Quiz about Friends Chronology Part 10
Quiz about Friends Chronology Part 10

"Friends" Chronology Part 10 Trivia Quiz


Welcome to the final "Friends" "Chronology" quiz. This quiz covers the final 17 epsiodes, numbers 218-235 (all of season 10).

A multiple-choice quiz by timence. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Friends

Author
timence
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
197,256
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Average
Avg Score
15 / 20
Plays
8801
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 129 (20/20), PolyanaK (15/20), woowoo2323 (19/20).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Episode 218: "The One After Joey and Rachel Kiss". What is the name of the girlfriend Mike promises Phoebe he will break up with? Hint

Precious
Suzie
Gem
Darling

2. Episode 219: "TOW Ross is Fine". According to Frank (Phoebe's brother), how long is it since he slept? Hint

4 months
4 weeks
4 days
4 years

3. Episode 220: "TOW Ross' Tan". Ross gets a dark tan on his front but not his back.

True
False

4. Episode 221: "TOW the Cake". The bakery gets a cake order mixed up for which special occasion? Hint

Emma's 1st birthday
Rachel's 31st Birthday
Emma's Christening
Rachel's 32nd Birthday

5. Episode 222: "TOW Rachel's Sister Babysits". What does Amy do while babysitting Emma? Hint

Locks her in the house alone
Bumps her head on the roof
Leaves her on the bus
Gets her ears pierced

6. Episode 223: "TOW Ross' Grant". Do Ross and Charlie break up in this episode?

Yes
No

7. Episode 224: "TOW the Home Study". We find out in this episode that one of the characters has a phobia of swings. Who is it? Hint

Rachel
Monica
Ross
Phoebe

8. Episode 225: "TOW the Late Thanksgiving". How many people are late to arrive for Thanksgiving dinner? Hint

7
4
3
6

9. Episode 226: "TOW the Birth Mother". The prospective mother of Monica and Chandler's adopted child thinks Monica is a doctor and Chandler is a Reverend.

True
False

10. Episode 227: "TOW Chandler Gets Caught". Which character(s) think they have discovered Chandler having an affair? Hint

Monica
Rachel
Rachel and Phoebe
Rachel and Monica

11. Episode 228: "TOW the Stripper Cries". In this episode, we discover that Ross and Rachel kissed at a college party back in 1987.

True
False

12. Episode 229: "TOW Phoebe's Wedding"- After finding out her father is unavailable, who does Phoebe originally ask to walk her down the aisle? Hint

No-one
Chandler
Joey
Ross

13. Episode 230: "TOW Joey Speaks French". How quickly does Joey claim he can drink a gallon of milk? Hint

15 seconds
5 seconds
10 seconds
20 seconds

14. Episode 231: "TOW Princess Consuela". What is Phoebe's new name in this episode? Hint

Princess Bananahammock Consuela
Princes Consuela Horridbag
Princess Crapbag Consuela
Princess Consuela Bananahammock

15. Episode 232: "TOW Estelle Dies". Who ultimately convinces Rachel that she should take the job in Paris? Hint

Mark
Phoebe
Monica
Ross

16. Episode 233: "TOW Rachel's Going Away Party". In a very eventful episode, which of the following does NOT happen? Hint

Ross and Rachel kiss
Monica and Chandler pack up their apartment
Erica goes into labor
Phoebe admits the furry handcuffs are hers

17. Episode 234: "The Last One (Part One)". When Monica and Chandler discover they are actually adopting twins, who suggests that they could just keep one of them? Hint

The doctor
Monica
Chandler
Erica

18. Episode 234: "The Last One (Part One)". How does Rachel describe Gunther's hair? Hint

"As bright as the sun"
"Brighter than the sun"
"Glowing like the sun"
"Glowing like the moon"

19. Episode 235: "The Last One (Part Two)". In the last episode ever, Ross and Rachel finally end up together.

True
False

20. Episode 235: "The Last One (Part Two)". Which character had the honor of delivering the last ever line on "Friends"? Hint

Monica
Rachel
Chandler
Ross


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Episode 218: "The One After Joey and Rachel Kiss". What is the name of the girlfriend Mike promises Phoebe he will break up with?

Answer: Precious

Phoebe can't stand calling her Precious and wants to call her Suzie instead. Precious turns up at Mike's house unexpectedly, so Phoebe breaks up with her on Mike's behalf.
2. Episode 219: "TOW Ross is Fine". According to Frank (Phoebe's brother), how long is it since he slept?

Answer: 4 years

This time period refers to how long he has been a father to his triplets.
3. Episode 220: "TOW Ross' Tan". Ross gets a dark tan on his front but not his back.

Answer: True

Ross goes to a tanning place, but gets confused about how to count when the tanning spray is applied. Also in this episode, Joey and Rachel decide that their relationship is simply not going to happen.
4. Episode 221: "TOW the Cake". The bakery gets a cake order mixed up for which special occasion?

Answer: Emma's 1st birthday

Without going into the details of what the cake is, let's just say it was highly inappropriate for a child's birthday!
5. Episode 222: "TOW Rachel's Sister Babysits". What does Amy do while babysitting Emma?

