FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Manchester United 19621971
Quiz about Manchester United 19621971

Manchester United 1962-1971 Trivia Quiz


This is the seventh in a series of quizzes, that will take you on a journey of the history of Manchester United, decade by decade. This quiz: 1962-1971. Good luck.

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. UK Football Teams
  8. »
  9. Manchester United

Author
silverginger
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
104,930
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
471
Last 3 plays: Guest 86 (6/10), Guest 31 (6/10), Guest 65 (1/10).
- -
Question 1 of 10
1. 1962: Who made his debut on August 18th at the age of 22, and would go on to miss a European Cup final through injury?

Answer: (One Word (or just surname))
Question 2 of 10
2. 1963: Who did United beat in the FA Cup final? Hint


Question 3 of 10
3. 1964: What position did United finish in the league this year? Hint


Question 4 of 10
4. 1965: United won their sixth league title this year, but by what means? Hint


Question 5 of 10
5. 1966: Which United legend was born this year? Hint


Question 6 of 10
6. 1967: United won the title for the second time in three years?


Question 7 of 10
7. 1968: United won the European Cup this year, beating Benfica 4-1 at Wembley Stadium after extra time. Which player scored two goals in the game? Hint


Question 8 of 10
8. 1969: What was the score when United met Queens Park Rangers at Old Trafford? Hint


Question 9 of 10
9. 1970: How many goals did George Best score in an FA Cup 5th round game, against Northampton Town on February 7th? Hint


Question 10 of 10
10. 1971: Which two European cup winners left the club this year? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 22 2024 : Guest 86: 6/10
May 09 2024 : Guest 31: 6/10
Apr 15 2024 : Guest 65: 1/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 1962: Who made his debut on August 18th at the age of 22, and would go on to miss a European Cup final through injury?

Answer: Denis Law

Law was signed from Torino in Italy, and marked his debut with a goal in a 2-2 draw against West Bromwich Albion. 'The King' scored an incredible 171 goals in 309 appearances for the club.
2. 1963: Who did United beat in the FA Cup final?

Answer: Leicester City

United won the game 3-1 and with it came their third FA Cup to boost their faltering league form, which saw the team finish three points above relegation. Paddy Crerand was also signed this year.
3. 1964: What position did United finish in the league this year?

Answer: 2nd

United finished on 53 points, four points behind champions Liverpool who had 57.
4. 1965: United won their sixth league title this year, but by what means?

Answer: Goal average

United and Leeds United both finished the campaign with 61 points, but United took the title with a goal average of 2.28 per game, while Leeds could only muster 1.60 per game. Leeds had their revenge however, when they beat United in the FA Cup semi-final 1-0 after a replay, after the first game finished without any goals.
5. 1966: Which United legend was born this year?

Answer: Eric Cantona

'Le King' was born on May 24, 1966 in Paris, France, and began his career with Auxerre as an apprentice in 1983, and played for a number of clubs in France before signing for Leeds United in February 1992. Just nine months later he was a Manchester United player, and stayed loyal to the club until retiring from the game in 1997.
6. 1967: United won the title for the second time in three years?

Answer: True

United won their seventh title by four points, and beat Nottingham Forest into second place.
7. 1968: United won the European Cup this year, beating Benfica 4-1 at Wembley Stadium after extra time. Which player scored two goals in the game?

Answer: Bobby Charlton

The match ended 1-1 after 90 minutes, but United scored three in extra time, to become champions of Europe for the first time. Bobby Charlton scored two, with Best and birthday boy Brian Kidd, who was 19 on the day, scoring the other.
8. 1969: What was the score when United met Queens Park Rangers at Old Trafford?

Answer: Man Utd 8 QPR 1

The game took place on March 19th, and United finished in 11th place after this season.
9. 1970: How many goals did George Best score in an FA Cup 5th round game, against Northampton Town on February 7th?

Answer: 6

United won the game 8-2 at Northampton, and went on to the semi-final, where Leeds United beat them in a replay 1-0 after a goalless first game.
10. 1971: Which two European cup winners left the club this year?

Answer: Nobby Stiles & Pat Crerand

Paddy Crerand retired from the game after 387 games and 15 goals for the club, while Nobby Stiles left to join Middlesbrough, after playing 396 games and scoring 18 goals.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/13/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us