FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ultimate Georges StPierre
Quiz about Ultimate Georges StPierre

Ultimate Georges St-Pierre Trivia Quiz


Here's a quiz about my favorite fighter, Georges St-Pierre.

A multiple-choice quiz by capoutte. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other
  8. »
  9. Ultimate Fighting Championship

Author
capoutte
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
280,522
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
678
- -
Question 1 of 10
1. What is the name of the city where Georges St-Pierre was born? Hint


Question 2 of 10
2. In what year did Georges St-Pierre have his first professional fight? Hint


Question 3 of 10
3. How many fights did Georges St-Pierre have in the UFC before his first title shot for the Welterweight belt? Hint


Question 4 of 10
4. How many fights did Georges St-Pierre have between his loss against Matt Hughes at his first title match, and his second title shot? Hint


Question 5 of 10
5. What was the name of the UFC event where Georges St-Pierre won the Welterweight belt from Matt Hughes? Hint


Question 6 of 10
6. Georges St-Pierre was the only Canadian fighter to hold the UFC Welterweight championship belt.


Question 7 of 10
7. In which season of the Ultimate Fighter reality show was Georges St-Pierre a coach/trainer? Hint


Question 8 of 10
8. What other MMA title did Georges St-Pierre hold during his career? Hint


Question 9 of 10
9. What was the first martial art that Georges St-Pierre start practicing at age 6? Hint


Question 10 of 10
10. Before becoming a professional fighter, Georges St-Pierre work was a bouncer in a Montreal night club. What was the name of that night club? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the city where Georges St-Pierre was born?

Answer: Saint-Isidore, Quebec, Canada

Saint-Isidore is about 30 minute south of Montreal.
2. In what year did Georges St-Pierre have his first professional fight?

Answer: 2002

Hi first fight was against Ivan Menjivar at UCC 7 Bad Boys in Montreal on January 25, 2002.
3. How many fights did Georges St-Pierre have in the UFC before his first title shot for the Welterweight belt?

Answer: 2

He had 2 fights, one against Karo Parisyan at UFC 46, and one against Jay Hieron at UFC 48.
4. How many fights did Georges St-Pierre have between his loss against Matt Hughes at his first title match, and his second title shot?

Answer: 5

Five fights total, four in the UFC and one in TKO. TKO 19, UFC 52, UFC 54, UFC 56, and UFC 58.
5. What was the name of the UFC event where Georges St-Pierre won the Welterweight belt from Matt Hughes?

Answer: Bad Intentions

UFC 65 Bad Intentions on November 18, 2006, in Sacramento, California.
6. Georges St-Pierre was the only Canadian fighter to hold the UFC Welterweight championship belt.

Answer: False

Carlos Newton from Newmarket, Ontario, won the belt at UFC 31 against Pat Miletich, then lost it at his first title defence against Matt Hughes at UFC 34.
7. In which season of the Ultimate Fighter reality show was Georges St-Pierre a coach/trainer?

Answer: Season 4

He was a coach/trainer on season 4 "The Comeback". The other coach/trainer was Randy Couture.
8. What other MMA title did Georges St-Pierre hold during his career?

Answer: TKO Canadian Welterweight Champion

Georges St-Pierre won the TKO Canadian Welterweight Championship on June 15, 2002, at UCC 10 against Justin Bruckmann.
9. What was the first martial art that Georges St-Pierre start practicing at age 6?

Answer: Kyokushin karate

GSP started Kyokushin karate to defend himself against a school bully.
10. Before becoming a professional fighter, Georges St-Pierre work was a bouncer in a Montreal night club. What was the name of that night club?

Answer: Fuzzy Brossard

The Fuzzy Brossard is located on the south shore of Montreal in La Prairie.
Source: Author capoutte

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. UFC 1: The Beginning Average
2. UFC Nicknames Easier
3. UFC: Year In Review 2020 Average
4. UFC Nicknames: Pt 2 Average
5. UFC 74: Respect Average
6. MMA: Who Am I? Average
7. UFC Nicknames: Pt 1 Very Easy
8. Nicknames of UFC Fighters Easier
9. MMA Fighter Nicknames Average
10. Which UFC Fighter Am I? Average
11. UFC Average
12. UFC Legends Average

2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us