FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Young Guns of NASCAR
Quiz about The Young Guns of NASCAR

The Young Guns of NASCAR Trivia Quiz


Here are some questions about the "Young Guns".

A multiple-choice quiz by mitchelbad24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. NASCAR
  8. »
  9. NASCAR Drivers

Author
mitchelbad24
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
116,703
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1549
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following drivers is the oldest of the young guns? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these drivers won the Rookie-of-the-Year in 2000? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these drivers has a college degree from Purdue University? Hint


Question 4 of 10
4. Which "Young Gun" was selected as one of People magazine's "Sexiest Men in the Fast Lane in 2000? Hint


Question 5 of 10
5. Which driver, by the age of 20, had twice been named to the All-American Team? Hint


Question 6 of 10
6. He won 7 national go-kart and a Grand National Championship. Who is this driver? Hint


Question 7 of 10
7. Who made his first NASCAR Busch Series start on June 22nd, 1996? Hint


Question 8 of 10
8. Which driver, as a rookie, won the Winston All-Star race in 2002? Hint


Question 9 of 10
9. Which driver won the pole for the 2002 Daytona 500? Hint


Question 10 of 10
10. Which driver drove for Bill Elliott at Dover in 1998? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following drivers is the oldest of the young guns?

Answer: Tony Stewart

Stewart was born May 20,1971. Jeff Gordon was born August 4,1971. Kenseth was born in 1972, and Jr. was born Ocotober 10,1974.
2. Which of these drivers won the Rookie-of-the-Year in 2000?

Answer: Matt Kenseth

Even though Little E won 2 poles, 2 races and the Winston, he lost ROTY to Kenseth, who only had 1 win.
3. Which of these drivers has a college degree from Purdue University?

Answer: Ryan Newman

Newman has a bachelor of science in vehicle structure engineering. While at Purdue, he was the recipient of the Rich Vogler Memorial Scholarship, and is a member of the Quarter Midget Hall of Fame.
4. Which "Young Gun" was selected as one of People magazine's "Sexiest Men in the Fast Lane in 2000?

Answer: Jimmie Johnson

5. Which driver, by the age of 20, had twice been named to the All-American Team?

Answer: Jeff Gordon

He joined legends such as Dale Earnhardt, Harry Gant, Michael Andretti, and Rick Mears.
6. He won 7 national go-kart and a Grand National Championship. Who is this driver?

Answer: Kevin Harvick

He started racing go-karts at the age of 5.
7. Who made his first NASCAR Busch Series start on June 22nd, 1996?

Answer: Dale Earnhardt Jr.

The race was at Myrtle Beach and he finished 14th.
8. Which driver, as a rookie, won the Winston All-Star race in 2002?

Answer: Ryan Newman

Rookies rarely get the chance to race in The Winston, but Newman made his way into the race, by leading all 16 laps of the final qualifier.
9. Which driver won the pole for the 2002 Daytona 500?

Answer: Jimmie Johnson

Johnson as a rookie, had to make the first 4 races on time, since he had no car owner points to fall back on for provisionals.
10. Which driver drove for Bill Elliott at Dover in 1998?

Answer: Matt Kenseth

Elliott had to miss the race due to the death of his father. This was Kenseth's first start in Winston Cup, and he finished a respectable 6th place.
Source: Author mitchelbad24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us