Answer: Gets her ears pierced

Amy is attempting to the the 'cool' aunt for Emma. All the other possible answers were from earlier episodes: Rachel locked Emma in the house, and the other 2 incidents happened to Ben (Joey and Chandler left him on the bus, and Monica hit his head on the roof).
6. Episode 223: "TOW Ross' Grant". Do Ross and Charlie break up in this episode?

Answer: Yes

Charlie gets back together with an old boyfriend, Benjamin, sho also happens to be in charge of deciding whether Ross gets a grant.
7. Episode 224: "TOW the Home Study". We find out in this episode that one of the characters has a phobia of swings. Who is it?

Answer: Rachel

Rachel got her hair caught in the swings as a child, and as a result does not want to take Emma to the playground.
8. Episode 225: "TOW the Late Thanksgiving". How many people are late to arrive for Thanksgiving dinner?

Answer: 4

Monica and Chandler are hosting dinner, and the other four (Ross, Phoebe, Joey and Rachel) are late. At the end of the episode, Monica finds out that the adoption agency have decided to give them a baby, so all is forgiven.
9. Episode 226: "TOW the Birth Mother". The prospective mother of Monica and Chandler's adopted child thinks Monica is a doctor and Chandler is a Reverend.

Answer: False

It's the other way around. In the end, Monica and Chandler confess to the error (which they had been playing along with), but Erica still decides they should be the parents.
10. Episode 227: "TOW Chandler Gets Caught". Which character(s) think they have discovered Chandler having an affair?

Answer: Rachel and Phoebe

They see Chandler with a blonde woman, who takes him to a house outside the city. It turns out to be a real estate agent, from whom Monica and Chandler buy the house.
11. Episode 228: "TOW the Stripper Cries". In this episode, we discover that Ross and Rachel kissed at a college party back in 1987.

Answer: False

Ross thought he kissed Rachel in a dark room, but it turned out to be his sister, Monica. Chandler kissed Rachel that same night.
12. Episode 229: "TOW Phoebe's Wedding"- After finding out her father is unavailable, who does Phoebe originally ask to walk her down the aisle?

Answer: Joey

Ross and Chandler are upset about being the only two people not part of the wedding party. Joey steps in to officiate the wedding when the priest cannot make it. Ross also fills in for a missing groomsman, and Chandler walks Phoebe down the aisle.
13. Episode 230: "TOW Joey Speaks French". How quickly does Joey claim he can drink a gallon of milk?

Answer: 10 seconds

He tries this trick at the end of the episode, spilling the majority of the milk on himself!
14. Episode 231: "TOW Princess Consuela". What is Phoebe's new name in this episode?

Answer: Princess Consuela Bananahammock

Phoebe changes her name to Princes Consuela Bananahammock, but insists the name is too silly and threatens to change his name to something even sillier.
15. Episode 232: "TOW Estelle Dies". Who ultimately convinces Rachel that she should take the job in Paris?

Answer: Ross

Rachel is offered a promotion in her old job as a result of Ross' scheming, but in the end he realises she badly wants to take the job in Paris.
16. Episode 233: "TOW Rachel's Going Away Party". In a very eventful episode, which of the following does NOT happen?

Answer: Phoebe admits the furry handcuffs are hers

Phoebe denies the handcuffs are hers, as they are too flimsy.
17. Episode 234: "The Last One (Part One)". When Monica and Chandler discover they are actually adopting twins, who suggests that they could just keep one of them?

Answer: Chandler

Monica is understandably very much against splitting them up. The twins turn out to be a girl, who they name Erica, and a boy, Jack.
18. Episode 234: "The Last One (Part One)". How does Rachel describe Gunther's hair?

Answer: "Brighter than the sun"

Gunther steals Ross' thunder and confesses his love to Rachel.
19. Episode 235: "The Last One (Part Two)". In the last episode ever, Ross and Rachel finally end up together.

Answer: True

It would be hard to imagine a different ending for those two. They had so many ups and downs, it was a great way to send them off.
20. Episode 235: "The Last One (Part Two)". Which character had the honor of delivering the last ever line on "Friends"?

Answer: Chandler

Rachel suggests that they all go out for coffee. Chandler jokingly asks "where"? A nice end to a great show.
Source: Author timence

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 129: 20/20
Dec 02 2022 : PolyanaK: 15/20
Dec 01 2022 : woowoo2323: 19/20
Nov 29 2022 : Guest 173: 19/20
Nov 28 2022 : Guest 198: 14/20
Nov 28 2022 : Guest 69: 17/20
Nov 26 2022 : Guest 104: 16/20
Nov 24 2022 : Guest 101: 17/20
Nov 24 2022 : bopeep: 19/20

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "F.R.I.E.N.D.S." Miscellaneous Average
2. "Friends" Easier
3. "Friends" Average
4. "Friends" Average
5. "Friends" All Round Easier
6. "Friends" Challenge 2000 Average
7. "Friends" Fanatic Average
8. "Friends" Fanatic Average
9. "Friends" For Absolute Newcomers Very Easy
10. "Friends" Forever Average
11. "Friends" Forever (For At Least 10 Seasons) Average
12. "Friends" Fun! Average

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us