Quiz about Halifax Mooseheads
Quiz about Halifax Mooseheads

Halifax Mooseheads Trivia Quiz


Halifax Mooseheads Hockey Trivia: the following 10 questions should be easy for any fan of the most popular team in the Canadian Hockey League.

A multiple-choice quiz by moose76. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Ice Hockey
  8. »
  9. Other Leagues

Author
moose76
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
11,995
Updated
Oct 27 22
# Qns
10
Difficulty
Very Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
258
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Who scored the first regular season goal in Moosehead's history? Hint

Rocco Anoia
Steve Mongrain
Jamie Brown
Jody Shelly

2. How many goals did Alex Tanguay score in the 1996 - 1997 season? Hint

27
34
30
17

3. Where did the Moosehead organization hold their first training camp (1994)? Hint

Campbellton, New Brunswick
Cole Harbour, Nova Scotia
Dartmouth, Nova Scotia
Moncton, New Brunswick

4. Everyone knows that Ladislav Nagy lead the Mooseheads in points with 126 during the 1998 -1999 season. Who was second in points? Hint

Brandon Reid
Samuel Seguin
Jason Troini
Alex Tanguay

5. What was the official capacity of the Halifax Metro Center BEFORE the 2000 Memorial cup? Hint

10000
9853
8965
7650

6. How many wins did Robert Mongrain registrar as the head coach of the Mooseheads (Includes playoffs)? Hint

91
102
81
71

7. During the 1999 - 2000 season, the Mooseheads had the highest average attendance in the Canadian Hockey League. What was the average attendance? Hint

7654
9812
8765
8453

8. Ramzi Abid put on an amazing show at the 2000 Memorial cup with the 'Ramzi Rocket'. How many power play goals did he score? Hint

5
6
4
7

9. What NHL team drafted gritty forward Ryan Flynn? Hint

Anaheim
Montreal
New Jersey
Boston

10. What NHL team recently signed Joey DiPenta to a multi-year deal? Hint

Montreal
Florida
Boston
Philadelphia


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who scored the first regular season goal in Moosehead's history?

Answer: Rocco Anoia

Rocco Anoia scored in the first period in the first home game in Moosehead's history.
2. How many goals did Alex Tanguay score in the 1996 - 1997 season?

Answer: 27

In 70 games, Tanguay scored 27 goals, 41 assists for a grand total of 68 points. Not bad for a rookie.
3. Where did the Moosehead organization hold their first training camp (1994)?

Answer: Campbellton, New Brunswick

The inaugural training camp took place in Campbellton, New Brunswick.
4. Everyone knows that Ladislav Nagy lead the Mooseheads in points with 126 during the 1998 -1999 season. Who was second in points?

Answer: Jason Troini

Jason scored 23 goals with 40 assists for a total of 63 points
5. What was the official capacity of the Halifax Metro Center BEFORE the 2000 Memorial cup?

Answer: 9853

Before the Memorial Cup the Metro Center had an official seating capacity of 9853, which is the second largest rink in the QMJHL.
6. How many wins did Robert Mongrain registrar as the head coach of the Mooseheads (Includes playoffs)?

Answer: 91

Bob had a record of 91-54-10 over 2 seasons + playoffs. Not bad for a man fired just before the MEM cup.
7. During the 1999 - 2000 season, the Mooseheads had the highest average attendance in the Canadian Hockey League. What was the average attendance?

Answer: 8453

During the regular season, 304313 tickets were sold with an average of 8453.
8. Ramzi Abid put on an amazing show at the 2000 Memorial cup with the 'Ramzi Rocket'. How many power play goals did he score?

Answer: 5

Ramzi scored 5 power play goals.
9. What NHL team drafted gritty forward Ryan Flynn?

Answer: New Jersey

Ryan Flynn was drafted by the New Jersey Devils.
10. What NHL team recently signed Joey DiPenta to a multi-year deal?

Answer: Philadelphia

Although originally drafted by the Florida Panthers, Joe signed a deal with the Flyers as a free agent.
Source: Author moose76

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Women on Ice Difficult
2. Minor League Hockey Average
3. Saskatchewan Junior Hockey League Average
4. Which OHA or OHL team? Tough
5. AHL, CHL or ECHL? Average
6. When the NHL Rinks are Dark... Average
7. NHL Combo [3] Average
8. Obscure NHL Facts [1] Average
9. NHL Combo [2] Average
10. NHL Hockey Average
11. Hockey Mix Average
12. For Hockey Fans Average

2/4/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us