FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Clemson Tiger Sports
Quiz about Clemson Tiger Sports

Clemson Tiger Sports Trivia Quiz


This is my quiz about the Clemson Tigers. So, please enjoy it, and I hope it wraps your brain in orange and purple.

A multiple-choice quiz by julesmcgee. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. NCAA Football

Author
julesmcgee
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
262,863
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
417
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. In the 2005 special edition of Street and Smith's best college football programs, Clemson was named number 18 despite having only one national championship on their record. What year was that championship? Hint


Question 2 of 10
2. Perhaps the most recognizable coach in all college football coached the Clemson Tigers to their first undefeated season in 1900. Who was it? Hint


Question 3 of 10
3. In 2007, the Clemson baseball team experienced their _______th consecutive year with a winning record. Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following pairs of Heisman trophy winners never scored against Clemson? Hint


Question 5 of 10
5. Which National League shortstop played for the Tigers from 1999-2002, and was drafted in the first round later that year in the amateur draft? Hint


Question 6 of 10
6. Which player who played his roundball at Clemson, suited up for the Dallas Mavericks in 2006-07? Hint


Question 7 of 10
7. Which Clemson player did the Tampa Bay Buccaneers select with the fourth pick in the 2007 NFL draft? Hint


Question 8 of 10
8. Where did the Clemson basketball team play their home games in 2007? Hint


Question 9 of 10
9. Before every home game, the Clemson football team runs down the hill at Death Valley. What do they rub at the top of the hill before they sprint down? Hint


Question 10 of 10
10. Who completed his basketball career in 2007 as the Tigers' all-time steals leader? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the 2005 special edition of Street and Smith's best college football programs, Clemson was named number 18 despite having only one national championship on their record. What year was that championship?

Answer: 1981

It was 1981. They suffered a loss to Baylor in the 1979 Peach Bowl in Danny Ford's first year as head coach. In 1980, they ended with two straight losses and a 6-5 record. There was unrest among both coaches and players, but as the summer of '81 rolled around, there was new life in Clemson, and as they beat team after team, including a 13-3 win over defending champion Georgia (the bulldogs turned it over 9, yes, 9 times), everyone started to take notice. And before you knew it, they had a 12-0 record and a spot in the Orange Bowl.
2. Perhaps the most recognizable coach in all college football coached the Clemson Tigers to their first undefeated season in 1900. Who was it?

Answer: John Heisman

Heisman started the football program at Clemson, but he only stayed 4 years (1900 to 1903).
3. In 2007, the Clemson baseball team experienced their _______th consecutive year with a winning record.

Answer: 57

With yet another winning record in 2007, the Tigers broke the all-time record. And along with that, the Tigers also had the most ACC championships (14) and postseason appearances (38) in history.
4. Which of the following pairs of Heisman trophy winners never scored against Clemson?

Answer: George Rogers and Hershel Walker

George Rogers of the University of South Carolina (1977-80) and Hershel Walker of Georgia (1980-82) never crossed the goal line against Clemson, and they had a combined seven games to do so.
5. Which National League shortstop played for the Tigers from 1999-2002, and was drafted in the first round later that year in the amateur draft?

Answer: Khalil Greene

Khalil Greene of the San Diego Padres was the most athletic player on those Clemson teams. He developed his leaping ability by jumping over trash cans in high school and college.
6. Which player who played his roundball at Clemson, suited up for the Dallas Mavericks in 2006-07?

Answer: Greg Buckner

Josh Howard went to Wake Forest. Devin Harris went to Wisconsin. Austin Croshere went to Providence. Greg Buckner played for the Tigers from 1994-1998.
7. Which Clemson player did the Tampa Bay Buccaneers select with the fourth pick in the 2007 NFL draft?

Answer: Gaines Adams, defensive end

Tye Hill was drafted in '06 by the Rams and Leroy Hill in the same year by the Seahawks. Joe Thomas went to Wisconsin and was the third overall pick by the Browns.
8. Where did the Clemson basketball team play their home games in 2007?

Answer: Littlejohn Coliseum

Littlejohn is just across the street from Death Valley. The first game ever played there was a 76-72 win over Georgia Tech on November 30, 1968.
9. Before every home game, the Clemson football team runs down the hill at Death Valley. What do they rub at the top of the hill before they sprint down?

Answer: Howard's rock

Howard's rock was transported from Death Valley, California to Death Valley in Clemson. It spent a year in Coach Frank Howard's office until it was moved out to the east entrance of the stadium.
10. Who completed his basketball career in 2007 as the Tigers' all-time steals leader?

Answer: Vern Hamilton

Vern just finished his tenure at the top in school history in steals with 269. He went undrafted in the 2007 NBA draft.
Source: Author julesmcgee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us