FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Greats Of Soccer
Quiz about The Greats Of Soccer

The Greats Of Soccer Trivia Quiz


Guess the answers to the club based questions about the greats of soccer.

A multiple-choice quiz by nickotopolous. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Soccer
  8. »
  9. Football Players

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
310,481
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
958
- -
Question 1 of 10
1. What club did Brazilian forward Pelé play with from 1956 to 1974 before moving to New York Cosmos? Hint


Question 2 of 10
2. With what club did Franz Beckenbauer start his career in 1964? Hint


Question 3 of 10
3. With what club did Diego Maradona play 259 games scoring 115 goals? Hint


Question 4 of 10
4. What club did French star Michel Platini *not* play for? Hint


Question 5 of 10
5. With what club did Johan Cruyff make his least appearances? Hint


Question 6 of 10
6. What club did George Weah play with last, before retiring in 2003? Hint


Question 7 of 10
7. What club did Lev Yashin play with for his whole career, from 1949 to 1971? Hint


Question 8 of 10
8. What club was George Best loaned out to for the 1974 season? Hint


Question 9 of 10
9. What club did Eusébio play most of his career with? Hint


Question 10 of 10
10. What club did Mia Hamm score 103 goals for? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What club did Brazilian forward Pelé play with from 1956 to 1974 before moving to New York Cosmos?

Answer: Santos

Pelé played 93 internationals for Brazil, scoring a remarkable tally of 77 goals from 1957 to 1971.
2. With what club did Franz Beckenbauer start his career in 1964?

Answer: Bayern Munich

Originally an ultra-defensive position, he made the role of sweeper into an exciting way of turning defence into attack. He was capped 103 times for West Germany from 1965 to 1977.
3. With what club did Diego Maradona play 259 games scoring 115 goals?

Answer: Napoli

Highlights of his career include winning two Italian league titles wth Napoli in 1987 and 1990, and his play in the 1986 World Cup when he transformed a solid Argentinian side into world champions.
4. What club did French star Michel Platini *not* play for?

Answer: Bình Dương

Platini captained the French side to the 1982 World Cup semi-finals, and to victory in the 1984 European Championships. He was crowned European Footballer of the Year in 1983, 1984, and 1985.
5. With what club did Johan Cruyff make his least appearances?

Answer: Feyenoord

One of the greatest European footballers, Cruyff was a key player in the Dutch revolution known as 'total football'. This involved players changing position with breath-taking effectiveness. Cruyff, three times European Footballer of the Year, displayed sublime ball skills whatever position he played. His final appearance was in 1983/84 with Ajax's arch-rivals, Feyenoord.
6. What club did George Weah play with last, before retiring in 2003?

Answer: Al-Jazira

In 1995, he won a unique treble, African Player of the Year, European Footballer of the Year, and FIFA Player of the Year. He has invested much of his fortune helping charities and developing the game back in Liberia. Weah's career spanned from 1981 to 2003.
7. What club did Lev Yashin play with for his whole career, from 1949 to 1971?

Answer: Dynamo Moscow

Nicknamed the 'Black Panther' for his incredible agility and awesome saves, he had an almost supernatural anticipation of where the ball would next appear.
8. What club was George Best loaned out to for the 1974 season?

Answer: Dunstable Town

He scored 137 goals for his club Manchester United, the club he joined as a teenager. Best played from 1963 to 1984 in his 21-year career spanning 13 clubs.
9. What club did Eusébio play most of his career with?

Answer: Benfica

He scored more than 300 goals in his 15-year career at Benfica from 1960 to 1975, and the club won major honours in all but two of those years (1966 and 1974).
10. What club did Mia Hamm score 103 goals for?

Answer: North Carolina Tar Heels

Mia Hamm was only 15 when she debuted for USA. She had 158 international goals to her credit, helping the USA to win both the Olympic (1996) and World Cup (1991, 1999) titles. She was voted U.S. soccer's Female Athlete of the Year an amazing five years running, from 1994 to 1998.
Source: Author nickotopolous

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us