Quiz about Friends For Absolute Newcomers
Quiz about Friends For Absolute Newcomers

"Friends" For Absolute Newcomers Quiz


This ultra-simple "Friends" quiz is for newcomers and occasional viewers of the show, and fans looking for an easy 100 points. Try another of my "Friends" quizzes for tougher questions.

A multiple-choice quiz by nutter2002. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Friends

Author
nutter2002
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
145,025
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
20118
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 104 (10/10), Guest 67 (10/10), stephedm (6/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is Rachel's surname? Hint

White
Green
Black
Blue

2. Which "Friend" married a lesbian?

Answer: (One Word, first name only please)
3. Which two "Friends" married in the season 7 finale? Hint

Monica and Chandler
Phoebe and Joey
Monica and Joey
Ross and Rachel

4. Fill in the blank to Phoebe's famous song. "Smelly___, smelly____, what are they feeding you?"

Answer: (One Word, same both times, put only once!)
5. What is Joey's profession? Hint

Artist
Taxi-driver
Musician
Actor

6. What is the name of the Dutch waiter that works at Central Perk? Hint

Gunther
Norbert
Walter
Ruud

7. Which "Friend" has a father who lives in Las Vegas, dresses in women's clothing, and is in a relationship with Mr. Garibaldi, his piano player?

Answer: (First name only please)
8. What was the name of the character, played by Tom Selleck, who had a year-long relationship with Monica? Hint

Matthew
Paul
Michael
Richard

9. Which "friend" has seven sisters? Hint

Ross
Phoebe
Chandler
Joey

10. Finally, where is "Friends" set? Hint

Seattle
New York
Chicago
Tulsa


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is Rachel's surname?

Answer: Green

She is called Rachel Karen Green, and has two sisters, Jill and Amy. Jill dated Ross for a couple of episodes, whereas Amy was upset that Rachel wouldn't give her custody of Emma, her daughter, if she and Ross died.
2. Which "Friend" married a lesbian?

Answer: Ross

After the marriage ended, his wife, Carol, found out she was pregnant, with Ben. Ross has a daughter, Emma, with Rachel. Although he and Rachel used to date, Emma was conceived after a one-night stand, after the relationship finished.
3. Which two "Friends" married in the season 7 finale?

Answer: Monica and Chandler

At their reception, Rachel also announced to Monica and Phoebe that she was pregnant. Chandler and Monica got together at Ross's short-lived marriage to Emily. It later transpires that Monica was in fact looking for Joey that night, not Chandler.
4. Fill in the blank to Phoebe's famous song. "Smelly___, smelly____, what are they feeding you?"

Answer: Cat

Phoebe was asked by a record company to perform "Smelly Cat". But when she saw the tape, she realised that someone else was singing on the tape. Her old singing partner, Leslie, double-crossed Phoebe, by taking the song and turning it into a jingle for cat-litter.
5. What is Joey's profession?

Answer: Actor

Joey has appeared in VD warning posters, "M.A.C and Cheese", and "Days of Our Lives", and has played Freud in a musical, to name just a few of his roles. He was also fired from his role as Al Pacino's butt-double, because he kept acting too much!
6. What is the name of the Dutch waiter that works at Central Perk?

Answer: Gunther

Gunther has a major crush on Rachel, which neither she nor the rest of the group are aware of. Rachel even thinks that he is gay. Guther was the person who told Rachel that Ross had cheated on her, as he was jealous of Ross, and wanted to split them up.
7. Which "Friend" has a father who lives in Las Vegas, dresses in women's clothing, and is in a relationship with Mr. Garibaldi, his piano player?

Answer: Chandler

His stage show is called "Viva Las Gaygas". Chandler hates Thanksgiving because when he was nine years old, his mother and father told him that they were getting divorced because his father had been sleeping with the houseboy.
8. What was the name of the character, played by Tom Selleck, who had a year-long relationship with Monica?

Answer: Richard

Richard was a lot older than Monica, and was a friend of her parents. They split up because Monica wanted to have children in the future and Richard didn't.
9. Which "friend" has seven sisters?

Answer: Joey

Joey is the only boy. Chandler is an only child. Rachel has two sisters, and Monica and Ross are brother and sister. Phoebe has an identical twin sister, called Ursula, and she gave birth to her brother Frank's triplets in season 5.
10. Finally, where is "Friends" set?

Answer: New York

It is set in NYC, but is actually filmed in Los Angeles, CA.
Thank you for playing, and I hope you enjoyed it! :-)
Source: Author nutter2002

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LordAndry before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Dec 02 2022 : Guest 104: 10/10
Dec 02 2022 : Guest 67: 10/10
Dec 01 2022 : stephedm: 6/10
Nov 30 2022 : pointparkchic: 8/10
Nov 29 2022 : Guest 75: 10/10
Nov 29 2022 : Guest 108: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 198: 10/10
Nov 28 2022 : Guest 74: 9/10
Nov 28 2022 : Guest 86: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. "F.R.I.E.N.D.S." Miscellaneous Average
2. "Friends" Easier
3. "Friends" Average
4. "Friends" Average
5. "Friends" All Round Easier
6. "Friends" Challenge 2000 Average
7. "Friends" Chronology Part 10 Average
8. "Friends" Fanatic Average
9. "Friends" Fanatic Average
10. "Friends" Forever Average
11. "Friends" Forever (For At Least 10 Seasons) Average
12. "Friends" Fun! Average

12/3/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us