FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Soccer Players With  an F
Quiz about Soccer Players With  an F

Soccer Players With an 'F'? Trivia Quiz


Continuing the alphabet of soccer players A-Z. All surnames begin with the letter 'F'. Good luck!

A multiple-choice quiz by silverginger. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Football Players

Author
silverginger
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
229,017
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3681
Awards
Editor's Choice
Last 3 plays: donna399 (9/10), pehinhota (9/10), Barca99 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. This 'F' player was born in 1975 in Cameroon. He played twice in France, and twice in England. Had he not died of a heart attack at 28 years old, he may have played for others. Who is he? Hint


Question 2 of 10
2. I was born in Norway in 1973. I have gained over 70 caps for my country, and played for Chelsea, Glasgow Rangers, and Sunderland during my time in the United Kingdom. Who am I? Hint


Question 3 of 10
3. Born in 1922, this player was a legend in his own right. He played for Preston North End throughout his career, and the club also named a stand in his honour. Who is he? Hint


Question 4 of 10
4. I was born in Brazil in 1953. I began my professional career in my home country, and also played in Italy. I was one of Pele's 125 Best Living Players when the announcement was made. Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. This player was born in 1972 in Portugal. At a personal level, he won almost everything the game had to offer, including the World Player of the Year award. Who is he? Hint


Question 6 of 10
6. I was born in London, England, in 1966. My first professional club was Queens Park Rangers. I have also played for Newcastle United, where I had an impressive goals-to-games ratio. Who am I? Hint


Question 7 of 10
7. This player was born in 1961 in Uruguay. Throughout his career that lasted between 1980-97, he played for his country 72 times, scoring 15 goals. Who is he? Hint


Question 8 of 10
8. I was born in Ohio, USA, in 1971. My first team was Columbus Crew, and I have also kept goal for Liverpool. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. This player was born in Morocco in 1933. Although Moroccan-born, he played at international level for another country. His career lasted between 1950-62. In the 1958 World Cup finals, he went on to score 13 goals. Who is he? Hint


Question 10 of 10
10. I was born in London in 1978. My career began with West Ham United in 1995. I signed with Manchester United in 2002. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 06 2024 : donna399: 9/10
Feb 03 2024 : pehinhota: 9/10
Jan 29 2024 : Barca99: 10/10
Jan 23 2024 : tritran5555: 6/10
Jan 23 2024 : bermalt: 10/10
Jan 22 2024 : Guest 147: 8/10
Jan 19 2024 : Guest 75: 6/10
Jan 19 2024 : Guest 76: 6/10
Jan 12 2024 : catnlib: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This 'F' player was born in 1975 in Cameroon. He played twice in France, and twice in England. Had he not died of a heart attack at 28 years old, he may have played for others. Who is he?

Answer: Marc Vivien Foe

Marc-Vivien Fo was born in Nkolo, Cameroon, on 1st May, 1975. Fo began his professional career with Lens in 1997, before moving to England with West Ham United in 1999. In May 2000, Fo switched back to France with Lyon, and signed for Manchester City on-loan in 2002. On 26th June, 2003, while playing for his country, Foe collapsed and died of an heart attack soon afterwards in hospital. Foe scored eight goals in 65 international games for Cameroon. Manchester City retired the no. 23 shirt in his memory, which was an unknown step for an English football team.
2. I was born in Norway in 1973. I have gained over 70 caps for my country, and played for Chelsea, Glasgow Rangers, and Sunderland during my time in the United Kingdom. Who am I?

Answer: Tore Andre Flo

Flo's career began in 1992 with Stryn. From there, he has also played for Sogndal, Tromso, Brann, Chelsea, Rangers, Sunderland, Siena, and Valerenga. Flo's debut for Rangers was in the Old Firm game against Celtic, in which he scored. Rangers won the game, 5-1.
3. Born in 1922, this player was a legend in his own right. He played for Preston North End throughout his career, and the club also named a stand in his honour. Who is he?

Answer: Tom Finney

Tom Finney, better known as the 'Preston Plumber', was born on 5th April, 1922. Finney made his Preston debut in 1946, and by the time he retired from playing in 1960, he'd amassed 433 games and 187 goals for the club. Finney also scored 30 goals in 76 games for England. Finney was Player of the Year in 1954 and 1957, and was knighted in 1998.
4. I was born in Brazil in 1953. I began my professional career in my home country, and also played in Italy. I was one of Pele's 125 Best Living Players when the announcement was made. Who am I?

Answer: Falcao

Paulo Roberto Falcao was born on 16th October, 1953, in Santa Catarina, Brazil. As a midfielder, he played in the 1982 and 1986 World Cup finals for his country. Falcao played for Sport Club Internacional, AS Roma, and Sao Paulo.
5. This player was born in 1972 in Portugal. At a personal level, he won almost everything the game had to offer, including the World Player of the Year award. Who is he?

Answer: Luis Figo

Born on 4th November, 1972, in Lisbon, Luis Filipe Madeira Caeiro Figo became one of the world's greats. Figo started out with Sporting Lisbon in 1989, before moving to Barcelona, then Real Madrid. In 2005, Figo signed with Inter Milan. He won the European Player of the Year award in 2000, and became World Player of the Year in 2001.
6. I was born in London, England, in 1966. My first professional club was Queens Park Rangers. I have also played for Newcastle United, where I had an impressive goals-to-games ratio. Who am I?

Answer: Les Ferdinand

'Sir Les' was born on 18th December, 1966. During his career, he played for Queens Park Rangers, Hayes, Besiktas, Brentford, Newcastle, Tottenham Hotspur, West Ham United, Leicester City, Bolton Wanderers, Reading, and Watford. Ferdinand also played for England 17 times, and scored five goals. During his time at Newcastle, he scored 41 goals in 68 games.
7. This player was born in 1961 in Uruguay. Throughout his career that lasted between 1980-97, he played for his country 72 times, scoring 15 goals. Who is he?

Answer: Enzo Francescoli

Enzo Francescoli Uriarte was born on 12th November, 1961, in Montevideo, Uruguay. He played for Wanderers, River Plate (twice), Matra Racing Paris, Marseilles, Cagliari, and Torino. Francescoli also played the 1986 and 1990 World Cup finals for Uruguay.
8. I was born in Ohio, USA, in 1971. My first team was Columbus Crew, and I have also kept goal for Liverpool. Who am I?

Answer: Brad Friedel

Brad Friedel was born on 18th May, 1971. Between 1995-97, he played for Columbus Crew in the USA before signing for Liverpool. Unfortunately for Friedel, things didn't work out at Anfield and Blackburn Rovers came in for him in 2000. In a Premiership game against Charlton Athletic in 2004, the goalkeeper scored a goal, a rare feat for someone in that position. Friedel played over 80 times for his country.
9. This player was born in Morocco in 1933. Although Moroccan-born, he played at international level for another country. His career lasted between 1950-62. In the 1958 World Cup finals, he went on to score 13 goals. Who is he?

Answer: Just Fontaine

Just Fontaine was born on 18th August, 1933, in Marrakech, Morocco. Fontaine played 21 games for France, and scored 30 goals in the process.
10. I was born in London in 1978. My career began with West Ham United in 1995. I signed with Manchester United in 2002. Who am I?

Answer: Rio Ferdinand

Rio Gavin Ferdinand was born on 7th November, 1978. Between 1995-2000, Ferdinand played for West Ham, before signing with Leeds United, then Manchester United. Ferdinand was banned from the game for eight months in 2004, after failing to attend a drug test.
Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us