FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Rookie Cards 1975 to 1977
Quiz about Rookie Cards 1975 to 1977

Rookie Cards: 1975 to 1977 Trivia Quiz


You don't have be a collector to get these answers. Can you identify the players who appear on these rookie cards? Lots of career info is included.

A multiple-choice quiz by mickeygreeneyes. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. Baseball Cards

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
127,374
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
4430
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (10/10), Guest 174 (6/10), Guest 107 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. My Topps rookie card is 1975, number 223. I didn't get as much media attention as some players because I played my whole career for a small-market team, but the Hall of Fame voters didn't forget me. I was born in 1955 in Danville, Illinois, not very far from my ML home. I played over 100 games during my first ML season at age 18! I totalled 3142 base hits and 1406 RBI and played shortstop in my early years but moved to the outfield later on. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. My Topps rookie card is 1975, number 228. I was born in 1953 in Glen Dale, West Virginia. I played for the same team for 21 seasons, mostly at third base. My career BA was .305, with 3154 hits and 1595 RBI. I was an All-Star 12 times. Who am I? Hint


Question 3 of 10
3. My Topps rookie card is 1975, number 616, which I share with 3 other players. I was born in Anderson, South Carolina, in 1953, and I played my whole career for one team. I was MVP in 1978 after hitting 46 homers, bagging 139 RBI, and racking up 406 total bases, a number rarely reached in the Majors. I played left field, becoming just the third regular left fielder for my team in a string lasting from 1939 until 1986. Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. My Topps rookie card is 1975, number 620. I share the card with 3 other players. I was born April 8, 1954, in Culver City, California. I made my ML debut in 1974 and soon became one of the best catchers in baseball. I spent most of my career with two teams in the NL East and made 12 All-Star appearances. Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. My Topps rookie card is 1975, number 622. I share the card with three other players. I was born Feb. 3, 1952 in Chicago and made my ML debut in 1974. I played the outfield and split most of my 17 ML seasons among three Al teams. I was the first player to be ROY and MVP in the same year. Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. My Topps rookie card is 1975, number 623. I share the card with 3 other players. I was born on October 20, 1953 in San Francisco. I made my ML debut in 1974 and spent most of my career with two NL teams. For many years, I was considered the best fielder at my infield position, winning 11 Gold Gloves and becoming MVP in a rare tie vote. Who am I? Hint


Question 7 of 10
7. My Topps rookie card is 1976, number 599, which I share with 3 other players. I was born August 28, 1950, in Lafayette, Louisiana, and I made my ML debut in 1975. I spent my whole fourteen-year career with the same team in the AL East. My greatest season was in 1978, when I went 25 and 3, with a 1.74 ERA., winning the Cy Young. I had 2 more 20-win seasons and finished my career with 170 victories and 91 losses. My nickname is Louisiana Lightning. Who am I? Hint


Question 8 of 10
8. My Topps rookie card is 1977, number 473, which I share with 3 other players. I was born July 10, 1954, in Miami, Florida, and I made my ML debut in 1976. I played 19 of my 21 seasons in the NL, dividing my time among the North, the FAR North, and the Very Deep South. I was a Gold Glove outfielder 8 times, Rookie of the Year, and MVP 10 years later. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. My rookie card was Topps 1977, number 476. I share the card with 3 other players. I was born March 12, 1956, in Portland, Oregon. My ML debut was in 1976. I spent all my 18 years in the NL, 14 1/2 with the team I came up with. I was a catcher, but before long I moved to first base and then the outfield. I won 2 MVPs and 5 Gold Gloves. Who am I? Hint


Question 10 of 10
10. My Topps rookie card is 1977, number 488, which I share with 3 other players. I was born Nov. 10, 1955, in New Brighton, PA. I made my ML debut in 1975 with a West Coast team, and I spent my 18 seasons with 5 teams, mostly patrolling the outfield, mostly in the NL. I was always a threat to go deep, hitting at least 20 homers in 11 different seasons, including 35 in 1987. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Dec 03 2023 : Guest 70: 10/10
Nov 29 2023 : Guest 174: 6/10
Nov 13 2023 : Guest 107: 10/10
Nov 13 2023 : granpa46: 8/10
Nov 07 2023 : Guest 74: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. My Topps rookie card is 1975, number 223. I didn't get as much media attention as some players because I played my whole career for a small-market team, but the Hall of Fame voters didn't forget me. I was born in 1955 in Danville, Illinois, not very far from my ML home. I played over 100 games during my first ML season at age 18! I totalled 3142 base hits and 1406 RBI and played shortstop in my early years but moved to the outfield later on. Who am I?

Answer: Robin Yount

Yount played for the Milwaukee Brewers, who were then in the American League. They are the only team in modern history to change leagues. Yount came up young but also retired fairly young, at 38 in 1993. He batted .300 6 times, hit .285 lifetime, and topped 100 RBIs 3 times, but it was the 3142 hits that got him enshrined in Cooperstown.
2. My Topps rookie card is 1975, number 228. I was born in 1953 in Glen Dale, West Virginia. I played for the same team for 21 seasons, mostly at third base. My career BA was .305, with 3154 hits and 1595 RBI. I was an All-Star 12 times. Who am I?

