FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Doctor Who 19631989
Quiz about Doctor Who 19631989

'Doctor Who' 1963-1989 Trivia Quiz


Any knowledgeable 'Doctor Who' fan should find this quiz easy.

A multiple-choice quiz by ponicho. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Doctor Who
  8. »
  9. Doctor Who - Mixture

Author
ponicho
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,487
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
2248
- -
Question 1 of 10
1. Who was the first actor to play the Doctor? Hint


Question 2 of 10
2. What planet do the Daleks come from? Hint


Question 3 of 10
3. In the original TV series, do we ever see the Daleks go up stairs?


Question 4 of 10
4. What was the first story to feature the Cybermen called? Hint


Question 5 of 10
5. Which Doctor is known for his long scarf? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these characters is not a Time Lord? Hint


Question 7 of 10
7. What is the Doctor's robot dog called? Hint


Question 8 of 10
8. Which of these was not a companion of the fifth Doctor? Hint


Question 9 of 10
9. What occupation did Ian and Barbara have before joining the Doctor? Hint


Question 10 of 10
10. How many times can the Doctor regenerate? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 29 2024 : Guest 5: 10/10
Jan 17 2024 : Jinxskull: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who was the first actor to play the Doctor?

Answer: William Hartnell

William Hartnell played the Doctor from 1963 to 1966.
2. What planet do the Daleks come from?

Answer: Skaro

We find out that the Daleks evolved out of a war between the Thals and the Kaleds in the first Dalek story 'The Daleks'.
3. In the original TV series, do we ever see the Daleks go up stairs?

Answer: Yes

We see a Dalek go up stairs only once in the original series, in the 1988 story 'Remembrance of the Daleks'.
4. What was the first story to feature the Cybermen called?

Answer: The Tenth Planet

'The Tenth Planet' was also the last story of the first Doctor.
5. Which Doctor is known for his long scarf?

Answer: The fourth Doctor (Tom Baker)

The Doctor tells us the scarf was made for him by Madam Nostrodarmas but we never find out who she is.
6. Which of these characters is not a Time Lord?

Answer: Davros

The Time Lords come from Galifray, the Doctor is also a Time Lord. Davros, first seen in 'Genesis of the Daleks', comes from Skaro.
7. What is the Doctor's robot dog called?

Answer: K9

K9 was built by Professor Marius, and was a companion of the fourth Doctor.
8. Which of these was not a companion of the fifth Doctor?

Answer: Mel

Mel, played by Bonnie Langford, was a companion of both the sixth and seventh Doctors. Turlough was played by Mark Strickson, Tegan by Janet Fielding and Nyssa by Sarah Sutton.
9. What occupation did Ian and Barbara have before joining the Doctor?

Answer: They were Teachers

Ian and Barbara joined the Doctor in the first ever episode 'An Unearthly Child'.
10. How many times can the Doctor regenerate?

Answer: Twelve

A Time Lord can regenerate twelve times but this can be extended as the Master, also a Time Lord, at the time played by Anthony Ainley, was offered a new cycle of regenerations in the 'Five Doctors'.
Source: Author ponicho

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us