Quiz about Greys Anatomy   Season 1 and 2 Whodunit
Quiz about Greys Anatomy   Season 1 and 2 Whodunit

"Grey's Anatomy" - Season 1 and 2 -Whodunit? Quiz


I'll name an event, and you have to choose who did it! Everything is from the first and second seasons of "Grey's".

A multiple-choice quiz by guitargoddess. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Grey's Anatomy

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
253,586
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
7912
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 72 (11/15), Guest 24 (10/15), Guest 68 (15/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which intern had to perform surgery in an elevator? Hint

Cristina
Meredith
Dr. Bailey
George

2. Who knitted a complete sweater? Hint

George
Izzie
Cristina
Dr. Bailey

3. This person went to Idaho with Dr. Bailey. Hint

Alex
Meredith
Izzie
Cristina

4. Who believed his or her life was saved by a pigeon? Hint

Cristina
Derek
Alex
George

5. She gave birth to a boy. Hint

Izzie
Dr. Bailey
Cristina
Addison

6. Who was able to get Izzie away from Denny's dead body? Hint

George
Dr. Bailey
Cristina
Alex

7. Who got poison oak? Hint

Meredith
Dr. Burke
Alex
Addison

8. Which of these cheated on a significant other? Hint

Ellis
Alex
All of these
Addison

9. Which intern had to babysit Dr. Bailey's baby? Hint

Meredith
Cristina
Alex
George

10. Who first called Derek "McDreamy"? Hint

Cristina
Izzie
Meredith
Olivia

11. Who coined the name "McSteamy"? Hint

Meredith
Cristina
Izzie
Addison

12. This doctor executed the "special super secret silent sunset surgery". Hint

Dr. Webber
Dr. Addison Shepherd
Dr. Derek Shepherd
Dr. Burke

13. Who said "Pick me. Choose me. Love me."? Hint

Meredith
Izzie
Derek
Alex

14. This intern failed one of the medical board exams. Hint

Cristina
Alex
Izzie
Meredith

15. Which doctor went on strike with the nurses? Hint

George
Izzie
Alex
Dr. Burke


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which intern had to perform surgery in an elevator?

Answer: George

In the second season episode "Bring the Pain", George and Alex had been transporting a patient to the Operating Room via elevator when the power went out. The doors were pried part way open, but the elevator was stuck between two floors. Dr. Burke had to lie on the floor and pass tools through the opening.

He originally tried to give the scalpel to Alex, but Alex froze up and George took over. George performed the surgery with Dr. Burke giving instructions from outside the elevator.
2. Who knitted a complete sweater?

Answer: Izzie

Izzie and Meredith took up knitting in the second season when they swore off men. Meredith wasn't as good at it as Izzie was, and Izzie completed a whole sweater in one day. In the episode "The Name of the Game", Izzie gave the sweater to Denny Duquette, the heart transplant patient she became close with.
3. This person went to Idaho with Dr. Bailey.

Answer: Cristina

They went to Idaho in the second season episode "Begin the Begin" to harvest a new heart for Denny Duquette. Unfortunately, they were not able to, and Denny did not get a new heart in this episode.
4. Who believed his or her life was saved by a pigeon?

Answer: George

At the beginning of the episode "Let it Be", from season two, a pigeon pooped on George's bagel, causing him to step aside. Moments later a man fell from the sky and crushed the pigeon which had landed where George had been standing. George was very cheerful and went around exclaiming "Carpe Diem!" for the rest of the day because he believed he side-stepped death that morning.
5. She gave birth to a boy.

Answer: Dr. Bailey

Dr. Bailey gave birth to her son William George Bailey-Jones in the second season. She went into labour in "It's the End of the World" and delivered the baby with George and Addison's assistance in "As We Know It". Cristina became pregnant in the first season but lost the baby, Izzie gave birth to a girl when she was a teenager, and Addison did not have any children.
6. Who was able to get Izzie away from Denny's dead body?

Answer: Alex

Denny died at the end of the second season in "Losing My Religion". Izzie had accepted his marriage proposal and was going to visit with him, only to find him dead in his hospital bed. When the others arrived to his room, they found that Izzie had gotten in the bed with him and was holding him. Alex was the one who told her that Denny wasn't really Denny anymore, that he had died and gone.

He then picked her up and held her while she sobbed.
7. Who got poison oak?

Answer: Addison

Addison got poison oak in a very sensitive part of her body in the second season episode "What Have I Done to Deserve This?", from walking the dog in the woods. She believed it was karma for having cheated on Derek, and the fact that it happened right after Mark was in town was no coincidence.
8. Which of these cheated on a significant other?

Answer: All of these

Addison cheated on Derek before he came to Seattle (so before the show actually started). Meredith's mother, Ellis Grey, had cheated on her husband when Meredith was young, a fact that was revealed throughout the second season, and Alex cheated on Izzie with the nurse Olivia in the episode "Much Too Much".
9. Which intern had to babysit Dr. Bailey's baby?

Answer: Cristina

Dr. Bailey had to bring the baby to work with her in "Band Aid Covers the Bullet Hole" because her husband was unavailable to watch the baby at home. She had to scrub in for surgery and Cristina was around at the time, so she got stuck on babysitting duty.
10. Who first called Derek "McDreamy"?

Answer: Cristina

Cristina was the first one to refer to Dr. Shepherd as "McDreamy", when she and Meredith were discussing him in "The First Cut is the Deepest".
11. Who coined the name "McSteamy"?

Answer: Meredith

When Mark showed up at Seattle Grace in the episode "Yesterday", the interns were spying on him and Derek arguing in Dr. Webber's office, and the girls were drooling over Mark. Cristina suggested "McSexy", Izzie offered "McYummy", but when Meredith said "McSteamy", they agreed that that was the name for him.
12. This doctor executed the "special super secret silent sunset surgery".

Answer: Dr. Derek Shepherd

In the first season finale "Who's Zoomin' Who?", Dr. Webber went to Derek about problems he had been experiencing. When it turned out to be a brain tumour, Webber decided to let Derek operate, but only if the procedure was kept secret. Dr. Bailey and Meredith assisted on the operation. Derek was the one who called it the "special super secret silent sunset surgery".
13. Who said "Pick me. Choose me. Love me."?

Answer: Meredith

After discovering that Derek was married, Meredith had decided to step aside. But she soon realized that she still loved him and wanted to be with him. In the second season episode "Bring the Pain", she made this plea to Derek, asking him to choose her over Addison. In the next episode, he revealed that he was opting to stay with his wife.
14. This intern failed one of the medical board exams.

Answer: Alex

Chief Webber informed Alex he had failed his exams in the second season episode "Deny, Deny, Deny". The other interns got together to help him study in "Thanks for the Memories" and he passed his make up test.
15. Which doctor went on strike with the nurses?

Answer: George

At the beginning of "Break on Through", the interns found themselves staring at a mob of rallying nurses in front of the hospital entrance. Cristina was the first to push through and had food thrown at her. George was the last one remaining on the other side of the picket line and opted not to cross it, because he was "a union man!" He felt that his blue-collar father and brothers would not forgive him for not supporting a strike.
Source: Author guitargoddess

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 27 2023 : Guest 72: 11/15
Jan 26 2023 : Guest 24: 10/15
Jan 26 2023 : Guest 68: 15/15
Jan 23 2023 : Guest 136: 11/15
Jan 22 2023 : Guest 213: 11/15
Jan 20 2023 : Guest 104: 14/15
Jan 19 2023 : Guest 4: 15/15
Jan 17 2023 : Guest 172: 15/15
Jan 17 2023 : Abranda: 15/15

Score Distribution

quiz
1/31/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us