FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Sdrawkcab si Ziuq Siht
Quiz about Sdrawkcab si Ziuq Siht

Sdrawkcab si Ziuq Siht Trivia Quiz


Some of the questions in this backwards-themed sports quiz may not be as difficult as you think!

A multiple-choice quiz by LadyCaitriona. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Mixed
  8. »
  9. Wide World of Sports

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
337,627
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
634
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: jonnowales (6/10), Chavs (6/10), bradez (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. The game of skittles is most closely related to which modern sport? Hint


Question 2 of 10
2. Which sport commonly has a "front nine" and a "back nine"? Hint


Question 3 of 10
3. In a game which pits highs against lows (or solids against stripes, whichever is your preference), which number ball must be sunk last?

Answer: (One Word or Number)
Question 4 of 10
4. In the 1919-20 season, Manchester City FC's Horace Barnes was his team's top scorer with 22 goals, 15 goals short of being the top scorer for the league. In which place in Division One did Manchester City finish that season? Hint


Question 5 of 10
5. In April 2011, the International Olympic Committee announced that six new events were going to be added for the Sochi 2014 Winter Olympic Games. Which of these is not one of them? Hint


Question 6 of 10
6. Which BBC radio station specializes in sports commentaries? Hint


Question 7 of 10
7. How many total players occupy a tennis court in a doubles match? Hint


Question 8 of 10
8. The Triple Crown of thoroughbred horse racing in the United States consists of all these races except for which of the following? Hint


Question 9 of 10
9. The Indianapolis 500 is a formula racing event that is noted for having a race distance of 500 miles. How many laps must each car make to complete the race? Hint


Question 10 of 10
10. In 1998, the athletes from which country captured the first-ever Olympic Gold Medal in women's ice hockey? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 25 2024 : jonnowales: 6/10
Mar 16 2024 : Chavs: 6/10
Mar 02 2024 : bradez: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The game of skittles is most closely related to which modern sport?

Answer: Ten-pin bowling

In the game of skittles, teams of players attempt to knock over small pins (also called skittles) by rolling balls at them. Football (or soccer) is another popular sport played with a ball, and in badminton players hit a birdie back and forth over a net. BASE jumping is an "extreme" sport, where participants parachute from fixed objects.

The acronym stands for the four categories of objects one might parachute from: Buildings, Antennae, Spans (bridges) and Earth (usually a cliff of some kind).
2. Which sport commonly has a "front nine" and a "back nine"?

Answer: Golf

"Front nine" and "back nine" refer to the holes on an 18-hole golf course. The front nine are the nine holes a golfer plays first, and the back nine are the holes he plays second. Typically the front nine will refer to holes 1-9, but a golfer may also begin his game on the 10th hole, in which case the front nine are holes 10-18.
3. In a game which pits highs against lows (or solids against stripes, whichever is your preference), which number ball must be sunk last?

Answer: 8

The game is eight-ball, a popular version of pool that was invented in the United States in the early 1900s.
4. In the 1919-20 season, Manchester City FC's Horace Barnes was his team's top scorer with 22 goals, 15 goals short of being the top scorer for the league. In which place in Division One did Manchester City finish that season?

Answer: 7th

The top scorer was Fred Morris of West Bromwich Albion, who were champions that season.
5. In April 2011, the International Olympic Committee announced that six new events were going to be added for the Sochi 2014 Winter Olympic Games. Which of these is not one of them?

Answer: Skeleton

The skeleton was part of the Winter Olympic programs in 1928 and 1948, and then was reinstated again for the 2002 Olympics in Salt Lake City, Utah. The non-inclusion of women's ski jumping was a major controversy during the Vancouver 2010 Winter Olympics in British Columbia. At the time, the event was declined because it didn't meet the IOC's criteria for worldwide participants, though advocates of the sport believed that its popularity would increase if it was included as an Olympic event.

Biathlon mixed relay and luge team relay are the other two events that were announced to debut in Stochi 2014.
6. Which BBC radio station specializes in sports commentaries?

Answer: 5

BBC Radio 5 Live is where British sports fans tune in to hear about their favourite sports events. There are no BBC Radios 8, 12, or 16.
7. How many total players occupy a tennis court in a doubles match?

Answer: 4

A tennis doubles match is played between two teams of two. During the 2010 French Open, sisters Venus and Serena Williams had the distinction of being the #1 team in doubles as well as being the top two singles players (Venus held the lead ranking).
8. The Triple Crown of thoroughbred horse racing in the United States consists of all these races except for which of the following?

Answer: Epsom Derby

The Epsom Derby is run in Epsom, Surrey, and is part of the United Kingdom's Triple Crown.
9. The Indianapolis 500 is a formula racing event that is noted for having a race distance of 500 miles. How many laps must each car make to complete the race?

Answer: 200

The track is 2.5 miles around. In 1940, Wilber Shaw became the first driver to win two consecutive Indy 500 races.
10. In 1998, the athletes from which country captured the first-ever Olympic Gold Medal in women's ice hockey?

Answer: United States

The teams from the USA, Canada, and Finland captured the gold, silver, and bronze medals respectively. The Winter Olympics for 1998 were held in Nagano, Japan.
Source: Author LadyCaitriona

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series LadyC's Challenge Titles:

Quizzes created from Quiz Commissions, Player Author Challenges, Editors' Advent Calendar.

  1. 27 and Other Odd Cubes Average
  2. Sdrawkcab si Ziuq Siht Average
  3. I Hate the Summer! Easier
  4. You Make Me Sick Tough
  5. A Very Strange Quiz Average
  6. Do You Wanna See Something Really Scary? Difficult
  7. Name That Toon Average
  8. Five Bands a-Rockin' Easier

4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us