FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Upper Midwest College Mascots
Quiz about Upper Midwest College Mascots

Upper Midwest College Mascots Trivia Quiz


Can you figure out these college mascots from colleges in the upper Midwest? Have fun!

A multiple-choice quiz by ruffntuff. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. College Sports
  8. »
  9. College Mascots

Author
ruffntuff
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
295,171
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
807
- -
Question 1 of 10
1. What is the mascot for North Dakota State University? Hint


Question 2 of 10
2. Do you know what the mascot is for the University of Minnesota-Moorhead? Hint


Question 3 of 10
3. Do you know the mascot for Jamestown (ND) College? Hint


Question 4 of 10
4. Can you name the mascot for South Dakota State University? Hint


Question 5 of 10
5. About 60 miles northwest of the Twin Cities of Minneapolis/St. Paul in Minnesota, is the city of St. Cloud. Can you come up with the name of the mascot for St. Cloud State University? Hint


Question 6 of 10
6. Some people might know that the mascot for the University of Nebraska is the Cornhuskers. But can you name the mascot for the University of Nebraska-Omaha? Hint


Question 7 of 10
7. Can you come up with the mascot for Concordia College in Moorhead, Minnesota? Hint


Question 8 of 10
8. Traveling south, we check in at Pittsburg (KS) State University. Which creature is their mascot? Hint


Question 9 of 10
9. In the northeast part of the state, on the southwestern shore of Lake Superior, lies the city of Duluth. Are you able to come up with the mascot for the University of Minnesota-Duluth? Hint


Question 10 of 10
10. About 200 miles straight south of Duluth, along the shores of the St. Croix River, we find Winona State University. Can you name their mascot? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the mascot for North Dakota State University?

Answer: Bison

The Fighting Sioux is the mascot for the University of North Dakota. Interestingly, the Bison and the Fighting Sioux rarely play one another in athletics, despite the fact that the campuses are only 80 miles apart.
2. Do you know what the mascot is for the University of Minnesota-Moorhead?

Answer: Dragons

The Dragons play in the Division II, 14-team Northern Sun Conference.
3. Do you know the mascot for Jamestown (ND) College?

Answer: Jimmies

The Blue Jays are the mascot for Jamestown High School. The Jimmies play in the NAIA Division II Dakota Athletic Conference.
4. Can you name the mascot for South Dakota State University?

Answer: Jackrabbits

South Dakota State University is located in Brookings, SD. They are a member of the Division I Summit League.
5. About 60 miles northwest of the Twin Cities of Minneapolis/St. Paul in Minnesota, is the city of St. Cloud. Can you come up with the name of the mascot for St. Cloud State University?

Answer: Huskies

The Huskies play in the Division II Northern Sun Conference in most sports, while the men's hockey team competes in the Division I Western Collegiate Hockey Association.
6. Some people might know that the mascot for the University of Nebraska is the Cornhuskers. But can you name the mascot for the University of Nebraska-Omaha?

Answer: Mavericks

The Mavericks, like the Cornhuskers, have red and white as their school colors. They compete in the Division II Midwestern Intercollegiate Athletic Association.
7. Can you come up with the mascot for Concordia College in Moorhead, Minnesota?

Answer: Cobbers

The Cobbers play in the Division III Minnesota Intercollegiate Athletic Conference.
8. Traveling south, we check in at Pittsburg (KS) State University. Which creature is their mascot?

Answer: Gorillas

The Panthers are the nickname for the University of Pittsburgh in Pennsylvania. The Gorillas have long been a Division II powerhouse in football.
9. In the northeast part of the state, on the southwestern shore of Lake Superior, lies the city of Duluth. Are you able to come up with the mascot for the University of Minnesota-Duluth?

Answer: Bulldogs

Minnesota-Duluth is a member of the Division II Northern Sun Conference, and their hockey team is a member of the Division I Western Collegiate Hockey Association.
10. About 200 miles straight south of Duluth, along the shores of the St. Croix River, we find Winona State University. Can you name their mascot?

Answer: Warriors

The Warriors have played in three consecutive Division II Men's basketball National Championship games.
Source: Author ruffntuff

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Big 12 Mascots Easier
2. College Mascot Names Average
3. College Mascots 2 Average
4. College Teams Mascots Easier
5. Division II Mascots Difficult
6. Mascots and Campus Average
7. College Mascots! Average
8. Team Names, Mascots and Colors Average
9. College Mascots Average
10. Mascots of Texas Universities Average
11. Mascots of the Concordia Very Difficult
12. College Mascots Easier

5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us