FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Baseball Card Extravaganza
Quiz about Baseball Card Extravaganza

Baseball Card Extravaganza Trivia Quiz


I love baseball cards and I guess you do too if you are taking this quiz. Enjoy!

A multiple-choice quiz by themick1968. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Baseball
  8. »
  9. Baseball Cards

Author
themick1968
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
157,290
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
2324
Last 3 plays: Guest 172 (6/10), Guest 174 (3/10), Guest 98 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. There is only one regular issue Topps card that featured both Mickey Mantle and Hank Aaron during their playing days. What year was it issued? Hint


Question 2 of 10
2. Hall of Famer Stan Musial did not have a regular issue Topps card until 1958?


Question 3 of 10
3. Mickey Mantle's rookie is from 1952 Topps.


Question 4 of 10
4. According to Beckett's, can Exhibit cards be considered rookies?


Question 5 of 10
5. A hall of famer has been pictured in a wheelchair on a regular issue Topps card?


Question 6 of 10
6. What year was Don Drysdale's rookie issued? Hint


Question 7 of 10
7. What was the most valuable card on the market in 2003 for White Sox great, Shoeless Joe Jackson? Hint


Question 8 of 10
8. What is considered Hall of Famer Joe DiMaggio's rookie card? Hint


Question 9 of 10
9. Topps and Bowman are issued from the same company.


Question 10 of 10
10. Topps 1965 card #3 featured the American League Homerun leaders for 1964. Who is pictured on this card? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 16 2024 : Guest 172: 6/10
Apr 12 2024 : Guest 174: 3/10
Apr 06 2024 : Guest 98: 7/10
Mar 22 2024 : Guest 107: 6/10
Mar 09 2024 : Guest 81: 6/10
Feb 27 2024 : Guest 31: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. There is only one regular issue Topps card that featured both Mickey Mantle and Hank Aaron during their playing days. What year was it issued?

Answer: 1958

It is card 418 and reads, "World Series Foes" along the bottom.
2. Hall of Famer Stan Musial did not have a regular issue Topps card until 1958?

Answer: True

Though Musial was a rookie in 1949, he did not sign a contract with Topps until 1957, and was only included as an All-Star card in the hi-series of 1958.
3. Mickey Mantle's rookie is from 1952 Topps.

Answer: False

Mantle's rookie is actually from 1951 Bowman, though the 52 Topps is worth far more and more desired.
4. According to Beckett's, can Exhibit cards be considered rookies?

Answer: Yes

According to Beckett's "Vintage" magazine, Exhibit cards can be considered rookie cards because they were nationally issued and printed on card stock.
5. A hall of famer has been pictured in a wheelchair on a regular issue Topps card?

Answer: Yes

Hall of Famer Roy Campanella is pictured in his wheelchair on a regular issued card titled "Portraits in Courage". It is card #550 from 1959. Campy was injured in a car accident in 1958, and was secluded to a wheelchair the rest of his life.
6. What year was Don Drysdale's rookie issued?

Answer: 1957

In 1957, Don Drysdale was a highly touted rookie with the Brooklyn Dodgers.
7. What was the most valuable card on the market in 2003 for White Sox great, Shoeless Joe Jackson?

Answer: 1914 E145-1 Cracker Jack

Though this is not his rookie, it is the most valuable card of him mostly due to its rareness and it's hard to maintain red background. As in all ballcards, the most important factor is condition.
8. What is considered Hall of Famer Joe DiMaggio's rookie card?

Answer: 1938 Goudey Heads Up - R323

This unusual issue features the players pictured faces on oversized cartoon bodies.
9. Topps and Bowman are issued from the same company.

Answer: True

Bowman was bought out by Topps in the mid 50s.
10. Topps 1965 card #3 featured the American League Homerun leaders for 1964. Who is pictured on this card?

Answer: Harmon Killebrew/Mickey Mantle/Boog Powell

This was Boog's best homerun season. Killer and The Mick of course went on to join the 500 Homerun Club.
Source: Author themick1968

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us