FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about  Doctor Who Series 2 Revived
Quiz about  Doctor Who Series 2 Revived

"Doctor Who" Series 2 (Revived) Quiz


This is my first quiz so please be kind when rating it. It is about the second series of the revived series of "Doctor Who" (2006 and Christmas Invasion).

A multiple-choice quiz by sirgreed. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Doctor Who
  8. »
  9. Doctor Who - Mixture

Author
sirgreed
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
258,500
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1647
Question 1 of 10
1. At the end of "The Christmas Invasion", what fruit did the Doctor kill the Sycorax leader with? Hint


Question 2 of 10
2. In "New Earth", which city do the Doctor and Rose come across? Hint


Question 3 of 10
3. In "Tooth and Claw", what is the technical name of the Werewolf? Hint


Question 4 of 10
4. In "School reunion", how do you travel faster than light? Hint


Question 5 of 10
5. In "The girl in the Fireplace", the Doctor lets Rose keep which important "character"? Hint


Question 6 of 10
6. In "The Age of Steel", what is the number on the emotional inhibitor of the cybermen that could disable them? Hint


Question 7 of 10
7. "Idiot's Lantern": what did the Wire's species do to it? Hint


Question 8 of 10
8. In the Satan episodes, WHEN did the Beast say he's from? Hint


Question 9 of 10
9. In the weird episode "Love and Monsters", what virus did the Torchwood files "catch"? Hint


Question 10 of 10
10. In the concluding episode "Doomsday", in what order do the daleks of "The Cult of Skaro" present themselves? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At the end of "The Christmas Invasion", what fruit did the Doctor kill the Sycorax leader with?

Answer: a satsuma

The Doctor makes the Sycorax leader (who's got a sword at his throat) swear on the blood of his species that he won't try to invade Earth again. The Doctor then finds a satsuma in the dressing gown pocket just as the Sycorax leader charges towards the Doctor who, somehow sensing him coming towards him, throws the satsuma at a big button that triggers the edge of the spaceship to crumble, making the Sycorax leader fall to his death.
2. In "New Earth", which city do the Doctor and Rose come across?

Answer: New New York

They see the city of New New York but the the Doctor claims that it's actually the fifteenth New York since the original therefore should be called: New New New New New New New New New New New New New New New New York.
3. In "Tooth and Claw", what is the technical name of the Werewolf?

Answer: a lupine wavelength heamovariform

Queen Victoria asks what the creature is, so the Doctor answers: "You'd call it a werewolf, but technically it's a lupine wavelength heamovariform."
4. In "School reunion", how do you travel faster than light?

Answer: By harnessing a quantum tunnel with an FTL factor of 36.7 recurring

At the beginning of the episode, the Doctor asks a very clever boy called Milo a series of questions like this one. We later find out that it is because of the Krillitanes feeding him their oil to crack a code that allows you to control the whole universe. The Doctor describes Milo's knowledge as "beyond planet Earth" (well it is, it's the oil)
5. In "The girl in the Fireplace", the Doctor lets Rose keep which important "character"?

Answer: Mickey

Rose is unhappy that the Doctor named the horse; he'd get attached to him and keep him, and Rose doesn't want to keep it (imagine the mess it would make). The Doctor replies by reminding her that he lets her "keep" Mickey.
6. In "The Age of Steel", what is the number on the emotional inhibitor of the cybermen that could disable them?

Answer: 6879760

The Doctor tells Mickey through security cameras in a humorous conversation with John Lumic how to find the number that would disable the emotional inhibitors and Mickey sends the number to Rose's phone. The Doctor takes the phone and puts it in a socket disabling the emotional inhibitors of the cybermen, killing them of the shock of knowing what they've become.
7. "Idiot's Lantern": what did the Wire's species do to it?

Answer: none of these

The Wire was executed for unknown reasons, but we can kind of guess looking at her violent tendencies...
8. In the Satan episodes, WHEN did the Beast say he's from?

Answer: all of these

In fact, the Beast says all of these in one sentence, it says that it's from "Before time", much to the confusion of the Doctor, therefore he asks again and the Beast answers "Before time and light and space and matter, before the cataclysm, before this universe was created".
9. In the weird episode "Love and Monsters", what virus did the Torchwood files "catch"?

Answer: Bad Wolf virus

Good old TARDIS spreading it's BAD WOLF everywhere! This virus prevented LINDA from getting important information about the Doctor.
10. In the concluding episode "Doomsday", in what order do the daleks of "The Cult of Skaro" present themselves?

Answer: Dalek Thay, Dalek Sec, Dalek Jast, Dalek Caan.

The Cult of Skaro is a secret order that is given a job: to think as the enemy thinks. They are above even the emperor and they are the only daleks (that we know of)to have names. I hope you have enjoyed my quiz, please rate it and see you soon!
Source: Author sirgreed

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/2/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us