FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about World Cup 2006 Venues
Quiz about World Cup 2006 Venues

World Cup 2006 Venues Trivia Quiz


You probably know that World Cup 2006 was handed to Germany, but do you know where in Germany?

A multiple-choice quiz by reedy. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. FIFA World Cup
  8. »
  9. 2006 Germany

Author
reedy
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
133,912
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
8 / 15
Plays
2363
Last 3 plays: angostura (15/15), paper_aero (12/15), bigwoo (10/15).
- -
Question 1 of 15
1. As plans for a World Cup are made, one of the first things determined is which cities have venues for competition matches. How many cities have Germany named as venues for World Cup 2006? Hint


Question 2 of 15
2. The stadium in this city was originally built in 1936 for the Olympics, and is appropriately named the Olympic Stadium. Which city? Hint


Question 3 of 15
3. This stadium is the home of the Red Devils. Before preparations for World Cup it had a seating capacity of 30,000. Which city? Hint


Question 4 of 15
4. What city's stadium carries the name of German football legend Fritz Walter? Hint


Question 5 of 15
5. Which World Cup 2006 city has the largest stadium in Germany, seating 100,000? Hint


Question 6 of 15
6. Was Leverkusen one of the venues named?


Question 7 of 15
7. Which city is the capital of Lower Saxony, and was the site of the 2000 World Exposition? Hint


Question 8 of 15
8. The stadium for this city had Europe's largest standing area in 2005 which could hold 25,000 people. For international matches, this could be converted into 10,000 seats, making the total seating capacity 52,000. Which city? Hint


Question 9 of 15
9. Stuttgart was named as a venue.


Question 10 of 15
10. This city is the oldest of Germany's larger cities, and coincidentally, its fussball team was one of the founding members of the Bundesliga. Which city? Hint


Question 11 of 15
11. This city was made famous for being the location of the Trials for World War II War Criminals. It is also known for it's 'Christkindlesmarkt', or Christmas Market. Hint


Question 12 of 15
12. This city's team, Schalke 04, shares its name with a new stadium built for the 2006 World Cup. Completed in 2001, is a state-of-the-art complex called the Auf Schalke Arena. Which city? Hint


Question 13 of 15
13. This city had a new stadium constructed in time for Germany's first qualifier for World Cup 2002, which was played against Greece. It is also the home of the 1983 European Champions League victors. Hint


Question 14 of 15
14. This city's Wald Stadium was the venue for the opening match of the 1974 World Cup. Hint


Question 15 of 15
15. It was decided that which city would hold the opening match of World Cup 2006? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 18 2024 : angostura: 15/15
Feb 06 2024 : paper_aero: 12/15
Jan 26 2024 : bigwoo: 10/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. As plans for a World Cup are made, one of the first things determined is which cities have venues for competition matches. How many cities have Germany named as venues for World Cup 2006?

Answer: 12

They were Berlin, Cologne, Dortmund, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Kaiserslautern, Leipzig, Munich, Nuremberg and Stuttgart. (West) Germany also hosted the World Cup in 1974, with 9 stadiums hosting: Berlin, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Munich, and Stuttgart. Euro 1988 was also hosted by Germany, with the following 8 cities: Cologne, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Hannover, Munich, and Stuttgart.
2. The stadium in this city was originally built in 1936 for the Olympics, and is appropriately named the Olympic Stadium. Which city?

Answer: Berlin

It has been renovated many times since 1936, and was authorized to get another facelift for the World Cup. Also known as "The German Wembley," it seats 77,400. Berlin was named the venue for the final match of World Cup 2006.
3. This stadium is the home of the Red Devils. Before preparations for World Cup it had a seating capacity of 30,000. Which city?

Answer: Kaiserslautern

Plans were made to increase the seating capacity to 44,000 for the competition.
4. What city's stadium carries the name of German football legend Fritz Walter?

Answer: Kaiserslautern

Considered by many to be the best German footballer of all time, Fritz Walter was the captain of the 1954 squad that won Germany's first World Cup. He passed away on June 17th, 2002.
5. Which World Cup 2006 city has the largest stadium in Germany, seating 100,000?

Answer: Leipzig

And, even though it has the largest stadium in the country, the city decided to build a new stadium for the competition with a seating capacity of only 42,655. To preserve the history of the original building (which opened in 1956), the new stadium was built within the walls of the old. It was completed in 2003.
6. Was Leverkusen one of the venues named?

