FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Doctor Who  The Quiz Of Time
Quiz about Doctor Who  The Quiz Of Time

"Doctor Who" - The Quiz Of Time


Everyone loves a little bit of "Doctor Who"! It never gets old. This quiz states the facts from the first of the series that started in 2005. See how much you know.

A multiple-choice quiz by georgiewadhere. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Doctor Who
  8. »
  9. Doctor Who - Mixture

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
339,179
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
476
- -
Question 1 of 10
1. Which actor played the 9th Doctor? Hint


Question 2 of 10
2. In which episode does the doctor meet 'The Face Of Boe' for the first time? Hint


Question 3 of 10
3. The Doctor meets Charles Dickens in the episode "The Unquiet Dead". What is the name of the creatures the Doctor fights? Hint


Question 4 of 10
4. What is the name of the over friendly passenger who travels with Rose and the Doctor in the first series? Hint


Question 5 of 10
5. What animal did the Slitheen place in the spaceship that crashed into Big Ben? Hint


Question 6 of 10
6. What were the words that kept following Rose and the Doctor around when they travelled? Hint


Question 7 of 10
7. What place is it that Mickey goes, to meet Rose and the Doctor, to give Rose her passport? Hint


Question 8 of 10
8. What does TARDIS stand for? Hint


Question 9 of 10
9. What is the phrase people almost always say when entering into the TARDIS for the first time? Hint


Question 10 of 10
10. At the end of the 2005 series, when the doctor has just regenerated, what are the last words of the series? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which actor played the 9th Doctor?

Answer: Christopher Eccleston

Christopher Eccleston brought the series of "Doctor Who" back in 2005 after it lay dormant for years. The first episode he was in is called "Rose", featuring Billie Piper.
2. In which episode does the doctor meet 'The Face Of Boe' for the first time?

Answer: The End Of The World

The Doctor meets the Face of Boe a few times. The first time he is on a spaceship about to watch the Earth die. This is the Doctor and Rose's first trip into space and time.
3. The Doctor meets Charles Dickens in the episode "The Unquiet Dead". What is the name of the creatures the Doctor fights?

Answer: The Gelth

The Gelth are the creatures that the Doctor fights in the episode "The Unquiet dead". They are ghosts that live in the gas and trick the Doctor into helping them, they end up trying to kill him. The Doctor and Rose are saved by Charles Dickens.
4. What is the name of the over friendly passenger who travels with Rose and the Doctor in the first series?

Answer: Captain Jack Harkness

Captain Jack meets the Doctor and Rose in the episode "The empty child" when he saves Rose, who's falling from a barrage balloon. The Doctor and Rose then save Jack later on in the series and from then on he travels with them, until the end of the series.
5. What animal did the Slitheen place in the spaceship that crashed into Big Ben?

Answer: Pig

They got a pig and changed its brain to make it human-like. It crashed into Big Ben and was finally shot by a soldier later in the next episode, much to the annoyance of the Doctor.
6. What were the words that kept following Rose and the Doctor around when they travelled?

Answer: Bad Wolf

"Bad Wolf" was the way Rose got back to the Doctor. She looked into the time vortex and became powerful, killing the Daleks and bringing Jack back from the dead. She planted the words "Bad Wolf" all over the universe so it would help her get back to the Doctor at that time and place.
7. What place is it that Mickey goes, to meet Rose and the Doctor, to give Rose her passport?

Answer: Cardiff

Mickey meets them in Cardiff, they are resting the TARDIS there to fill up with energy ontop of the rift. They meet a Slitheen and problems start.
8. What does TARDIS stand for?

Answer: Time And Relative Dimension In Space

The Doctor tells different characters this throughout the series. He uses it to impress the people around him. His TARDIS is the only one left in the universe.
9. What is the phrase people almost always say when entering into the TARDIS for the first time?

Answer: "It's Bigger On The Inside"

Mostly everyone states that it's bigger on the inside in amazement when they step into the TARDIS for the first time. They are normally struck in wonderment first time they enter.
10. At the end of the 2005 series, when the doctor has just regenerated, what are the last words of the series?

Answer: "Hello! Okay-ooh. New teeth."

This is David Tennant's first line as the Doctor and the last line of the series. He says it to proves he's the same man just with a different face.
Source: Author georgiewadhere

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
3/3/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us