FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Home Nations Players
Quiz about Home Nations Players

Home Nations Players Trivia Quiz


A quiz to test your knowledge of the nationality of top football players from the United Kingdom, known as Home Nations.

A multiple-choice quiz by Bretton. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK
  8. »
  9. UK Football Players

Author
Bretton
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
322,262
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
654
- -
Question 1 of 10
1. Who did Steve McManaman play international football for? Hint


Question 2 of 10
2. Which country is Colin Hendry from? Hint


Question 3 of 10
3. Nathan Blake was capped by which country? Hint


Question 4 of 10
4. Keith Gillespie was an international star for which national team? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these players has never played for Ireland? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these footballers has played for England? Hint


Question 7 of 10
7. Andy Goram was an international goalkeeper for which country? Hint


Question 8 of 10
8. Manchester United legend Mark Hughes also played international football for which country? Hint


Question 9 of 10
9. All these players; Paul Robinson, Peter Crouch, Matthew Le Tissier, Tim Cahill, and Emile Heskey have been capped by England?



Question 10 of 10
10. Despite his name Jason Scotland has actually played for Wales?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who did Steve McManaman play international football for?

Answer: England

Scouser Steve played club football for Liverpool, Real Madrid, and Manchester City. He won 37 caps for England scoring 3 goals during the mid to late 1990s.
2. Which country is Colin Hendry from?

Answer: Scotland

Scotland legend Colin Hendry managed to play 51 times for his country despite only making his debut at 27. He captained the national side during the 1998 World Cup. The burly central defender played more than 300 times for Blackburn Rovers, winning the title in 1995. He also played for Manchester City, Glasgow Rangers, and Bolton Wanderers.
3. Nathan Blake was capped by which country?

Answer: Wales

The Cardiff-born striker played 29 times for Wales between 1994 and 2003 scoring 4 goals. He started his career at Cardiff City in the early 1990s before playing for Sheffield United, Bolton, Blackburn, and Wolves.
4. Keith Gillespie was an international star for which national team?

Answer: Northern Ireland

Keith won 86 caps and scoring twice for Northern Ireland. His club career took him from Manchester United youth team in 1993 to Newcastle in 1995, Blackburn in 1998, Leicester in 2003, and Sheffield United in 2005.
5. Which of these players has never played for Ireland?

Answer: Gary Speed

Gary Speed won 85 caps for Wales, scoring 7 goals. Over 20 years starting in 1988, Gary made over 600 club appearances for Leeds, Everton, Newcastle, Bolton, and Sheffield United.
6. Which of these footballers has played for England?

Answer: Theo Walcott

Theo was a surprise inclusion by Sven Goran Erikson in England's 2006 World Cup squad. Walcott was only 16 at the time. Vinny Jones and Ian Rush played for Wales. Neil Lennon played for Northern Ireland.
7. Andy Goram was an international goalkeeper for which country?

Answer: Scotland

Although Andy Goram was born and raised in England, he grew up with a Scottish identity that he got from his father. Andy played 43 times for the Scottish national team and was best known playing club football for Oldham Athletic (1981-1987) and Rangers(1991-1998). He also played for Hibernian and Motherwell.
8. Manchester United legend Mark Hughes also played international football for which country?

Answer: Wales

'Sparky' played over 300 times for Manchester United over two spells at the club scoring almost 120 goals. He was also a hit at Chelsea before having spells with Southampton, Everton and Blackburn. His playing career span two decades starting in 1980 and ending in 2002. He played 72 times for Wales scoring 16 goals. He went on to become the Welsh national manager between 1999 and 2004.
9. All these players; Paul Robinson, Peter Crouch, Matthew Le Tissier, Tim Cahill, and Emile Heskey have been capped by England?

Answer: False

Tim Cahill was born in Sydney, Australia, and has been involved with the national side (nicknamed 'The Soccer Roos') since 2004 and has scored a high level of goals for a midfielder. He played over 200 times for Millwall before joining Everton in 2004 where he became a fan favourite.
10. Despite his name Jason Scotland has actually played for Wales?

Answer: false

Jason Scotland is an international star for Trinidad and Tobago where he was born. Scotland made his mark by playing for Scottish teams Dundee United and St. Johnstone in the mid 2000s before playing for Swansea City in 2007 (in Wales) and Wigan Athletic in the English Premiership in 2009. Scottish fans got behind Jason in the 2006 World Cup as he was the only 'Scotland' in the tournament and was in the Trinidad and Tobago team that faced England in the group phase.
Source: Author Bretton

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us