Quiz about Four Decades of Popular Television Shows
Quiz about Four Decades of Popular Television Shows

Four Decades of Popular Television Shows Quiz


This quiz features four decades of popular television series loved by millions of viewers.

A multiple-choice quiz by milliesmall. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Name The Show

Author
milliesmall
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
376,403
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
2530
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 66 (9/10), Guest 69 (10/10), Guest 71 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Ken and Dave, two entertaining police detectives in the mid 1970s in Los Angeles, drove a flashy two door Red Ford Gran Torino. They heavily depended on their colorful informant, known as Huggy Bear, for leads in apprehending suspects. Name the series. Hint

Barretta
Starsky and Hutch
Miami Vice
Simon and Simon

2. An international spy series with handsome undercover operatives set in the 1960s attracted a large following of viewers. Their enemy was the T.H.R.U.S.H. organization which was determined to take over the world. Actor Robert Vaughn played the role of Napoleon Solo and David McCallum played the role of Illya Kuryakin. Name the series. Hint

The Man From U.N.C.L.E.
Get Smart
James Bond 007
Mission Impossible

3. A detective series, shot in the city of New York, featured the Greek lollipop sucking Lieutenant "Theo" whose character portrayed a unique boldness to go the extra mile to solve cases. "Who loves ya, baby" became his signature phrase. Name the series. Hint

The Streets of San Francisco
Kojak
LAPD
Barretta

4. This charming family show set in the 1950s featured the Cunningham family, Richie, Joanie, Chachi, their gang of friends, and the popular Fonz, who usually wore a black leather jacket. Actor Ron Howard played the character of Richie Cunningham. Name the series. Hint

The Wonder Years
Laverne and Shirley
Happy Days
90210

5. Two crazy and lovable roommates worked as bottle cappers in a Milwaukee brewery. They also shared their best and worst moments in their daily lives in the 1950s. This show appealed to many women who shared similar stories with their best friends. Name the show. Hint

Lenny and Squiggy
Laverne and Shirley
Happy Days
The 50s Show

6. Two families in Los Angeles, California, got together and each brought with them three children from their former marriages. The show was an instant hit and the siblings became household names. Most teenage viewers had a crush on Marcia, Marcia, Marcia! Name the show. Hint

Eight is Enough
The Partridge Family
The Brady Bunch
All In the Family

7. A supernatural comedy featured a unique married couple, Darrin and Samantha.
The husband was originally unaware that his wife possessed supernatural talents until he was surprised by his wife's admission that she was a witch. The acting was characterized with plenty of physical slapstick humor and comical facial expressions. It also involved a delightful exchange between Darrin and his ironic mother in law Endora. Name the show.
Hint

Charmed
The Addams Family
I Dream of Jeannie
Bewitched

8. Undercover detectives, "Sonny" Crockett and "Rico" Tubbs investigated and solved cases in sunny Miami in the 1980s. Their main mission was to uncover and apprehend illegal drug dealers and cut down prostitution. Their flashy attires also generated a fashionable clothing trend consisting of a T-shirt, jacket and white linen pants. Name this show.
Hint

Starsky and Hutch
The Mod Squad
Miami Vice
Chips

9. A hilarious housewife and her Cuban husband, a band leader, lived in New York City and socialized daily with their next door neighbors, Fred and Ethel. The story line focused on the housewife's wish to reach stardom and perform in her husband's nightclub act. The comical scenes performed by the main protagonist were spectacular and have not been replicated by any other comediennes. Name the show. Hint

That Girl
The Lucille Show
I Love Lucy
The Mary Tyler Moore Show

10. A former American astronaut, Steve Austin, suffered injuries in a rocket crash and received bionic body parts to repair and enhance his right arm, both legs, and left eye. His mission was to uncover plots to destroy the world. Which show was this? Hint

The Fall Guy
The Incredible Hulk
T.J. Hooker
The Six Million Dollar Man


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ken and Dave, two entertaining police detectives in the mid 1970s in Los Angeles, drove a flashy two door Red Ford Gran Torino. They heavily depended on their colorful informant, known as Huggy Bear, for leads in apprehending suspects. Name the series.

Answer: Starsky and Hutch

The "Starsky and Hutch" television series produced 92 episodes and aired from April 30, 1975 to May 15, 1979. The California police detectives were played by Paul Michael Glaser as Detective Dave Starsky and David Soul as Detective Ken "Hutch" Hutchinson.
2. An international spy series with handsome undercover operatives set in the 1960s attracted a large following of viewers. Their enemy was the T.H.R.U.S.H. organization which was determined to take over the world. Actor Robert Vaughn played the role of Napoleon Solo and David McCallum played the role of Illya Kuryakin. Name the series.

Answer: The Man From U.N.C.L.E.

"The Man From U.N.C.L.E." television spy series aired from September 22, 1964 to January 15, 1968. The show's story line involved a great number of action scenes. Gadgets and props used in the series became so popular that many were manufactured and sold as toys. Communicators, fountain pens and other spying equipment used in the series are presently valuable memorabilia at the Central Intelligence Agency's museum.
3. A detective series, shot in the city of New York, featured the Greek lollipop sucking Lieutenant "Theo" whose character portrayed a unique boldness to go the extra mile to solve cases. "Who loves ya, baby" became his signature phrase. Name the series.

