Quiz about Fantastic Pheebs
Quiz about Fantastic Pheebs

Fantastic Pheebs! Trivia Quiz


We all love the ditsy Phoebe Buffay! But now let's see how much you actually know about this wonderfully comical "Friends" character.

A multiple-choice quiz by Smellykat. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. 'Friends' Characters
  8. »
  9. 'Friends' - Phoebe

Author
Smellykat
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
164,293
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
10000
Last 3 plays: Guest 67 (5/10), Guest 98 (8/10), Guest 99 (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. How old was Phoebe when her mother killed herself? Hint

12
8 months
16
13

2. According to Phoebe, someone dies whenever she goes to what kind of office? Hint

Dentist
Gynecologist
Doctor
Stock broker

3. What TV station does Phoebe despise? Hint

USA
PBS
PAX
HBO

4. What is Phoebe's deceased mother's name? Hint

Lily
Violet
Daisy
Mindy

5. What does Phoebe want her tombstone to read? Hint

Phoebe Buffay: Marine Biologist
Phoebe Buffay: Number One
Phoebe Buffay: Buried Alive
Smelly Cat, Smell-y Cat

6. Phoebe has never eaten meat.

True
False

7. How long was Phoebe living with her grandmother before Monica even found that she had moved out? Hint

4 days
2 months
1 week
6 months

8. Which of these was never one of Phoebe's occupations? Hint

Actress
Telemarketer
Marine biologist
Masseuse

9. Where does Phoebe keep the ashes of her dead grandmother? Hint

In a vase in her room
Under her bed
In the fireplace
In her taxi cab

10. Who does Phoebe think her grandfather is? Hint

Ben Franklin
Albert Einstein
Thomas Edison
Gandhi


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How old was Phoebe when her mother killed herself?

Answer: 13

Many of Phoebe's folk-songs are about her mother's suicide! Poor Phoebe was homeless by the time she was 14!
2. According to Phoebe, someone dies whenever she goes to what kind of office?

Answer: Dentist

The last time Phoebe went to the dentist's office, she thought she killed Ugly Naked Guy. That's when the giant poking device came into use.
3. What TV station does Phoebe despise?

Answer: PBS

This is because when her mother killed herself, Phoebe wrote to PBS and all they did was send her was a keychain!
4. What is Phoebe's deceased mother's name?

Answer: Lily

Phoebe planned to get a tattoo of a lily, honoring her mother. However, in the end, she chickened out.
5. What does Phoebe want her tombstone to read?

Answer: Phoebe Buffay: Buried Alive

Phoebe's taste is so intriguing!
6. Phoebe has never eaten meat.

Answer: False

Phoebe ate meat when she was pregnant with the triplets. To compensate, Joey became a vegetarian for that period of time. Monica also comments on how Phoebe "ate a hamburger" after Duncan [her gay ice dancer husband] moved away.
7. How long was Phoebe living with her grandmother before Monica even found that she had moved out?

Answer: 1 week

This was mentioned in "The One With the Flashback." Phoebe wanted to be in a land where she could spill.
8. Which of these was never one of Phoebe's occupations?

Answer: Marine biologist

Phoebe worked as an extra on Joey's show when in need of some extra money. She worked as a telemarketer at Empire Office Supplies when she saved Earl's (Jason Alexander's) life.
9. Where does Phoebe keep the ashes of her dead grandmother?

Answer: In her taxi cab

We find this out in "The One With Joey's Big Break." On his way to Las Vegas, Joey finds the the box containing the ashes because it kept sliding out from under the seat.
10. Who does Phoebe think her grandfather is?

Answer: Albert Einstein

When Phoebe leaves her grandmother's apartment, we see her say "Wish me luck, Grandpa!" to a picture of Albert Einstein.
Source: Author Smellykat

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 67: 5/10
Jan 25 2023 : Guest 98: 8/10
Jan 19 2023 : Guest 99: 5/10
Jan 18 2023 : Guest 172: 8/10
Jan 01 2023 : Guest 98: 5/10
Jan 01 2023 : Nhoj_too: 6/10
Dec 27 2022 : Guest 185: 9/10
Dec 22 2022 : Guest 69: 8/10
Dec 03 2022 : Guest 99: 8/10

Score Distribution

quiz
1/29/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us