FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Football Legends AllTime Greats
Quiz about Football Legends AllTime Greats

Football Legends: All-Time Greats Quiz


This quiz covers some of the greatest players ever to kick a ball from the early 1950s right into the 21st century. It shouldn't be too difficult for football fans but be careful...

A multiple-choice quiz by DoctorEdgeWild. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Football Players

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
153,087
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2277
Last 3 plays: Guest 188 (10/10), Guest 62 (4/10), Guest 45 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which player had a statue of himself unveiled in Lisbon in 1992? Hint


Question 2 of 10
2. Which player was awarded the Order of Lenin by the Soviet government in 1968? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following played in a 6-3 demolition of England at Wembley in 1953? Hint


Question 4 of 10
4. George Best played most famously for Manchester United, but which other two English clubs did he play for? Hint


Question 5 of 10
5. Which player led Napoli to their first ever League title and cup double in 1987? Hint


Question 6 of 10
6. Which Argentinian born player was kidnapped by Venezuelan guerrillas while on tour with Real Madrid in Venezuela? Hint


Question 7 of 10
7. Which former Dutch international played in the US for the Los Angeles Aztecs and the Washington Diplomats before returning to Europe to play for Spanish club Levante in 1981? Hint


Question 8 of 10
8. Whcih player was capped 106 times for England? His last game came as England were defeated 3-2 by West Germany. Hint


Question 9 of 10
9. "He's converted football into an art form" - Willi Schulz said this about which of his 1966 World Cup team mates? Hint


Question 10 of 10
10. No football legends quiz would be complete without a question about Pele. We all know of Pele's incredible achievements at international level but his club level exploits are not as widely known. Which of these NASL clubs did Pele lift the League championship with in 1977 Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 16 2024 : Guest 188: 10/10
Feb 02 2024 : Guest 62: 4/10
Feb 01 2024 : Guest 45: 9/10
Jan 26 2024 : Guest 77: 9/10
Jan 24 2024 : Guest 178: 6/10
Jan 20 2024 : Guest 88: 7/10
Jan 14 2024 : Guest 119: 9/10
Jan 14 2024 : Guest 66: 7/10
Jan 14 2024 : Guest 51: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which player had a statue of himself unveiled in Lisbon in 1992?

Answer: Eusebio

Eusebio was on his way to a trial for Sporting Lisbon when he was virtually kidnapped by Benfica officials who then signed him up.
2. Which player was awarded the Order of Lenin by the Soviet government in 1968?

Answer: Lev Yashin

Lev Yashin won Olympic gold for the Soviet Union at the Melbourne Games in 1956.
3. Which of the following played in a 6-3 demolition of England at Wembley in 1953?

Answer: Ferenc Puskas (Hungary)

Puskas is still considered by many to be the greatest European player of all time. His greatest success as a coach came in 1971 where he led Panathinaikos of Greece to the European Cup Final where they lost 2-0 to Ajax at Wembley.
4. George Best played most famously for Manchester United, but which other two English clubs did he play for?

Answer: Fulham and Stockport

George won the European Footballer of the Year award in 1968. Pele once described him as the greatest footballer of all time.
5. Which player led Napoli to their first ever League title and cup double in 1987?

Answer: Diego Maradona

Within weeks of Maradona signing for Napoli in 1984, they had sold 70,000 season tickets such was the draw of the world's greatest footballer.
6. Which Argentinian born player was kidnapped by Venezuelan guerrillas while on tour with Real Madrid in Venezuela?

Answer: Alfredo Di Stefano

Alfredo Di Stefano was part of the great River Plate forward line nicknamed La Maquina (The Machine) due to their ability to dispatch opponents with incredible efficiency.
7. Which former Dutch international played in the US for the Los Angeles Aztecs and the Washington Diplomats before returning to Europe to play for Spanish club Levante in 1981?

Answer: Johan Cruyff

Johan Cruyff is considered by many to be the outstanding player to emerge from the Netherlands. He was part of the Dutch team which finished runner-up to West Germany in the 1974 World Cup.
8. Whcih player was capped 106 times for England? His last game came as England were defeated 3-2 by West Germany.

Answer: Sir Bobby Charlton

Bobby Charlton received a knighthood in 1994 for his outstanding achievements and his work as an ambassador to the game of football.
9. "He's converted football into an art form" - Willi Schulz said this about which of his 1966 World Cup team mates?

Answer: Beckenbauer

'Kaiser Franz' became the first player to both captain (1966) and manage a World Cup winning side when West Germany beat Argentina 1-0 in 1990.
10. No football legends quiz would be complete without a question about Pele. We all know of Pele's incredible achievements at international level but his club level exploits are not as widely known. Which of these NASL clubs did Pele lift the League championship with in 1977

Answer: New York Cosmos

Pele was appointed Brazil's minister for sport in 1994 where he fought for the rights of younger players from disadvantaged backgrounds.
Source: Author DoctorEdgeWild

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us