FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Old School Washington Redskins
Quiz about Old School Washington Redskins

'Old School' Washington Redskins Quiz


If you are a student of the game and followed the history of the Redskins more than 35 years ago, you will find this fairly easy. If not, then its going to be tricky.

A multiple-choice quiz by Jack212. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Washington Redskins

Author
Jack212
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
244,674
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
819
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. Who was this Redskins running back who would be best described as a "counter culture" type of fellow. He rode a motorcycle, hung out in bars, and had constant problems with coaches? Hint


Question 2 of 10
2. Which player is believed to be the only Redskins player to die during or shortly after a game? Hint


Question 3 of 10
3. Who was one of the smallest quarterbacks ever to play in the NFL, and was a star player for the Redskins? Hint


Question 4 of 10
4. Where did the Redskins play their home games before their move to another stadium in 1961? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the first black player ever drafted by the Redskins? Hint


Question 6 of 10
6. The Redskins were embarrased by the Chicago Bears in the NFL championship game in 1940. What was the score? Hint


Question 7 of 10
7. In 1947, fans of the Redskins chipped in and bought a gift for Sammy Baugh, who was the star quarterback of the time. What did they buy him? Hint


Question 8 of 10
8. This huge Redskin player had the nickname of "The Tree". Who is he? Hint


Question 9 of 10
9. Sonny Jurgenson was a star quarterback for the Redskins. In what other sport did he excel? Hint


Question 10 of 10
10. This player had one of the most embarrasing moments that a player can experience on a football field. He was the blocking back on a punt play when he backed up into the path of the punter, and the ball struck him in the rear end. Who was he? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was this Redskins running back who would be best described as a "counter culture" type of fellow. He rode a motorcycle, hung out in bars, and had constant problems with coaches?

Answer: Joe Don Looney

Joe Don Looney came to the Redskins from Oklahoma. In the opinion of some football experts, he never lived up to his potential because of his off-field activities. Looney played for the Redskins for only two years from 1966-1967. He was later killed in a motorcycle accident.
2. Which player is believed to be the only Redskins player to die during or shortly after a game?

Answer: Dave Sparks

Dave Sparks collapsed and died of a heart attack at the home of a friend shortly after a home game against the Cleveland Browns on December 5, 1954.
3. Who was one of the smallest quarterbacks ever to play in the NFL, and was a star player for the Redskins?

Answer: Eddie Lebaron

Eddie Lebaron played college football at the University of Pacific and was drafted in the tenth round of the college draft probably because he was only 5'8" and weighed about 168 pounds. He played for the Redskins from 1952 to 1959.
4. Where did the Redskins play their home games before their move to another stadium in 1961?

Answer: Griffith Stadium

Griffith Stadium was home to both the baseball Senators and the Redskins from the time of the arrival of the Redskins from Boston in 1937 to 1961, when they moved to D.C. Stadium.
5. Who was the first black player ever drafted by the Redskins?

Answer: Ernie Davis

Ernie Davis was drafted out of Syracuse University in 1962. He was slated to be the first black player ever to play for the Redskins, but he died of leukemia without ever playing a game.
6. The Redskins were embarrased by the Chicago Bears in the NFL championship game in 1940. What was the score?

Answer: 73-0

In a game that shocked the football world, the Redskins were routed by the Bears. Scoring on their first seven possessions the Bears left the Redskins far behind at halftime. Amazingly, the Redskins had more first downs than the Bears.
7. In 1947, fans of the Redskins chipped in and bought a gift for Sammy Baugh, who was the star quarterback of the time. What did they buy him?

Answer: A station wagon

Sammy Baugh played for the Redskins from 1937 until 1952. He made the all-star team five times, passed for more touchdowns than any other Redskin, passed for over 22,000 yards, and lived in retirement at his ranch in Texas.
8. This huge Redskin player had the nickname of "The Tree". Who is he?

Answer: John Adams

John "The Tree" Adams played for the Redskins from 1945 to 1949. He played his college football at Notre Dame, and was considered to be a very large player in the era that he played.
9. Sonny Jurgenson was a star quarterback for the Redskins. In what other sport did he excel?

Answer: Basketball

Sonny Jurgenson played both football and basketball for Duke University from 1954 to 1957. He was good enough to be selected as All-Southern Conference in basketball in the days when athletes played more than one sport. He later became a color commentator on the Redskins radio network.
10. This player had one of the most embarrasing moments that a player can experience on a football field. He was the blocking back on a punt play when he backed up into the path of the punter, and the ball struck him in the rear end. Who was he?

Answer: A. D. Whitfield

A.D. Whitfield played his college ball at North Texas State and then played for the Redskins from 1966 to 1968.
Source: Author Jack212

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us