FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about 2007 Pittsburgh Steelers
Quiz about 2007 Pittsburgh Steelers

2007 Pittsburgh Steelers Trivia Quiz


Covers the 2007 regular season of the best team in the NFL.

A multiple-choice quiz by gpeplinskie. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NFL Teams
  8. »
  9. Pittsburgh Steelers

Author
gpeplinskie
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
283,231
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
9 / 15
Plays
753
- -
Question 1 of 15
1. Who had the highest passing completion percentage on the team in the 2007 season? Hint


Question 2 of 15
2. Who rushed for negative yards in the 2007 season? Hint


Question 3 of 15
3. Against which team within the AFC North did the Steelers lose a game? Hint


Question 4 of 15
4. What was head coach Mike Tomlin's win-loss ratio with the Steelers in the regular season? Hint


Question 5 of 15
5. Which Steeler caught the most passes in 2007? Hint


Question 6 of 15
6. Pick the answer that correctly lists the player's jersey numbers in ascending order. Hint


Question 7 of 15
7. Who led the 2007 Steelers in sacks? Hint


Question 8 of 15
8. Who led the Steelers in interceptions in 2007? Hint


Question 9 of 15
9. In terms of points allowed per game, where in the league did the 2007 Steelers end up? Hint


Question 10 of 15
10. The lowest scoring game of the season for the Steelers was against what team on a Monday night in Pittsburgh? Hint


Question 11 of 15
11. For how many games did the Steelers wear their 'throwback' jerseys? Hint


Question 12 of 15
12. In 2007, the Steelers celebrated its _____ year as a team. Hint


Question 13 of 15
13. What seed were the Steelers in the 2007 playoffs? Hint


Question 14 of 15
14. In 2007, Mike Tomlin took over for Bill Cowher who had been the Steeler's coach for how many seasons? Hint


Question 15 of 15
15. The Steelers wear the Steelmark logo on only one side of their helmet.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 12 2024 : Guest 173: 7/15
Jan 12 2024 : sierra3tango: 8/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who had the highest passing completion percentage on the team in the 2007 season?

Answer: Daniel Sepulveda

Daniel Sepulveda had a perfect passer completion percentage (100%) throwing only one attempt. The QBs Roethlisberger and Batch had a completion percentage of 65.3% and 47.2% respectively, while Willie Parker threw one attempt and it was incomplete making his completion percentage 0%.
2. Who rushed for negative yards in the 2007 season?

Answer: Charlie Batch

After 12 attempts, Charlie Batch ran for -7 yards in 2007. Holmes rushed for 17 yards in 5 attempts, and Wilson rushed for 37 yards in 2 attempts. Nate Washington rushed for 0 yards in 1 attempt. Batch was the only Steeler to rush for negative yards out of the 11 players to run the ball. Parker and Roethlisberger had 2 rushing touchdowns.
3. Against which team within the AFC North did the Steelers lose a game?

Answer: Baltimore Ravens

The last game of the regular season the Steelers lost to Baltimore in a meaningless game (AFC North already locked up). This loss hurt more than the Steeler's record, and took a toll on their roster. RB Willie Parker's fracture kept him out of the playoffs where the Steelers lost in the first round to Jacksonville.
4. What was head coach Mike Tomlin's win-loss ratio with the Steelers in the regular season?

Answer: 10-6

2007 was Mike Tomlin's first year as the Steelers' head coach. The Steelers went 10-6 in 2007 to win the AFC North Division.
5. Which Steeler caught the most passes in 2007?

Answer: Hines Ward

Ward received 71 passes in 2007 beating out second place Holmes by 19 passes (Holmes had 52). Miller was close behind Holmes with 49 and Washington had 29. Ward caught more passes but averaged less yards per catch than Washington, Holmes, and Miller.

He scored the same number of touchdowns as Miller, but Holmes scored more touchdowns (8) and racked up more total yards with 942 to Ward's 732.
6. Pick the answer that correctly lists the player's jersey numbers in ascending order.

Answer: Parker, Ward, Hampton, Keisel

Willie Parker is number 39, Hines Ward is number 86, Casey Hampton is number 98, and Brett Keisel is number 99. The other players mentioned: Harrison - 92 (James) and 97 (Arnold), Townsend - 26, Holmes - 10, Miller - 83, Batch - 16, Roethlisberger - 7, Davenport - 44, Reed - 3, Rossum - 30, Polamalu - 43, and Sepulveda - 9.
7. Who led the 2007 Steelers in sacks?

Answer: James Harrison

James Harrison led the Steelers in sacks with 8. Behind him, Farrior racked up 6 sacks and Taylor made 1 sack in 2007. Polamalu (who was out for part of the season) had no sacks.
8. Who led the Steelers in interceptions in 2007?

Answer: Ike Taylor

Ike Taylor led the Steelers in interceptions with 3, with Smith and Townsend close behind with 2 each. In 2007, Foote had 1 interception. Townsend led this group in yards gained on interceptions, but it was Bryant McFadden who had the longest interception return for 50 yards. He, like Foote, had 1 interception in 2007.
9. In terms of points allowed per game, where in the league did the 2007 Steelers end up?

Answer: 2nd fewest

Second only to the Indianapolis Colts, the Steelers allowed 16.8 points per game on average falling behind the Colts by .4 points.
10. The lowest scoring game of the season for the Steelers was against what team on a Monday night in Pittsburgh?

Answer: Miami Dolphins

The final score of the game was 3-0 with a late 4th quarter field goal. This broke a low-scoring record that went back to the 1943 season for the longest time without a score. Miami faced off against the Steelers in the mud and the rain on a Monday night, and because of heavy use during the weekend, the field was freshly sodded which separated from the dirt, turning the field into a swimming pool.
11. For how many games did the Steelers wear their 'throwback' jerseys?

Answer: 2

As part of the Steeler's 75th year celebration, they wore their throwback jerseys for two games; their season home opener against the Bills, and second against the Ravens on a Monday night. Both games were won.
12. In 2007, the Steelers celebrated its _____ year as a team.

Answer: 75th

The team was founded in 1933 by Art Rooney Sr., who paid to franchise the team. Sadly, their first game on September 20 was a loss to the New York Giants.
13. What seed were the Steelers in the 2007 playoffs?

Answer: 4

The Steelers were the fourth seed going into the playoffs being the winners of the AFC North Division. This pitted them against the 5th seed Jaguars who had defeated them in the regular season, and defeated them in the first round of the playoffs. The first, second, and third seed went to the Patriots, Colts, and the Chargers. The 6th seed team was the Titans.
14. In 2007, Mike Tomlin took over for Bill Cowher who had been the Steeler's coach for how many seasons?

Answer: 15

In the 15 years that Cowher was coach, no other team won more games than the Steelers. Cowher also took the Steelers to two Super Bowl games, winning one in the 2005 season, and won 8 division titles and 21 playoff games.
15. The Steelers wear the Steelmark logo on only one side of their helmet.

Answer: True

The logo, introduced in 1962, is only on the right side of the helmet, originally to see what the logo would look like against the black helmet, but the look stuck. Also, the Steelers were one of two teams who put the player's numbers on both the front and back of the helmets.
Source: Author gpeplinskie

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us