FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about  Mens Soccer Celebrities
Quiz about  Mens Soccer Celebrities

Men's Soccer Celebrities Trivia Quiz


I started to love soccer when I was in England. I went to matches, mainly, in London and I, also, played for my school during my youth.

A multiple-choice quiz by tritran5555. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Football Players

Author
tritran5555
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
365,716
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
357
Last 3 plays: runaway_drive (9/10), spidersfull (9/10), Guest 119 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who was the goalkeeper for England in the 1966 World Cup Final? Hint


Question 2 of 10
2. Who was born in Leytonstone, England and played for Manchester United, Real Madrid and Los Angeles Galaxy? Hint


Question 3 of 10
3. Who made 230 first team appearances for Liverpool FC, and also played for Hamburg SV in Germany and the England national team? Hint


Question 4 of 10
4. This Major League Soccer player was born in Ontario, California. He joined Los Angeles Galaxy in 2005. He played his first game for the USA national team in 2000. Who is this player? Hint


Question 5 of 10
5. Who was the French attacking midfielder who head-butted Materazzi of Italy at the end of the 2006 World Cup Final; and was sent off? Hint


Question 6 of 10
6. This attacking midfielder spent most of his professional career with Manchester United. He won a World Cup winners-medal, and so did his brother, Jack. Who was this famous player? Hint


Question 7 of 10
7. This Brazilian player won the Golden Ball award for being the best player in the 2013 FIFA Confederations Cup. He played for Santos in Brazil before moving to Barcelona in 2013. What is his name? Hint


Question 8 of 10
8. Who played his first game for Argentina in 2005, when he was 18 years old, wearing the number 10 jersey? Hint


Question 9 of 10
9. He was the goalkeeper of Fulham before joining Manchester United inm 2005. He stayed at Old Trafford till the end of the 2010-11 season then he retired. He represented The Netherlands at international level from 1995 to 2008. What is his name? Hint


Question 10 of 10
10. This native American goalkeeper left Fulham in 2008 and returned to the USA to play in goal for Seattle Sounders of the Major League Soccer before retiring in 2011. Who was this former Fulham goal-keeper? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : runaway_drive: 9/10
Feb 01 2024 : spidersfull: 9/10
Jan 14 2024 : Guest 119: 10/10
Jan 14 2024 : jonnowales: 7/10
Jan 01 2024 : ryannuru0: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the goalkeeper for England in the 1966 World Cup Final?

Answer: Gordon Banks

Gordon Banks, born in Sheffield, won 73 caps for England. He played in the USA for Fort Lauderdale Strikers in 1977 and 1978. He won a League Cup winners-medal with Stoke City in 1972, six years after his World Cup winners-medal with England.
2. Who was born in Leytonstone, England and played for Manchester United, Real Madrid and Los Angeles Galaxy?

Answer: David Beckham

Beckham, also, played for Paris Saint Germain and AC Milan. His last game of his career was with Paris Saint Germain in 2013 (twenty years after his debut with Manchester United when he was 18 years old). He played for England from 1996 to 2009. He won two Major League Soccer cups with Los Angeles Galaxy.
3. Who made 230 first team appearances for Liverpool FC, and also played for Hamburg SV in Germany and the England national team?

Answer: Kevin Keegan

Keegan retired in 1985 and subsequently managed England, Newcastle United, Fulham and Manchester City. He was born in Doncaster, England.
4. This Major League Soccer player was born in Ontario, California. He joined Los Angeles Galaxy in 2005. He played his first game for the USA national team in 2000. Who is this player?

Answer: Landon Donovan

Landon spent a brief spell in Germany with Bayer Leverkusen (2004-05) and Bayern Munich (2009), as well as Everton (2012) and San Jose Earthquakes (2001-04).
5. Who was the French attacking midfielder who head-butted Materazzi of Italy at the end of the 2006 World Cup Final; and was sent off?

Answer: Zinedine Zidane

Zidane's nickname was "Zizou". He retired after the World Cup final, having played at Real Madrid for six years. He was famous for his elegance, vision and technique on the field. He was born in Marseille in France.
6. This attacking midfielder spent most of his professional career with Manchester United. He won a World Cup winners-medal, and so did his brother, Jack. Who was this famous player?

Answer: Bobby Charlton

Bobby Charlton, now, Sir Bobby Charlton, was knighted by Queen Elizabeth II. Jack Charlton, his brother, played for Leeds United. Bobby Charlton played his last England international in 1970; and retired as England's all-time leading goal scorer with 49 goals. He played for Manchester United from 1956 to 1973, when he left to be player-manager at Preston North End.
7. This Brazilian player won the Golden Ball award for being the best player in the 2013 FIFA Confederations Cup. He played for Santos in Brazil before moving to Barcelona in 2013. What is his name?

Answer: Neymar

Neymar,a Brazilian international, joined Barcelona from Santos. His full name is Neymar da Silva Santos Júnior. His debut was in 2003 with the senior team at Santos when he was 18 years old (he had previously played for Santos juniors).
8. Who played his first game for Argentina in 2005, when he was 18 years old, wearing the number 10 jersey?

Answer: Lionel Messi

Messi debuted with Newell's Old Boys in Argentina in 1995 when he was 8 years old. He played his first match for Barcelona's first team in 2004. Messi won the Golden Ball award in 2010, 2011, 2012. He captained both Barcelona and Argentina.
9. He was the goalkeeper of Fulham before joining Manchester United inm 2005. He stayed at Old Trafford till the end of the 2010-11 season then he retired. He represented The Netherlands at international level from 1995 to 2008. What is his name?

Answer: Edwin van der Sar

Edwin van der Sar played in 130 games for The Netherlands, more caps than any Dutch players in the Dutch national team's history. He got married in 2006. He retired in 2011 (he retired from international football in 2008).
10. This native American goalkeeper left Fulham in 2008 and returned to the USA to play in goal for Seattle Sounders of the Major League Soccer before retiring in 2011. Who was this former Fulham goal-keeper?

Answer: Kasey Keller

Kasey Keller used to play in Europe and the UK before returning to the USA to join the nelwy formed Sounders. He began his career in the USA with Portland Timbers in 1989. He was a U.S. national team goalie from 1990 to 2007. He was the MLS goalkeeper of the year in 2011.
Source: Author tritran5555

This quiz was reviewed by FunTrivia editor gtho4 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us