FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Steel Curtain
Quiz about Steel Curtain

Steel Curtain Trivia Quiz


Look at the NFL standings at the end of any given season and you'll usually find the Pittsburgh Steelers near the top. Let's see what you know about them. Have fun!

A multiple-choice quiz by malcolmsex. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Pittsburgh Steelers

Author
malcolmsex
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
160,654
Updated
Jul 23 22
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2893
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 68 (5/10), Guest 174 (7/10), Guest 73 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. What team did the Steelers defeat for their first ever post-season win? Hint


Question 2 of 10
2. The Steelers won every Super Bowl they played in during the 20th century.


Question 3 of 10
3. How many playoff games did the Steelers win between the 1980 and 1989 seasons? Hint


Question 4 of 10
4. After which season did the Steelers win the Super Bowl, and the Pittsburgh Pirates win the World Series? Hint


Question 5 of 10
5. During the 20th century, coach Chuck Noll won more than twice as many games as any other Steelers head coach.


Question 6 of 10
6. Which of these running backs held the Steelers' single season rushing yards record at the end of the century? Hint


Question 7 of 10
7. Who once set a Steelers single game record with 218 yards rushing? Hint


Question 8 of 10
8. Who set a Steelers record with 1,398 yards receiving in one season? Hint


Question 9 of 10
9. Which of these teams beat the Steelers only once, during the 20th century? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these was the only uniform number to be retired by the Steelers during the 20th century? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 01 2024 : Guest 68: 5/10
Feb 07 2024 : Guest 174: 7/10
Feb 01 2024 : Guest 73: 4/10
Jan 12 2024 : sierra3tango: 4/10
Jan 08 2024 : Guest 1: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What team did the Steelers defeat for their first ever post-season win?

Answer: Oakland Raiders

The Steelers first post-season appearance finally came in 1972. They beat the Oakland Raiders 13-7 when rookie running back Franco Harris caught a deflected pass inches from the ground, and ran for the winning touchdown. The play is known as, "The Immaculate Reception".
2. The Steelers won every Super Bowl they played in during the 20th century.

Answer: False

The Steelers played in and won four Super Bowls in the 1970s. Their next Super Bowl appearance was a 27-17 loss to the Dallas Cowboys following the 1995 season. The Steelers had beaten the Cowboys twice during the 70s, and the two teams were the first pair to play each other in the Super Bowl three times.
3. How many playoff games did the Steelers win between the 1980 and 1989 seasons?

Answer: 2

The Steelers beat the Broncos in Denver 24-17 in 1984, and the Oilers in Houston 26-23 in overtime, in 1989.
4. After which season did the Steelers win the Super Bowl, and the Pittsburgh Pirates win the World Series?

Answer: 1979

The Steelers beat the Los Angeles Rams that year in the Super Bowl, while the Pirates came back from a 3 games to 1 deficit to beat the Baltimore Orioles in the World Series.
5. During the 20th century, coach Chuck Noll won more than twice as many games as any other Steelers head coach.

Answer: True

Bill Cowher's total of 82 wins was second to Noll's 209.
6. Which of these running backs held the Steelers' single season rushing yards record at the end of the century?

Answer: Barry Foster

Foster ran for 1,690 yards in 1992. Franco Harris' highest total was 1,246 yards in 1975. Jerome Bettis fell just 25 yards short of the team record in 1997. Rocky Bleier's best season was 1976 when he rushed for 1,036 yards. Harris also rushed for over 1,000 yards that season.
7. Who once set a Steelers single game record with 218 yards rushing?

Answer: John Fuqua

John "Frenchy" Fuqua rushed for 218 yards on December 20, 1970, as the Steelers lost 30-20 to the Eagles in Phildelphia. Fuqua was the intended receiver during the Steelers historical, "Immaculate Reception" play in the 1972 playoffs.
8. Who set a Steelers record with 1,398 yards receiving in one season?

Answer: Yancey Thigpen

Thigpen set this record in 1997. Two years earlier he had set the team record for pass receptions in a season with 85.
9. Which of these teams beat the Steelers only once, during the 20th century?

Answer: All of these

At the end of the century the Steelers had a 12-1 record against the New York Jets, an 11-1 record against the Atlanta Falcons, and a 4-1 record against the Tampa Bay Buccaneers. They had also lost only once to the Carolina Panthers in three games.
10. Which of these was the only uniform number to be retired by the Steelers during the 20th century?

Answer: 70

Oddly enough, Ernie Stautner, a defensive and offensive lineman for the Steelers from 1950-1963, was the only one of many Steeler greats to have his uniform number officially retired by the team.
Source: Author malcolmsex

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us