Quiz about Holy Small Screen Its Superheroes on TV
Quiz about Holy Small Screen Its Superheroes on TV

Holy Small Screen! It's Superheroes on TV Quiz


This a quiz about Superheroes on the small screen. There have been many incarnations of Superheroes on TV. This quiz will test your knowledge of them.

A multiple-choice quiz by Dash_Rendarr. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Things in Common
  8. »
  9. Titles

Author
Dash_Rendarr
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
380,664
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Impossible
Avg Score
2 / 10
Plays
288
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which one of the following Superheroes was NOT a guest star on the 1973 "Super Friends" series? Hint

Plastic Man
The Atom
Green Arrow
The Flash

2. Who created the first animated Superman cartoons? Hint

Hanna Barbera
Filmation
Ruby/Spears
Max Fleischer

3. Which Superhero was NOT animated by Filmation Studios? Hint

Shazam
Hawkman
Wonder Woman
Green Lantern

4. Which villain did NOT appear in "Spider-Man and His Amazing Friends"? Hint

The Scorpion
The Lizard
The Beetle
The Blob

5. Which three villains teamed up to capture Spider-Man in the 1967 cartoon series? Hint

The Green Goblin, Electro, The Vulture
The Green Goblin, Electro, Dr. Octopus
Dr. Octopus, Electro, The Vulture
The Rhino, Mysterio, Scorpion

6. Which charter member of the Fantastic Four did NOT appear in the 1978 DePatie-Freleng Entertainment animated series? Hint

Johnny Storm
Sue Storm
Reed Richards
Ben Grimm

7. Which of the original "Marvel Super Heroes" cartoon heroes guest starred on one of the other "Marvel Super Heroes" episodes? Hint

The Incredible Hulk
Captain America
Iron Man
Sub Mariner

8. Which of these Bat Villains did NOT appear in "The New Adventures of Batman" cartoon? Hint

Clayface
Mr. Freeze
Riddler
Catwoman

9. Which one of these actors did NOT voice Batman on television? Hint

Rino Romano
Bruce Timm
Olan Soule
Diedrich Bader

10. What was the name of Plastic Man's partner on "The Plastic Man Comedy/Adventure Show?" Hint

Cosmo
Woozy Winks
Hula-Hula
Puggsy


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which one of the following Superheroes was NOT a guest star on the 1973 "Super Friends" series?

Answer: The Atom

The Atom was a member of the Justice League cartoon from 1967. He would return as a guest star in 1978 on The All New Super Friends Hour. Plastic Man in appeared in the episode "Professor Goodfellow's G.E.E.C." Green Arrow appeared in the episode "Gulliver's Gigantic Goof." The Flash appeared in the episode "Too Hot to Handle."
2. Who created the first animated Superman cartoons?

Answer: Max Fleischer

Max Fleischer and his brother Dave brought the Man of Steel to life in 1941. This was just a few short years after his comic book debut. Filmation debuted Superman in 1966. William Hanna and Joseph Barbera put the Last Son of Krypton on television in 1973. Joe Ruby and Ken Spears rendition of Superman aired on CBS in 1988.
3. Which Superhero was NOT animated by Filmation Studios?

Answer: Wonder Woman

Wonder Woman did not make her animated debut until 1973's "Super Friends" produced by William Hanna and Joseph Barbera. Hawkman, Green Lantern and had their own Filmation cartoons as well as appearing in the Justice League cartoon also produced by Filmation. Shazam had his own cartoon as part of the 1981 series "The Kid Power Hour with Shazam!"
4. Which villain did NOT appear in "Spider-Man and His Amazing Friends"?

Answer: The Lizard

The lizard appeared in the 1981 Spider-Man solo TV series. The Beetle appears in the season 3 episode "The Origin of The Spider-Friends." The Scorpion appears in the season 3 episode "Attack of the Arachnid." The Blob appears in the season 1 episode "The Prison Plot."
5. Which three villains teamed up to capture Spider-Man in the 1967 cartoon series?

Answer: The Green Goblin, Electro, The Vulture

The Green Goblin, Electro, and The Vulture were all released from prison by Dr. Noah Body in the episode "To Catch a Spider." Dr. Noah Body sends the three villains after Spider-Man in retaliation for his capture. In the end Spider-Man captures all four of the bad guys and sends them back to prison.
6. Which charter member of the Fantastic Four did NOT appear in the 1978 DePatie-Freleng Entertainment animated series?

Answer: Johnny Storm

An urban legend had been circulating for years that The Human Torch was not included in this Saturday Morning cartoon series because the network did not want children to try an emulate the Human Torch's powers. In actuality, the television rights to The Human Torch were tied up in a made for TV movie that never got produced.

The rest of the Fantastic Four appear alongside H.E.R.B.I.E.(Humanoid Experimental Robot, B-type, Integrated Electronics).
7. Which of the original "Marvel Super Heroes" cartoon heroes guest starred on one of the other "Marvel Super Heroes" episodes?

Answer: Iron Man

In 1966 Grantray-Lawrence animation company gave the world the "Marvel Super Heroes" Show. It featured a different hero each day. The features Super Heroes were The Incredible Hulk, Captain America, Iron Man, Thor and Namor The Submariner. Iron Man guest starred with the Avengers in episode 8 of The Incredible Hulk.
8. Which of these Bat Villains did NOT appear in "The New Adventures of Batman" cartoon?

Answer: Riddler

Although he appeared in the opening credits, the Riddler did not appear in any actual episodes because the contractual rights to the character were owned by Hanna-Barbera at the time because he was a character on "Challenge of the Super Friends."
9. Which one of these actors did NOT voice Batman on television?

Answer: Bruce Timm

Bruce Timm is one the men responsible for bringing us "Batman the Animated Series." Though he voiced several characters on the show he was not the voice of Batman. Rino Romano voiced Batman in "The Batman." Diedrich Bader, who played one of Drew Carey's friends on "The Drew Carey Show", voiced Batman in "Batman The Brave and the Bold." Olan Soule is the original voice of the Batman from the Filmation shows to the Hanna-Barbera "Super Friends" shows, excluding the last two incarnations where Adam West voiced the character.
10. What was the name of Plastic Man's partner on "The Plastic Man Comedy/Adventure Show?"

Answer: Hula-Hula

This was a little tricky. On the TV show Plas's partner was Hula-Hula. In the comic books it was Woozy Winks. Puggsy and Cosmo were other characters from the show. Coincidentally Hula-Hula and Woozy Winks both wore Hawaiian shirts.
Source: Author Dash_Rendarr

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Gamemaster1967 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Feb 20 2023 : Guest 98: 3/10
Feb 15 2023 : Guest 99: 2/10

Score Distribution

quiz
3/21/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us