FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Who Am I
Quiz about Who Am I

10 Question Sports Quiz: Who Am I? | Soccer


For each question, there are several selected clues given about the identity of a world footballer, either from the past or the present. Work out who the player is.

A multiple-choice quiz by Ridgeback. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Football Players

Author
Ridgeback
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
45,833
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
3283
- -
Question 1 of 10
1. I was born in 1960 and I have played for a team early in my career called 'The Little Onions' - I made my international debut at 17 and went on to make 92 appearances as well as winning the World Cup on one occasion - I left Napoli in 1992 to join Seville. Who am I? Hint


Question 2 of 10
2. I was born in Dieppe in 1970. In 1997 I signed for a London club after spending nine seasons with AS Monaco. I have played for my country over 40 times and scored the 1000th goal in my countries international history. Who am I? Hint


Question 3 of 10
3. I was born in 1966. In the late 1980s I was banned for life from playing football but fortunately the ban was soon lifted. I have scored 37 times for my country, and in 1994 I became European Footballer of the Year. I played for Parma for one season in 1996. Who am I? Hint


Question 4 of 10
4. I was born in 1964 and was given the nickname 'The Golden Bomber' during my career, and became captain of my country in 1995. I have played club football in France, England, Germany and Italy, where I won the UEFA Cup in 1991 with Inter Milan. Who am I? Hint


Question 5 of 10
5. I was born in South America in 1975. At one stage I was the world's most expensive player. I won the UEFA Cup in 1999 with an Italian club. Who am I? Hint


Question 6 of 10
6. I was born in 1962. I joined Real Zaragoza from Ajax in 1988 and made only eleven appearances for the Spanish side, then I signed for AC Milan and became a cult hero at the San Siro. I was sent off for spitting while playing for my country in the 1990 World Cup Finals. In 1998, despite no previous coaching experience, I became the coach of a national side. Who am I? Hint


Question 7 of 10
7. I was born in 1962 in Great Britain. I played for Sunderland in 1981 but the majority of my career was spent at one of biggest supported clubs in the UK. I made my international debut in 1986 and scored my country's only goal in the 1996 European Championships. Who am I? Hint


Question 8 of 10
8. I was born in 1972 to Croatian parents. I changed my name slightly when I was younger, due to abuse. I have played under Terry Venables. On my European debut as a club player, I saved a penalty from Bebeto. I have scored a goal for my country. Who am I? Hint


Question 9 of 10
9. I was born in 1964. My first club was Bologna. I have won Serie A titles with two different clubs, in 1991 and 2000. I have played under Sven Goran Eriksson, and I have played in England. Who am I? Hint


Question 10 of 10
10. I was born in 1966 and as a youngster I scored 432 goals in four seasons before I joined a famous European club at aged 14. I was nicknamed 'The Little Pele'. I have participated in four World Cup Finals, and helped my country to fourth place in 1986. Who am I? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was born in 1960 and I have played for a team early in my career called 'The Little Onions' - I made my international debut at 17 and went on to make 92 appearances as well as winning the World Cup on one occasion - I left Napoli in 1992 to join Seville. Who am I?

Answer: Diego Maradona

Maradona played in four World Cup Finals in 1982, 1986, 1990 and 1994. He won the World Cup in 1986 with Argentina.
2. I was born in Dieppe in 1970. In 1997 I signed for a London club after spending nine seasons with AS Monaco. I have played for my country over 40 times and scored the 1000th goal in my countries international history. Who am I?

Answer: Emmanuel Petit

Emmanuel Petit's career took off after signing for Arsenal. He became an important player in the French national side from then on, and scored the third goal in the 1998 World Cup Final.
3. I was born in 1966. In the late 1980s I was banned for life from playing football but fortunately the ban was soon lifted. I have scored 37 times for my country, and in 1994 I became European Footballer of the Year. I played for Parma for one season in 1996. Who am I?

Answer: Hristo Stoichkov

Idolised in his homeland, Bulgaria, this temperamental player helped his country to fourth place in the 1994 World Cup. As for club football, he is best known for his career at Barcelona.
4. I was born in 1964 and was given the nickname 'The Golden Bomber' during my career, and became captain of my country in 1995. I have played club football in France, England, Germany and Italy, where I won the UEFA Cup in 1991 with Inter Milan. Who am I?

Answer: Jurgen Klinsmann

Klinsmann was one of the most lethal finishers in world football during the 1990s, as well as being an expert penalty box actor.
5. I was born in South America in 1975. At one stage I was the world's most expensive player. I won the UEFA Cup in 1999 with an Italian club. Who am I?

Answer: Hernan Crespo

Hernan Crespo became the most expensive player, when he signed for Lazio from Parma in 2000. Since then, the record transfer fee for a player was broken yet again.
6. I was born in 1962. I joined Real Zaragoza from Ajax in 1988 and made only eleven appearances for the Spanish side, then I signed for AC Milan and became a cult hero at the San Siro. I was sent off for spitting while playing for my country in the 1990 World Cup Finals. In 1998, despite no previous coaching experience, I became the coach of a national side. Who am I?

Answer: Frank Rijkaard

Frank Rijkaard was part of the Dutch team that won the European Championships in 1988, along with Van Basten, Gullit and Koeman.
7. I was born in 1962 in Great Britain. I played for Sunderland in 1981 but the majority of my career was spent at one of biggest supported clubs in the UK. I made my international debut in 1986 and scored my country's only goal in the 1996 European Championships. Who am I?

Answer: Ally McCoist

Ally McCoist MBE played for Glasgow Rangers for 15 seasons, amassing a total of 250 goals for the club.
8. I was born in 1972 to Croatian parents. I changed my name slightly when I was younger, due to abuse. I have played under Terry Venables. On my European debut as a club player, I saved a penalty from Bebeto. I have scored a goal for my country. Who am I?

Answer: Mark Bosnich

Mark Bosnich, a goalkeeper born in Australia had the surname Bosnic but changed it, to make it sound more Australian. He has played club football with Aston Villa, Manchrester United and Chelsea.
9. I was born in 1964. My first club was Bologna. I have won Serie A titles with two different clubs, in 1991 and 2000. I have played under Sven Goran Eriksson, and I have played in England. Who am I?

Answer: Roberto Mancini

Mancini, the playmaker, featured heavily in the success of the Genoa club, Sampdoria during the end of the 80s, although he didn't make much of an impact at international level.
10. I was born in 1966 and as a youngster I scored 432 goals in four seasons before I joined a famous European club at aged 14. I was nicknamed 'The Little Pele'. I have participated in four World Cup Finals, and helped my country to fourth place in 1986. Who am I?

Answer: Enzo Scifo

Enzo Scifo, like Maradona, are only two of fourteen players ever to play in four World Cup Finals.
Source: Author Ridgeback

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us