FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Major League Cards
Quiz about Major League Cards

Major League Cards Trivia Quiz


Here's another quiz about vintage Major League baseball cards. I hope you enjoy it.

A multiple-choice quiz by themick1968. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. Baseball Cards

Author
themick1968
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
158,132
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2165
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 174 (5/10), Guest 165 (7/10), Guest 107 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which is the uncorrected error in Hank Aaron's 1957 Topps card #20? Hint


Question 2 of 10
2. Which is Hall of Famer Eddie Mathews' rookie card? Hint


Question 3 of 10
3. What year did Topps produce it's first cards with actual pictures of the players without any alterations? Hint


Question 4 of 10
4. On the back of Whitey Herzog's 1958 Topps card it reads that he caught the first pitch thrown out to start the 1957 season. What president threw that pitch? Hint


Question 5 of 10
5. Which President threw out the first opening day pitch? Hint


Question 6 of 10
6. Ted Williams has a Topps rookie card.


Question 7 of 10
7. There is not a single Hall of Famer rookie card from the 1958 Topps set.


Question 8 of 10
8. What kind of insert has never been issued in a Topps set? Hint


Question 9 of 10
9. Mickey Mantle is represented in every issue of Topps cards from 1952 to 1969.


Question 10 of 10
10. Who was the only player to have two regular issue cards in the 1954 Topps set? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : Guest 174: 5/10
Feb 18 2024 : Guest 165: 7/10
Jan 28 2024 : Guest 107: 6/10
Jan 28 2024 : Guest 68: 5/10
Jan 26 2024 : Guest 65: 5/10
Jan 08 2024 : woodychandler: 3/10
Jan 07 2024 : spanishliz: 6/10
Jan 01 2024 : Guest 24: 1/10
Dec 25 2023 : Guest 172: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which is the uncorrected error in Hank Aaron's 1957 Topps card #20?

Answer: It's a reverse negative.

This is one of the most desired cards of Hammerin Hank. It's also one of his most expensive cards.
2. Which is Hall of Famer Eddie Mathews' rookie card?

Answer: 1952 Topps

This is the last card in that most celebrated and coveted of the Topps issues. NOTE: Mr. Mathews died on the same day as Dale Earnhardt Sr's tragic crash.
3. What year did Topps produce it's first cards with actual pictures of the players without any alterations?

Answer: 1957

Not only was this the first year they used actual pictures it is also the year they standarized their size.
4. On the back of Whitey Herzog's 1958 Topps card it reads that he caught the first pitch thrown out to start the 1957 season. What president threw that pitch?

Answer: Dwight Eisenhower

Ike was a huge baseball fan and once commented: "I grew up with a guy who asked me what I wanted to be when I grew up. I told him I wanted to play ball and be as good as Honus Wagner. He said he wanted to be president. We were both wrong."
5. Which President threw out the first opening day pitch?

Answer: William Taft

Teddy Roosevelt was a football fan and actually was instrumental in "taming" this once savage sport. Taft helped regulate baseball by having a meeting with Kennesaw Mountain Landis about the hooligan atmosphere of the time.
6. Ted Williams has a Topps rookie card.

Answer: No

Topps did not produce baseball cards in 1939 (Williams' rookie year).
7. There is not a single Hall of Famer rookie card from the 1958 Topps set.

Answer: False

Though some great players (including Roger Maris) have rookie cards in this set, only one is a Hall of Famer, Orlando Cepdea.
8. What kind of insert has never been issued in a Topps set?

Answer: redemption cards for actual game tickets

Topps followed the trend with game used cards after Upper Deck began this wave in 1997. They also issued posters, plaque cards, coins, autographs, and rub off tattoos.
9. Mickey Mantle is represented in every issue of Topps cards from 1952 to 1969.

Answer: False

Mantle does not have a card in the 1954 Topps set.
10. Who was the only player to have two regular issue cards in the 1954 Topps set?

Answer: Ted Williams

Topps celebrated finally signing "The Splendid Splinter" by including him not only as card #1 but as the last card in the set as well #250. After his death in 1999, "Tuff Stuff" had a write in poll on which card of his is the most attractive. #250 from 1954 Topps was rated #1.
Source: Author themick1968

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Baseball Cards Average
2. Rookie Cards: 1978 to 1985 Easier
3. Rookie Cards: 1975 to 1977 Easier
4. Rookie Baseball Cards Average
5. 1980s Baseball Cards Difficult
6. Vintage Classics and Combos Difficult
7. Baseball Error Cards Difficult
8. Tough Random Mix Difficult
9. Baseball Card Extravaganza Tough
10. Ultimate Baseball Cards [1] Very Difficult
11. Baseball Cards Tough
12. More Baseball Cards Tough

2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us