FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Im the Doctor Characters from Doctor Who
Quiz about Im the Doctor Characters from Doctor Who

"I'm the Doctor!" Characters from "Doctor Who" Quiz


Meet the faithful friends and enemies of "Doctor Who!"

A multiple-choice quiz by TheDoctor90. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Doctor Who
  8. »
  9. Doctor Who - Mixture

Author
TheDoctor90
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
328,991
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1205
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 109 (10/10), Guest 86 (8/10), Guest 80 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In the renewed season, Season 1, which shop assistant becomes The Doctor's companion? Hint


Question 2 of 10
2. In "Smith and Jones", which medical student sees the Doctor undo his tie in front of her while he later swears he was in the hospital all along? Hint


Question 3 of 10
3. Which fiery redhead's search for the Doctor in "Partners In Crime" ends in Adipose Industries? Hint


Question 4 of 10
4. What is Amy Pond's occupation? Hint


Question 5 of 10
5. In "The Next Doctor", the Doctor meets a man who he believes is him in the future. What is this man's real name? Hint


Question 6 of 10
6. In "Utopia", "The Sound of Drums", "The Last of the Time Lords", and "The End of Time Part 1 and 2", which old friend of the Doctor's returns to wreak havoc?
Hint


Question 7 of 10
7. Which character dies in "Cold Blood", but later returns as a Nestene duplicate? Hint


Question 8 of 10
8. Georgia Moffett appears in "The Doctor's Daughter" as Jenny. Who gave her that name due the fact she was a "genetic anomaly"? Hint


Question 9 of 10
9. Alex Kingston appears as which professor in "Silence in the Library" and "Forest of the Dead"? Hint


Question 10 of 10
10. The Doctor was knighted in "Tooth and Claw" by Queen Victoria. What was his name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 25 2024 : Guest 109: 10/10
Jan 28 2024 : Guest 86: 8/10
Jan 24 2024 : Guest 80: 10/10
Jan 17 2024 : Jinxskull: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In the renewed season, Season 1, which shop assistant becomes The Doctor's companion?

Answer: Rose Tyler

Rose was left with no job after the Doctor blew up Henrik's while being chased by Nestene Autons.
2. In "Smith and Jones", which medical student sees the Doctor undo his tie in front of her while he later swears he was in the hospital all along?

Answer: Martha Jones

When the Doctor first offers her a trip on the TARDIS, Martha refuses because of her exams. She soon changes her mind when the Doctor pops back in time to surprise her earlier in the episode.
3. Which fiery redhead's search for the Doctor in "Partners In Crime" ends in Adipose Industries?

Answer: Donna Noble

Donna was sent home on her first day of school for biting and she mastered the Dewey Decimal System in two days.
4. What is Amy Pond's occupation?

Answer: Kissagram

Amy Pond met the Doctor when she was young, but the Doctor had to jump in time. He returned twelve years later where he met the older Amy. She hit him with a cricket bat, thinking he was a robber.
5. In "The Next Doctor", the Doctor meets a man who he believes is him in the future. What is this man's real name?

Answer: Jackson Lake

Jackson Lake gets attacked by the Cybermen, and his wife gets killed. He finds an infostamp, compressed with knowledge about the Doctor, but it backfires and makes him believe he is the Doctor.
6. In "Utopia", "The Sound of Drums", "The Last of the Time Lords", and "The End of Time Part 1 and 2", which old friend of the Doctor's returns to wreak havoc?

Answer: The Master

The Master used up his 13 regenerations as a Time Lord, but has stolen several bodies in order to survive. A few more notable aliases include "Professor Yana", "Harold Saxon", "Reverend Magistar", "Professor Thascales", and "Sir Gilles Estram".
7. Which character dies in "Cold Blood", but later returns as a Nestene duplicate?

Answer: Rory Williams

Rory is to be married to Amy, and the Doctor takes them to Venice as a wedding present. The Doctor later dances at their wedding.
8. Georgia Moffett appears in "The Doctor's Daughter" as Jenny. Who gave her that name due the fact she was a "genetic anomaly"?

Answer: Donna Noble

Jenny was created from a skin sample off the Doctor, so he denies her as a daughter. As the episode progresses, the Doctor feels like a father to her and teaches her peaceful ways to deal with her enemies. She later is shot by General Cobb and regenerates.
9. Alex Kingston appears as which professor in "Silence in the Library" and "Forest of the Dead"?

Answer: Professor River Song

Alex Kingston later returned in Season Five as Professor Song and appeared in "The Time of Angels", "Flesh and Stone", "The Pandorica Opens" and "The Big Bang".
10. The Doctor was knighted in "Tooth and Claw" by Queen Victoria. What was his name?

Answer: Sir Doctor of TARDIS

Even though Queen Victoria knighted the Doctor and Rose, she banished them and said the signature quote, "I am not amused" which cost the Doctor ten quid off of a bet made earlier in the show.
Source: Author TheDoctor90

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us