FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ohio Football
Quiz about Ohio Football

Ohio Football Trivia Quiz


A good one for the Ohio football fan.

A multiple-choice quiz by colby80210. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. NCAA Football

Author
colby80210
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
60,983
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
4 / 10
Plays
779
- -
Question 1 of 10
1. Which of these Ohio schools does not field a football team? Hint


Question 2 of 10
2. How many times did the University of Dayton played in the Amos Alonzo Stagg Bowl in the 1980s and 1990s? Hint


Question 3 of 10
3. Which school won the D-III National Championship in 2001 - making it their 6th championship? Hint


Question 4 of 10
4. What is the nickname for the Oberlin College football team? Hint


Question 5 of 10
5. What D-I Ohio football team plays in Doyt L. Perry Stadium? Hint


Question 6 of 10
6. Which one of these schools were no longer competing in college football in 2000? Hint


Question 7 of 10
7. How many NAIA football teams are there in Ohio? Hint


Question 8 of 10
8. How many D-III football teams are there in Ohio? Hint


Question 9 of 10
9. In what Ohio city does the Kenyon College football team play? Hint


Question 10 of 10
10. How many D-II football teams are there in Ohio? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these Ohio schools does not field a football team?

Answer: Cleveland State

They have a basketball team but no football team.
2. How many times did the University of Dayton played in the Amos Alonzo Stagg Bowl in the 1980s and 1990s?

Answer: 5

1980, 1981, 1987, 1989, and 1991. Oakland Raiders coach Jon Gruden was a QB in the early '80s at UD.
3. Which school won the D-III National Championship in 2001 - making it their 6th championship?

Answer: Mount Union

Mount Union won the D-III National Championship in 1993, 96, 97, 98, 00, 01.
Youngstown won the D-IAA National Championships in 1991, 93, 94 and 97.
Findaly won the NAIA National Championships in 1979, 1992, and 1997, tied in 1995 and lost in 1978.
4. What is the nickname for the Oberlin College football team?

Answer: Yeomen

Oberlin College is located in ... Oberlin, Ohio, SW of Clevlend.
5. What D-I Ohio football team plays in Doyt L. Perry Stadium?

Answer: Bowling Green

BGSU plays in the Stadium named after their former football coach
6. Which one of these schools were no longer competing in college football in 2000?

Answer: Central State University

Central State won the NAIA National Championships in 1990, 1992 and 1995, but had to drop program due to violations and funding issues. They have had several players play in the NFL.
7. How many NAIA football teams are there in Ohio?

Answer: 4

Malone, Tiffin, Urbana and Walsh.
8. How many D-III football teams are there in Ohio?

Answer: 21

Bluffton, Defiance, Mount St. Joesephs, Denison, Hiram, Kenyon, Ohio Wesleyan, Oberlin, Wooster, Wittenberg, Baldwin-Wallace, Capital, Heidelberg, Jonh Carrol, Marietta, Mount Union, Muskingum, Otterbein, Ohio Northern, Wilmington and Case Western Reserve.
9. In what Ohio city does the Kenyon College football team play?

Answer: Gambier

Gambier is about an hour and a half NE of Columbus near Mount Vernon.
10. How many D-II football teams are there in Ohio?

Answer: 2

Ashland and Findlay play in the Great Lakes Intercollegiate Athletic Conference.
Source: Author colby80210

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us