had unusual power. He hit 13 career home runs. At times, the Giants would use him as a pinch hitter and he came up big on a wonderful September night in San Diego back in 1987.
10. Who was born in Jamaica, was a switch hitter, and he hit 24 home runs for the Giants in 1987?

Answer: Chili Davis

His real name was Charles, but he went by his nickname, Chili. He was one of the nicest players I ever met, staying way after games and signing autographs.
Source: Author mike1972r

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us