FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about San Francisco Sluggers
Quiz about San Francisco Sluggers

San Francisco Sluggers Trivia Quiz


The San Francisco Giants were blessed with a formidable array of sluggers between 1958 and 1989. Please take this fun quiz on some of the best all-time Giants players. Enjoy!

A multiple-choice quiz by mrgrouchy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. MLB Teams
  8. »
  9. San Francisco Giants

Author
mrgrouchy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
303,973
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
716
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 166 (7/10), Guest 107 (8/10), Guest 98 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 1968 and 1969, this Giants' slugger led the National League in both home runs and runs batted in. Can you name this superstar? Hint


Question 2 of 10
2. In 1972, the San Francisco Giants traded aging superstar Willie Mays to the New York Mets. Which pitcher did they get in return? Hint


Question 3 of 10
3. Which San Francisco Giants player was known as the "Baby Bull"? Hint


Question 4 of 10
4. Felipe Alou was an excellent outfielder for San Francisco from 1958 to 1963. His brothers Matty and Jesus joined him to form an all-Alou outfield on September 15, 1963. Which team provided the opposition? Hint


Question 5 of 10
5. Which member of the San Francisco Giants was chosen as the MVP of the 1973 All-Star game? Hint


Question 6 of 10
6. In 1964, which San Francisco Giants infielder belted 31 home runs in his rookie season? Hint


Question 7 of 10
7. In 1973, which San Francisco Giants player captured National League Rookie of the Year honors? Hint


Question 8 of 10
8. Jack Clark was an important part of the San Francisco Giants lineup from 1975 to 1984. With which team did Clark finish his Major League career? Hint


Question 9 of 10
9. On April 8, 1986, San Francisco first baseman Will Clark homered in his first big league at-bat. Which Hall of Fame pitcher surrendered this blast? Hint


Question 10 of 10
10. Which 1984 San Francisco Giants all-star player later managed the Arizona Diamondbacks to a World Series title? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 166: 7/10
May 17 2024 : Guest 107: 8/10
Apr 30 2024 : Guest 98: 6/10
Apr 08 2024 : Guest 165: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1968 and 1969, this Giants' slugger led the National League in both home runs and runs batted in. Can you name this superstar?

Answer: Willie McCovey

Willie "Big Stretch" McCovey is the most beloved San Francisco Giant of all-time. In 1968, he hit 36 HRs and batted in 105 runs. In 1969, he had 45 HRs and 126 RBIs. Overall, McCovey belted 469 home runs and batted in 1388 runs for the Giants.
2. In 1972, the San Francisco Giants traded aging superstar Willie Mays to the New York Mets. Which pitcher did they get in return?

Answer: Charlie Williams

Charlie Williams was a right-handed hurler who showed some early promise. He pitched for the Giants from 1972 to 1978, compiling a record of 18 victories and 16 defeats. Bryant had one tremendous season for the Giants, winning 24 games in 1973.
3. Which San Francisco Giants player was known as the "Baby Bull"?

Answer: Orlando Cepeda

Orlando Cepeda played with the Giants from 1958 to 1966. He hit 226 home runs and knocked home 767 runs in his Giants' career. He would later have some terrific seasons with the Cardinals and the Braves. San Francisco managers Bill Rigney and Alvin Dark were always faced with a dilemma of who would play first base, Cepeda or McCovey?
4. Felipe Alou was an excellent outfielder for San Francisco from 1958 to 1963. His brothers Matty and Jesus joined him to form an all-Alou outfield on September 15, 1963. Which team provided the opposition?

Answer: Pittsburgh

The three Alou brothers played in the same outfield during a 13-5 victory over the Pirates at Forbes Field. They would also play together against the Braves on September 17, 1963 in Milwaukee, and on September 22, 1963, against the Mets at the Polo Grounds.
5. Which member of the San Francisco Giants was chosen as the MVP of the 1973 All-Star game?

Answer: Bobby Bonds

Bobby Bonds had an amazing combination of power and speed. In the 1973 All-Star game, he belted a two-run home run off Bill Singer and also stretched a routine single into a double. After the game, Reds' manager Sparky Anderson declared Bonds to be "the best player in America today". Bonds had 186 HRs and 552 RBIs in a seven-year stint with San Francisco.
6. In 1964, which San Francisco Giants infielder belted 31 home runs in his rookie season?

Answer: Jim Ray Hart

Jim Ray Hart had a terrific rookie season, smacking 31 home runs, driving in 81 runs, and batting .286. He played from 1963 to 1973 with the Giants, hitting 157 home runs and getting 526 RBIs.
7. In 1973, which San Francisco Giants player captured National League Rookie of the Year honors?

Answer: Gary Matthews

Gary Matthews had 12 home runs, knocked in 58 runs, and batted .300 during the 1973 season. He played from 1972 to 1976 with the Giants, hitting 64 HRs and batting in 296 runs. Foster saw limited duty with the Giants from 1969 to 1971. Kingman played with San Francisco from 1971 to 1974.
8. Jack Clark was an important part of the San Francisco Giants lineup from 1975 to 1984. With which team did Clark finish his Major League career?

Answer: Boston Red Sox

Jack Clark was labeled the "next DiMaggio" when he appeared with the Giants in 1975. He had 163 HRs and 595 RBIs during his 10-year stay with the Giants. He later became a member of the Cardinals, Yankees and Padres. Clark finished his career with the Red Sox in 1992.
9. On April 8, 1986, San Francisco first baseman Will Clark homered in his first big league at-bat. Which Hall of Fame pitcher surrendered this blast?

Answer: Nolan Ryan

Will "The Thrill" Clark was an all-star player for the Giants from 1986 to 1993. He hit 176 home runs and knocked home 709 runs for San Francisco. Ryan was a member of the Houston Astros during the 1986 season.
10. Which 1984 San Francisco Giants all-star player later managed the Arizona Diamondbacks to a World Series title?

Answer: Bob Brenly

Bob Brenly, a catcher, had a career season in 1984. He hit 20 home runs, knocked home 80 runs, and batted .291. He was the winning manager for the Diamondbacks in the 2001 World Series.
Source: Author mrgrouchy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/30/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us