FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pittsburgh Steelers 2005
Quiz about Pittsburgh Steelers 2005

Pittsburgh Steelers 2005 Trivia Quiz


This is a multiple choice quiz about the 2005-06 Steelers. It should be a piece of cake for a true football fan.

A multiple-choice quiz by lostkiki723. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Pittsburgh Steelers

Author
lostkiki723
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
224,267
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2817
- -
Question 1 of 10
1. What number was Hines Ward? Hint


Question 2 of 10
2. Who was number 8? Hint


Question 3 of 10
3. Who was number 43? Hint


Question 4 of 10
4. Ben __________ was the team's starting quarterback. Hint


Question 5 of 10
5. What team did coach Bill Cowher once play for? Hint


Question 6 of 10
6. Who was number 36? Hint


Question 7 of 10
7. Jerome Bettis had what medical condition? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following was not an offensive lineman? Hint


Question 9 of 10
9. Who was number 55? Hint


Question 10 of 10
10. What were the Steelers' team colors? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What number was Hines Ward?

Answer: 86

Hines Ward, number 86, was the fifth Steeler to reach 5,000 receiving yards in team history.
2. Who was number 8?

Answer: Tommy Maddox

Tommy Maddox, who graduated from UCLA, was the team's solid backup quarterback.
3. Who was number 43?

Answer: Troy Polamolu

Polamolu attended college at USC (University of Southern California).
4. Ben __________ was the team's starting quarterback.

Answer: Roethlisberger

Ben Roethlisberger was selected as the 2004 offensive Rookie of the Year.
5. What team did coach Bill Cowher once play for?

Answer: Eagles

Coach Cowher played for both the Eagles and the Browns before becoming an assistant, and then head coach.
6. Who was number 36?

Answer: Jerome Bettis

Jerome Bettis went to Notre Dame before playing in the NFL.
7. Jerome Bettis had what medical condition?

Answer: Asthma

Bettis was their running back and wore the number 36.
8. Which of the following was not an offensive lineman?

Answer: Duce Staley

Simmons was a right guard, Faneca was a left guard, and Brooks was a right tackle. Staley was a running back in his second season with the Steelers, after playing for seven with the Eagles.
9. Who was number 55?

Answer: Joey Porter

Joey Porter was once a Steeler co-captain. He attended Colorado State and had seven years of NFL pro experience.
10. What were the Steelers' team colors?

Answer: Black, gold, and white

Black, gold, and white had been their colors since the team was founded in 1933.
Source: Author lostkiki723

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us