Answer: George Brett

With the Kansas City Royals, George was an exceptionally consistent and durable player, winning batting crowns in the 70s, 80s, and 90s! George had one of the most notable temper tantrums in baseball history after his home run was disallowed in the infamous pine tar incident instigated by (who else?) Yankee manager Billy Martin.
3. My Topps rookie card is 1975, number 616, which I share with 3 other players. I was born in Anderson, South Carolina, in 1953, and I played my whole career for one team. I was MVP in 1978 after hitting 46 homers, bagging 139 RBI, and racking up 406 total bases, a number rarely reached in the Majors. I played left field, becoming just the third regular left fielder for my team in a string lasting from 1939 until 1986. Who am I?

Answer: Jim Rice

Rice played for the Red Sox, succeeding Ted Williams and Carl Yastrzemski in left field. Those were some shoes to have to fill, but he did it! Jim retired in 1989 with a .298 BA, 382 homers, and 1451 RBI. The other guys on his card are Dave Augustine, Pepe Mangual, and John Scott.
4. My Topps rookie card is 1975, number 620. I share the card with 3 other players. I was born April 8, 1954, in Culver City, California. I made my ML debut in 1974 and soon became one of the best catchers in baseball. I spent most of my career with two teams in the NL East and made 12 All-Star appearances. Who am I?

Answer: Gary Carter

Gary had 11 years with the Expos, 5 with the Mets, one each with the Giants and Dodgers, and finished back in Montreal in 1992. He was a key to the Mets' 108-victory season in 1986, topped off by a World Championship. His nickname is Kid. The other guys on his card are Marc Hill, Danny Meyer, and Leon Roberts.
5. My Topps rookie card is 1975, number 622. I share the card with three other players. I was born Feb. 3, 1952 in Chicago and made my ML debut in 1974. I played the outfield and split most of my 17 ML seasons among three Al teams. I was the first player to be ROY and MVP in the same year. Who am I?

Answer: Fred Lynn

In 1975, his rookie year, Freddie hit .331, with 21 homers, 105 RBI, and 103 runs, one of the greatest of rookie seasons, but his career never matched up to this incredible start. He was an All-Star 9 times and won four Gold Gloves. His main teams were the Red Sox, Angels, and Orioles, and at the end he spent two years with the Tigers and one with the Padres.

The other players on his card are Ed Armbrister, Tom Poquette, and Terry Whitfield.
6. My Topps rookie card is 1975, number 623. I share the card with 3 other players. I was born on October 20, 1953 in San Francisco. I made my ML debut in 1974 and spent most of my career with two NL teams. For many years, I was considered the best fielder at my infield position, winning 11 Gold Gloves and becoming MVP in a rare tie vote. Who am I?

Answer: Keith Hernandez

Keith retired with a .296 BA and 1071 RBI. He tied for MVP in 1979 with Willie Stargell. The other guys on the card are Phil Garner, Bob Sheldon, and Tom Veryzer.
7. My Topps rookie card is 1976, number 599, which I share with 3 other players. I was born August 28, 1950, in Lafayette, Louisiana, and I made my ML debut in 1975. I spent my whole fourteen-year career with the same team in the AL East. My greatest season was in 1978, when I went 25 and 3, with a 1.74 ERA., winning the Cy Young. I had 2 more 20-win seasons and finished my career with 170 victories and 91 losses. My nickname is Louisiana Lightning. Who am I?

Answer: Ron Guidry

Ron was a superior fielder, winning 5 Gold Gloves. He placed in the top 10 in Cy Young voting 6 times. The other players on his card are Rob Dressler, Bob McClure, and Pat Zachry.
8. My Topps rookie card is 1977, number 473, which I share with 3 other players. I was born July 10, 1954, in Miami, Florida, and I made my ML debut in 1976. I played 19 of my 21 seasons in the NL, dividing my time among the North, the FAR North, and the Very Deep South. I was a Gold Glove outfielder 8 times, Rookie of the Year, and MVP 10 years later. Who am I?

Answer: Andre Dawson

An added question, with answer at end of this paragraph: "Dawson and Nolan Ryan have the same middle name. What is it?" Lifetime, Dawson hit .279, with 438 dingers, and 1591 RBI. "The Hawk" came up with the Expos, later went to the Cubs, then the Bosox, and finally back to his home town with the Florida Marlins.

The other players on Andre's card are Gene Richards, John Scott, and Denny Walling. Answer: Nolan. Ryan's first name is Lynn.
9. My rookie card was Topps 1977, number 476. I share the card with 3 other players. I was born March 12, 1956, in Portland, Oregon. My ML debut was in 1976. I spent all my 18 years in the NL, 14 1/2 with the team I came up with. I was a catcher, but before long I moved to first base and then the outfield. I won 2 MVPs and 5 Gold Gloves. Who am I?

Answer: Dale Murphy

Dale had a long run with the Braves and finished his career playing 2 years with the Phillies and 1 with the Rockies. He was one of the nicest guys in baseball, never hotdogged or showed anybody up. Unfortunately, he had his great years when the Braves were on the bottom, and he never got the attention he deserved.

The other players on his card are Gary Alexander, Rick Cerone, and Kevin Pasley.
10. My Topps rookie card is 1977, number 488, which I share with 3 other players. I was born Nov. 10, 1955, in New Brighton, PA. I made my ML debut in 1975 with a West Coast team, and I spent my 18 seasons with 5 teams, mostly patrolling the outfield, mostly in the NL. I was always a threat to go deep, hitting at least 20 homers in 11 different seasons, including 35 in 1987. Who am I?

Answer: Jack Clark

Clark finished with 340 dingers. He played for the Giants, Cards, Yankees, Padres, and Red Sox. The other players on his card are Ruppert Jones, Lee Mazzilli, and Dan Thomas.
Source: Author mickeygreeneyes

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/9/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us