Answer: No

Every year, the National Association decides what city will be their home base for training during the year. Because it was not chosen as a site for one of the venues for World Cup, Leverkusen was named the home base for the German National Team in 2006. This was considered necessary because Leverkusen's team, Bayer AG, is the main sponsor of the German Football Federation.
7. Which city is the capital of Lower Saxony, and was the site of the 2000 World Exposition?

Answer: Hannover

100 million (then) marks were earmarked for modernization of the Niedersachsen Stadium in Hannover. The venue seats 50,000.
8. The stadium for this city had Europe's largest standing area in 2005 which could hold 25,000 people. For international matches, this could be converted into 10,000 seats, making the total seating capacity 52,000. Which city?

Answer: Dortmund

Westfalen Stadium was first used for the 1974 World Cup, which was hosted by West Germany. In 1995, 110 million marks were spent to refurbish the stadium.
9. Stuttgart was named as a venue.

Answer: True

Inaugurated as the Neckar Stadium in 1933, it was renamed the Gottlieb Daimler Stadium in 1993 after the founder of the Daimler Motor Company.
10. This city is the oldest of Germany's larger cities, and coincidentally, its fussball team was one of the founding members of the Bundesliga. Which city?

Answer: Cologne

Muengersdorfer Stadium did not host games during the 1974 World Cup, but it did during Euro 88. It holds 43,400. Cologne's home team, FC Cologne, was among the Bundesliga's founding teams, which was founded in 1902. The first championship (1903) was played in Hamburg between Vfb Leipzig and DFC Prague, with Leipzig claiming victory in a 7-2 drubbing.
11. This city was made famous for being the location of the Trials for World War II War Criminals. It is also known for it's 'Christkindlesmarkt', or Christmas Market.

Answer: Nuremberg

The Franken Stadium in Nuremburg was not used in either World Cup 74 nor Euro 88, but even so it is reputed to be one of Germany's most beautiful stadia. It seats 44,000.
12. This city's team, Schalke 04, shares its name with a new stadium built for the 2006 World Cup. Completed in 2001, is a state-of-the-art complex called the Auf Schalke Arena. Which city?

Answer: Gelsenkirchen

Schalke 04's old home bore the name of the city as the Gelsenkirchen Park Stadium. The new stadium holds 52,000.
13. This city had a new stadium constructed in time for Germany's first qualifier for World Cup 2002, which was played against Greece. It is also the home of the 1983 European Champions League victors.

Answer: Hamburg

Completed in 2000, the Volkspark Stadium can seat 50,000. Germany beat Greece 2-0 in that World Cup 2002 qualifier match, which took place on September 2nd, 2000. The 1983 European Champions Cup winners were Hamburger SV, who defeated Juventus 1-0 for the championship.
14. This city's Wald Stadium was the venue for the opening match of the 1974 World Cup.

Answer: Frankfurt

Brazil and Yugoslavia faced each other in the opening match, playing to a 0-0 draw. Originally built in 1925 as a sports park, Wald Stadium was renovated in time for the 1974 World Cup and again for Euro 88. When Frankfurt was chosen as a venue, money was set aside for further renovation for World Cup 2006 - 125 million (then) marks.
15. It was decided that which city would hold the opening match of World Cup 2006?

Answer: Munich

Munich's stadium, along with Berlin's, is called Olympic Stadium. This one seats 68,000 and was also the venue for the final match of the 1974 World Cup competition. If you don't remember, that match had West Germany defeating the Netherlands in a 2-1 thriller. Johan Neeskens scored for the Netherlands in the 2nd minute on a penalty to take the early lead, but Germany equalized in the 25th minute on another penalty taken by Paul Brietner. Germany's Gerd Muller scored the winner in the 43rd minute to clinch the title of World Champions.
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor silverginger before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Author Rainbow: My Tier 1 Set:

With the new Author Rainbow badgelets, I found another excuse to create a quiz list. Tier 1 is achieved when you write two quizzes in a category. Here is a list of the second quiz I wrote in each category - in the order I completed them - making a full set of Tier 1 badgelets. Enjoy!

  1. Val Kilmer Roles Average
  2. "The Hunt for Red October" Average
  3. Rivers of Canada Average
  4. A History of Manitoba (1870-1900) Difficult
  5. License Plate Slogans of Canada Average
  6. Van Halen Lyrics Tough
  7. Greek Gods Easier
  8. Jump on the 'Bond' Wagon 2 Tough
  9. World Cup 2006 Venues Tough
  10. "The 39 Clues" Book 2: "One False Note" Average
  11. Acrophobics Anonymous Average
  12. Trekkin' Through The Universe Pt. 5 Average

3/4/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us