FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Greys Anatomy Mania
Quiz about Greys Anatomy Mania

"Grey's Anatomy" Mania Trivia Quiz


This is my favorite show ever so I hope you love my quiz about seasons one and two.

A multiple-choice quiz by angel13xo. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Author
angel13xo
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
234,591
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2559
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 71 (10/10), Tats21 (10/10), Azag (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Who first said that they thought George was gay? Hint


Question 2 of 10
2. What is Dr. Derek Shepherd's nickname? Hint


Question 3 of 10
3. At the end of season one, who came between Meredith and Derek? Hint


Question 4 of 10
4. Where does the show take place? Hint


Question 5 of 10
5. What did George "forget" to buy at the store, which made Izzie very mad? Hint


Question 6 of 10
6. Why does Cristina collapse during surgery? Hint


Question 7 of 10
7. Why did Dr. Richard Webber try to impress Miranda Bailey in season two? Hint


Question 8 of 10
8. Why was Dr. Burke attached to his scrub caps? Hint


Question 9 of 10
9. To whom did Meredith give her dog, when it became difficult for her and her other roommates to take care of it? Hint


Question 10 of 10
10. Who saw Meredith and Derek kissing in a car parked in a driveway during a party? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 23 2024 : Guest 71: 10/10
Jun 22 2024 : Tats21: 10/10
Jun 20 2024 : Azag: 10/10
Jun 20 2024 : Guest 108: 9/10
Jun 10 2024 : Guest 157: 8/10
Jun 07 2024 : Guest 72: 9/10
Jun 04 2024 : Guest 70: 9/10
Jun 04 2024 : Mimzie04: 8/10
Jun 03 2024 : Guest 23: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who first said that they thought George was gay?

Answer: Alex Karev

"You're not gay?" was Alex Karev's first statement asking George if he was gay. George responded by saying he wasn't. A couple minutes later, Cristina asked the same question.
2. What is Dr. Derek Shepherd's nickname?

Answer: McDreamy

All of the interns call Derek Sheppard "McDreamy" because of his good looks. The nickname was started by Cristina, though she usually said it sarcastically.
3. At the end of season one, who came between Meredith and Derek?

Answer: Derek's wife, Addison

Addison came to Seattle Grace Hospital to find out who was sleeping with her husband. After Derek had found out that Addison had an affair with his best friend, Mark, he moved to Seattle and had an affair with Meredith. Meredith was unaware that Derek had a wife until Addison showed up unexpectedly in the last episode of season one.

However, Derek was really in love with Meredith, unlike Addison's relationship with Mark.
4. Where does the show take place?

Answer: Seattle

"Grey's Anatomy" takes place in Seattle, Washington. One hint is that it is often raining during the episodes.
5. What did George "forget" to buy at the store, which made Izzie very mad?

Answer: tampons

George "forgot" to buy tampons at the store for Izzie which led to an argument between the roommates because George did not understand why he should be living with two women. George also did not want to buy the tampons because he thought it would be an embarrassment to his manhood. Also, George was worried that buying tampons for Izzie and Meredith would mean that he was more of a brother to them than anything else.
6. Why does Cristina collapse during surgery?

Answer: she had an ectopic pregnancy

Cristina collapsed during an important surgery during the early stages of her pregnancy. In the end, the baby could not be saved. Burke only found out she was pregnant when he saw on the OR board that she was being operated on for an ectopic pregnancy. However, Burke and Cristina became closer because of the baby being lost.
7. Why did Dr. Richard Webber try to impress Miranda Bailey in season two?

Answer: He did not want her to leave for another hospital

Richard Webber tried to impress Miranda Bailey because he thought that she is going to go to another hospital. In fact, Miranda was actually pregnant and preoccupied thinking about that.
8. Why was Dr. Burke attached to his scrub caps?

Answer: He believed they gave him good luck

In one episode, Dr. Burke insisted on Christina looking for the lucky scrub cap she had borrowed from him because he did not have anymore clean ones left, and he didn't want to do surgery without one of his colorful caps.
9. To whom did Meredith give her dog, when it became difficult for her and her other roommates to take care of it?

Answer: Derek and Addison

Meredith, George and Izzie became tired of taking care of the dog named Doc that they got from the pound, so they gave it to Derek and Addison to keep in their trailer. Meredith still met up with Derek some mornings to walk the dog together.
10. Who saw Meredith and Derek kissing in a car parked in a driveway during a party?

Answer: Miranda Bailey

Unfortunately for the Meredith and Derek, Derek's car was blocking in Bailey's, and she saw them kissing. After that, she became tougher on Meredith and warned Derek that she better not see him giving Meredith special attention at work.
Source: Author angel13xo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us