FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Worlds Strongest Man Competition
Quiz about Worlds Strongest Man Competition

World's Strongest Man Competition Quiz


These questions are based on the World's Strongest Man Contest.

A multiple-choice quiz by quentard. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Sports Trivia
  6. »
  7. Sports Other

Author
quentard
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,422
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
336
Last 3 plays: Guest 107 (7/10), Guest 77 (9/10), Guest 86 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the last event in a Strongest Man Contest? Hint


Question 2 of 10
2. One of the events is called the Truck Pull. How far do they have to pull the truck in the 2010 group event? Hint


Question 3 of 10
3. This event is called the Keg Toss. What did they toss the kegs over in the 2010 group event? Hint


Question 4 of 10
4. Where was the 2010 Strongman final held? Hint


Question 5 of 10
5. In strongman contests, there is an event called the Car Carry. What would the strongman be wearing for this event? Hint


Question 6 of 10
6. Who won the 2009 final in Malta? Hint


Question 7 of 10
7. Who won the 2007 strongman final in California? Hint


Question 8 of 10
8. Mariusz Pudzianowski won the 2008 strongman final in Charleston, West Virginia. What nationality is he? Hint


Question 9 of 10
9. In the 2010 group events, there was an event called the Power Stairs. How many weights are used in this event? Hint


Question 10 of 10
10. Who won the 2010 strongman final? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 107: 7/10
May 19 2024 : Guest 77: 9/10
May 05 2024 : Guest 86: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the last event in a Strongest Man Contest?

Answer: Atlas stones

Atlas stones is an event in which strong men have to lift a set of atlas stones on to pillars. The pillars and stones get higher and heavier as they go.
2. One of the events is called the Truck Pull. How far do they have to pull the truck in the 2010 group event?

Answer: 100 feet

This event requires the strong men to pull a truck over 100 feet. The Strongmen have to wear a harness in this is grueling event.
3. This event is called the Keg Toss. What did they toss the kegs over in the 2010 group event?

Answer: Steel wall

In the 2010 group event the strongmen had to toss kegs over a 14 ft 6 in (4.42 m) high steel wall. The kegs get heavier the more they throw.
4. Where was the 2010 Strongman final held?

Answer: South Africa

The 2010 Strongman final was held in Sun City, South Africa. Sun City is a luxury resort, situated in the Northwest Province of South Africa. The event was also held there in 2000.
5. In strongman contests, there is an event called the Car Carry. What would the strongman be wearing for this event?

Answer: Harness

The 2010 strongman finals were held in the month of September. Car Carry is a bottomless and a topless car supported by a harness inside. They carry it for the furthest distance or 25 meters in the shortest time.
6. Who won the 2009 final in Malta?

Answer: Zydrunas Savickas

Mariusz Pudzianowski came in second place and Brian Shaw came in third.
7. Who won the 2007 strongman final in California?

Answer: Mariusz Pudzianowski

Sebastian Wenta came second and Terry Hollands came third.
8. Mariusz Pudzianowski won the 2008 strongman final in Charleston, West Virginia. What nationality is he?

Answer: Polish

He also won the 2007 final in California. A strong man, he is from Poland. He also won it in 2002, 2003, and 2005.
9. In the 2010 group events, there was an event called the Power Stairs. How many weights are used in this event?

Answer: Three

This event consists of 3 weights between 400-600lbs up a staircase.
10. Who won the 2010 strongman final?

Answer: Zydrunas Savickas

Zydrunas Savickas won the 2010 strongman event with Brian Shaw in second place and Mikhail Koklyaev in third place. Zydrunas Savickas is a Greek.
Source: Author quentard

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Nightmare before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/15/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us