Answer: Kojak

"Kojak", an entertaining police television series, produced 118 episodes and aired from October 24, 1973 to March 18, 1978. Its main star, actor Telly Savalas, played the colorful role of the lollipop lover, Lieutenant Theo Kojak. The weekly series also showcased a variety of guest stars to include Paul Anka, Richard Gere, Geraldine Page, John Ritter and Sylvester Stallone.
4. This charming family show set in the 1950s featured the Cunningham family, Richie, Joanie, Chachi, their gang of friends, and the popular Fonz, who usually wore a black leather jacket. Actor Ron Howard played the character of Richie Cunningham. Name the series.

Answer: Happy Days

"Happy Days" featured a large and impressive cast of actors. Ron Howard played the character of Richie Cunningham; Henry Winkler played the Fonz; Tom Bosley played the head of the family, Howard Cunningham; Marion Ross played Marion Cunningham; and Erin Moran, played Richie's sister, Joanie.

The show produced 255 episodes and aired from January 15, 1974 to September 24, 1984. Ron Howard ultimately became a stellar movie director.
5. Two crazy and lovable roommates worked as bottle cappers in a Milwaukee brewery. They also shared their best and worst moments in their daily lives in the 1950s. This show appealed to many women who shared similar stories with their best friends. Name the show.

Answer: Laverne and Shirley

"Laverne and Shirley", featured the comical duo played by Penny Marshall and Cindy Williams. Laverne and Shirley worked in an assembly line capping bottles for the Shotz Brewery. The series aired on the ABC network from January 27, 1976 to May 10, 1983 with a total of 178 episodes.
6. Two families in Los Angeles, California, got together and each brought with them three children from their former marriages. The show was an instant hit and the siblings became household names. Most teenage viewers had a crush on Marcia, Marcia, Marcia! Name the show.

Answer: The Brady Bunch

"The Brady Bunch", featured a blended family of six siblings, the parents and a housekeeper. The series produced 117 episodes and aired from September 26, 1969 to March 8, 1974. The main characters were played by Robert Reed and Florence Henderson. The siblings became very popular with teenagers. Maureen McCormick played Marcia; Barry Williams played Greg; Chris Knight played Peter; Eve Plumb played Jan; Mike Lookinland played Bobby; Susan Olsen played Cindy and Ann B. Davis played Alice, the housekeeper.
7. A supernatural comedy featured a unique married couple, Darrin and Samantha. The husband was originally unaware that his wife possessed supernatural talents until he was surprised by his wife's admission that she was a witch. The acting was characterized with plenty of physical slapstick humor and comical facial expressions. It also involved a delightful exchange between Darrin and his ironic mother in law Endora. Name the show.

Answer: Bewitched

"Bewitched" was an entertaining television series featuring a witch married to a mortal. The witch was played by Elizabeth Montgomery and her husband Darrin Stephens was played by Dick York (1964-1969) and Dick Sargent (1969-1972). The legendary actress Agnes Moorehead played Endora, Samantha's mother. The series produced 254 episodes from September 17, 1964 to March 25, 1972.
8. Undercover detectives, "Sonny" Crockett and "Rico" Tubbs investigated and solved cases in sunny Miami in the 1980s. Their main mission was to uncover and apprehend illegal drug dealers and cut down prostitution. Their flashy attires also generated a fashionable clothing trend consisting of a T-shirt, jacket and white linen pants. Name this show.

Answer: Miami Vice

"Miami Vice", a police undercover drama, became an instant sensation for its sharp looking detective sergeants played by actors Don Johnson and Phillip Michael Thomas. The show gained popularity for its special effects, new wave music and attractive Ferrari cars. The series aired from September 28,1984 to May 21, 1989 and produced 111 episodes.
9. A hilarious housewife and her Cuban husband, a band leader, lived in New York City and socialized daily with their next door neighbors, Fred and Ethel. The story line focused on the housewife's wish to reach stardom and perform in her husband's nightclub act. The comical scenes performed by the main protagonist were spectacular and have not been replicated by any other comediennes. Name the show.

Answer: I Love Lucy

"I Love Lucy", the funniest classic television show of all time, entertained audiences from October 15, 1951 to May 6, 1957 on the CBS network. Lucille Ball played Lucy, the main character. Desi Arnaz played her band leader husband. William Frawley and Vivian Vance played their next door neighbors, Fred and Ethel. The series aired a total of 181 episodes.
10. A former American astronaut, Steve Austin, suffered injuries in a rocket crash and received bionic body parts to repair and enhance his right arm, both legs, and left eye. His mission was to uncover plots to destroy the world. Which show was this?

Answer: The Six Million Dollar Man

"The Six Million Dollar Man" was a popular series featuring a former astronaut who possessed bionic body parts. The role of Steve Austin was played by actor Lee Majors. The series produced 99 episodes from March 7, 1973 to March 6, 1978. There were also six movies produced based on the series.
Source: Author milliesmall

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 03 2022 : Guest 66: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 69: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 71: 9/10
Dec 02 2022 : Guest 47: 10/10
Dec 02 2022 : misterpants: 10/10
Dec 01 2022 : SatchelPooch: 10/10
Nov 30 2022 : Guest 89: 9/10
Nov 29 2022 : Guest 204: 10/10
Nov 28 2022 : hosertodd: 10/10

Score Distribution

quiz
12/6/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us