FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about FIFA 100 Best Soccer Players
Quiz about FIFA 100 Best Soccer Players

FIFA 100 Best Soccer Players Trivia Quiz


On March 4, 2004, the FIFA made a list of the 100 greatest living soccer players public. The man who selected them, King Soccer, Pele himself. Here are 10 questions about this list.

A multiple-choice quiz by Landries. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Football Players

Author
Landries
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,240
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
2869
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. The figure 100 refers to the 100th anniversary of FIFA and not the number of players listed, which is actually higher. Pele found it too difficult to list just 100. What was the number of players which he selected? Hint


Question 2 of 10
2. This Belgium goalkeeper was one of three Belgian players selected, together with Jan Ceulemans and Franky Vander Elst. His name is what? Hint


Question 3 of 10
3. 15 Brasilian players were selected. One of these was the first player to participate in three consecutive World Cup finals. This happened in 2002, as captain of the team. Who was it? Hint


Question 4 of 10
4. The one player from Cameroon on the list, achieved international stardom at the age of 38, an age at which most soccer players have retired, by scoring four goals at the 1990 World Cup and helping the Cameroon team reach the quarterfinals. Who is it? Hint


Question 5 of 10
5. This player was born May 22th, 1946, and died November 25th, 2005. Most remembered for his halcyon days with Manchester United where he played winger between 1963 and 1974. He was voted European Footballer of the Year in 1968. Who is he? Hint


Question 6 of 10
6. This player scored 24 goals in 80 matches for the Polish national team. He won a bronze medal at the 1982 World Cup. He also won Cup Winners' Cup (1984), European Super Cup (1984), and European Cup (1985). Who is it? Hint


Question 7 of 10
7. Both in his homeland and in Turkey, he was a hero. He won his country's "Player of the Year" award a record six times. In Turkey, he made his fame by winning the UEFA Cup in 1999-00 with Galatasaray. Who was this? Hint


Question 8 of 10
8. Although a Dutchman, he enjoyed his greatest club successes with Anderlecht. He won the European Cup Winners' Cup in 1976 and 1978, and was runner-up in the same cup in 1977. Who was this? Hint


Question 9 of 10
9. The name of a Dutch star player, regarded as one of the greats of the game. He was named three times European Footballer of the Year (1971, 1973, 1974), and European Player of the Century by the IFFHS in 1999. Who is this? Hint


Question 10 of 10
10. The 2 female soccer players in the list have the same nationality. They won with their national team gold on the 1996 Olympic Games in Atlanta. Their names are what? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The figure 100 refers to the 100th anniversary of FIFA and not the number of players listed, which is actually higher. Pele found it too difficult to list just 100. What was the number of players which he selected?

Answer: 125

On the list, 123 men and 2 women players. At the time the FIFA 100 was selected, 50 of the players were still active, with the remaining 75 retired from soccer.
2. This Belgium goalkeeper was one of three Belgian players selected, together with Jan Ceulemans and Franky Vander Elst. His name is what?

Answer: Jean-Marie Pfaff

Once a star on the pitch of Bayern Munich, later a TV-star in Belgium with the reality show, "De Pfaffs".
3. 15 Brasilian players were selected. One of these was the first player to participate in three consecutive World Cup finals. This happened in 2002, as captain of the team. Who was it?

Answer: Cafu

Cafu has shown his interest in participating in the 2010 World Cup, when he will be 40 years of age.
4. The one player from Cameroon on the list, achieved international stardom at the age of 38, an age at which most soccer players have retired, by scoring four goals at the 1990 World Cup and helping the Cameroon team reach the quarterfinals. Who is it?

Answer: Roger Milla

And in 1994, age 42, he still managed to score once more for his national team at a World Cup.
5. This player was born May 22th, 1946, and died November 25th, 2005. Most remembered for his halcyon days with Manchester United where he played winger between 1963 and 1974. He was voted European Footballer of the Year in 1968. Who is he?

Answer: George Best

A colourful player on and of the pitch. One of his quotes says it all. "I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered."
6. This player scored 24 goals in 80 matches for the Polish national team. He won a bronze medal at the 1982 World Cup. He also won Cup Winners' Cup (1984), European Super Cup (1984), and European Cup (1985). Who is it?

Answer: Zbigniew Boniek

In the World Cup 1982, he scored 4 goals, three of them in 1 match against Belgium.
7. Both in his homeland and in Turkey, he was a hero. He won his country's "Player of the Year" award a record six times. In Turkey, he made his fame by winning the UEFA Cup in 1999-00 with Galatasaray. Who was this?

Answer: Gheorghe Hagi

Hagi was a close friend of Gheorghe Popescu, a former teammate from FC Barcelona and Galatasaray.
8. Although a Dutchman, he enjoyed his greatest club successes with Anderlecht. He won the European Cup Winners' Cup in 1976 and 1978, and was runner-up in the same cup in 1977. Who was this?

Answer: Robbie Rensenbrink

In 1978, Rensenbrink scored 5 times, and in the finale with only 30 seconds remaining on the clock, and with a draw on the scoreboard, his shot was deflected by the goalpost, leaving him centimeters from eternal fame.
9. The name of a Dutch star player, regarded as one of the greats of the game. He was named three times European Footballer of the Year (1971, 1973, 1974), and European Player of the Century by the IFFHS in 1999. Who is this?

Answer: Johan Cruijff

The Dutch Super Cup was named after him, "Johan Cruijff-Schaal".
10. The 2 female soccer players in the list have the same nationality. They won with their national team gold on the 1996 Olympic Games in Atlanta. Their names are what?

Answer: Michelle Akers and Mia Hamm

The USA have always had a women soccer team that could have competed with the best. Their Olympic record proves it, gold in 1996 and 2004, and silver in 2000.
Source: Author Landries

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us