FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Soccer Legends
Quiz about Soccer Legends

Soccer Legends Trivia Quiz


Soccer is the most popular sport in the world. I have given a brief description of some great soccer players. Try to name who they are.

A multiple-choice quiz by Ahmadian95. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Football Players

Author
Ahmadian95
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
299,009
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1910
Last 3 plays: Guest 94 (10/10), Paulhors36 (8/10), Guest 86 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. This Iranian soccer player set a world record for international goals scored. He has played in European clubs including Bayern Munich. Hint


Question 2 of 10
2. This young Portuguese player is regarded by many as the best soccer player in the world. He had a long stint in the famous club named Manchester United in England. Hint


Question 3 of 10
3. This Brazilian player is famous for his great technique skills as well as free kicks. He played for clubs like Barcelona and A.C. Milan. He has also been praised by the Brazilian president. In 2007, he became a Spanish citizen while playing for Barcelona. Hint


Question 4 of 10
4. This Brazilian forward was once one of the greatest players in the world. He retired due to old age, but he is still famous. He is praised for his great passing, shooting, heading, speed, and goal scoring. He is a Brazilian hero. His real name is Edison Arantes do Nascimento (named after Thomas Edison). Hint


Question 5 of 10
5. This English soccer star is famous for his great ability in shooting free kicks. He is a midfielder, and after playing for Real Madrid he moved to the U.S. to play in the American club, L.A. Galaxy. Hint


Question 6 of 10
6. This Argentina player played as forward support or attacking midfielder. He is famous for the goal he scored which was actually a handball in 1986, but was not realized by the referees. Hint


Question 7 of 10
7. This German soccer player is regarded as one of the greatest soccer players of all time. He played as defender for West Germany and later coached the team as well. He also coached Bayern Munich, a German club. Hint


Question 8 of 10
8. This English footballer was born in 1985. He has played in 2 of England's most notable soccer teams. At the age of 17, he played in the English National Team as his preferred position, a forward. He became the BBC Sports Young Personality of the Year in 2002 and received several other young player awards. Hint


Question 9 of 10
9. This player is a German goalkeeper. He has been named the best goalkeeper in the world many times. He was the only goalkeeper to have won the FIFA golden ball award. He had a long season of 14 years in Bayern Munich and 13 years in the German national team before he retired in 2008. Hint


Question 10 of 10
10. This Brazilian is a great star. He is a winger/midfielder. He is great at passing and long-ranged shots. He is very skilled and as with many Brazilians, he has an extremely long name, Ricardo Izecson dos Santos Leite, but he is called by a different name. Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 17 2024 : Guest 94: 10/10
May 27 2024 : Paulhors36: 8/10
Apr 30 2024 : Guest 86: 9/10
Apr 28 2024 : Guest 136: 8/10
Apr 25 2024 : Guest 76: 5/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This Iranian soccer player set a world record for international goals scored. He has played in European clubs including Bayern Munich.

Answer: Ali Daei

Ali Daei played in German clubs for a long time. He is an Iranian national hero. He set a record for most international goals scored in the world with 109 goals. He resigned from playing after the 2006 World Cup. He later took the role of coaching the Iranian national team.
2. This young Portuguese player is regarded by many as the best soccer player in the world. He had a long stint in the famous club named Manchester United in England.

Answer: Cristiano Ronaldo

Ronaldo is a winger in soccer. His greatest strengths are dribbling and long range shots.
3. This Brazilian player is famous for his great technique skills as well as free kicks. He played for clubs like Barcelona and A.C. Milan. He has also been praised by the Brazilian president. In 2007, he became a Spanish citizen while playing for Barcelona.

Answer: Ronaldinho

Ronaldinho's name means little Ronaldo. He does a great job dribbling and juggling the ball as well as other technique skills. After a long career in the Spanish club, Barcelona, he moved to the Italian team, A.C. Milan.
4. This Brazilian forward was once one of the greatest players in the world. He retired due to old age, but he is still famous. He is praised for his great passing, shooting, heading, speed, and goal scoring. He is a Brazilian hero. His real name is Edison Arantes do Nascimento (named after Thomas Edison).

Answer: Pele

Pele was famous all over the world. Everyone praised him. He played in an official club at the age of 15. He was signed with the Brazilian national team at the early age of 16 and he went to his first World Cup at the age of 17. One example of his world fame is when in 1967, two groups in the Nigerian Civil War agreed to a 48-hour cease fire in order to watch him play a friendly match.
5. This English soccer star is famous for his great ability in shooting free kicks. He is a midfielder, and after playing for Real Madrid he moved to the U.S. to play in the American club, L.A. Galaxy.

Answer: David Beckham

David Beckham is regarded by many as a great soccer player. He is famous for his free kicks which usually curve into the goal. He has played for Manchester United in England and in Real Madrid in Spain. However, in 2007 he was sold to the L.A. Galaxy to play alongside Landon Donovan as the captain of the team.
6. This Argentina player played as forward support or attacking midfielder. He is famous for the goal he scored which was actually a handball in 1986, but was not realized by the referees.

Answer: Diego Maradona

Diego Maradona played in Napoli in Italy. His greatest strength was his great speed. While trying to score a goal by heading it in, he accidentally hit it with his hand. This is a violation of soccer rules, but the referees did not see that. The goal was scored in a quarterfinal match between Argentina and England in the 1986 World Cup.

The game ended 2-1 in favor of Argentina. Maradona scored both goals. The second one was a great weave between 6 English defenders for a distance of 60 meters which is sometimes known as the "Goal of the Century".
7. This German soccer player is regarded as one of the greatest soccer players of all time. He played as defender for West Germany and later coached the team as well. He also coached Bayern Munich, a German club.

Answer: Franz Beckenbauer

Beckenbauer was a sweeper which is a defender that swept the ball away from the other team and helped all over the field. He held the FIFA World Cup Trophy twice. He held it as the captain of West Germany in 1974 and as the coach in 1990. He later became one of the highest ranking people in FIFA.
8. This English footballer was born in 1985. He has played in 2 of England's most notable soccer teams. At the age of 17, he played in the English National Team as his preferred position, a forward. He became the BBC Sports Young Personality of the Year in 2002 and received several other young player awards.

Answer: Wayne Rooney

He was born in Liverpool where as a child he became interested in Everton F.C. which was a local club. He played for Everton for 2 years and moved to Manchester United. He has made 48 appearances and 19 goals for England.
9. This player is a German goalkeeper. He has been named the best goalkeeper in the world many times. He was the only goalkeeper to have won the FIFA golden ball award. He had a long season of 14 years in Bayern Munich and 13 years in the German national team before he retired in 2008.

Answer: Oliver Kahn

He was also the captain of the German National Team before he retired. He was born on June 15, 1969. He has played in 2 senior clubs, both in Germany. They are Karlsruher SC and FC Bayern Munich. He has been best European Goalkeeper 4 consecutive times and best goalkeeper in the world 3 times. He has also been named the German Footballer of the Year twice.
10. This Brazilian is a great star. He is a winger/midfielder. He is great at passing and long-ranged shots. He is very skilled and as with many Brazilians, he has an extremely long name, Ricardo Izecson dos Santos Leite, but he is called by a different name.

Answer: Kaka

Kaka played in the Italian club, A.C. Milan. In 2007, he became the FIFA World Player of the Year. He was also in the Time 100 list for 2008, which is a list of the most influential figures in the world.
Source: Author Ahmadian95

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us