FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about More I Love Lucy
Quiz about More I Love Lucy

More 'I Love Lucy' Trivia Quiz


I hope this quiz is a challenge!

A multiple-choice quiz by divaincantare. Estimated time: 7 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television H-K
  8. »
  9. I Love Lucy

Time
7 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
154,831
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Difficult
Avg Score
7 / 15
Plays
5834
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (8/15), Guest 70 (14/15), Guest 47 (13/15).
- -
Question 1 of 15
1. Ethel's three middle names are ___
___ & ___.
Hint


Question 2 of 15
2. Carolyn Appleby's other name was ______ in "Lucy Gets in Pictures".

Answer: (First and last name)
Question 3 of 15
3. Whom does Lucy refer to as her "idol", her "dream man"?
Hint


Question 4 of 15
4. What star did Lucy hear wears nothing but black lace underwear? Hint


Question 5 of 15
5. The four ingredients of Lucy's scalp treatment in "Ricky Thinks He's Getting Bald" are ___
___ ___ and ___, covered by a stocking and baked in a heat cap.
Hint


Question 6 of 15
6. In which episode does Ethel say, "Ethel to Tilly, Ethel to Tilly...Come in Tilly"?

Answer: (2 words)
Question 7 of 15
7. What was the name of the candy factory that employed Lucy and Ethel for a day? Hint


Question 8 of 15
8. Which of these is not a souvenir Lucy took from Hollywood? Hint


Question 9 of 15
9. What nursery story do we hear Ricky read to Little Ricky in Spanish when he is watching him?
Hint


Question 10 of 15
10. What is the name of the Parisian designer Lucy is dying to own a dress from?
Hint


Question 11 of 15
11. How old was Ethel when she married Fred? Hint


Question 12 of 15
12. What were the names of Lucy and Ricky Ricardo in the pilot episode? Hint


Question 13 of 15
13. Who was one of the first stars Lucy claimed to have seen in Hollywood? Hint


Question 14 of 15
14. Which episode did Lucy say "How now, brown cow"? Hint


Question 15 of 15
15. Lucy can't resist Handy Dandy Kitchen Helper. Returning it, she buys a Handy Dandy Vacuum Cleaner. What do the boys end up buying when they return the vacuum cleaner? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 13 2024 : Guest 173: 8/15
Jun 12 2024 : Guest 70: 14/15
Jun 11 2024 : Guest 47: 13/15
Jun 09 2024 : Guest 67: 10/15
Jun 04 2024 : Guest 70: 3/15
Jun 02 2024 : Guest 174: 10/15
May 31 2024 : Guest 98: 9/15
May 23 2024 : Guest 172: 12/15
May 23 2024 : Guest 166: 5/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Ethel's three middle names are ___ ___ & ___.

Answer: Mae, Roberta and Louise

Ethel had three different middle names: Ethel Roberta in the episode where they bottle Aunt Martha's Old Fashioned Salad Dressing, Ethel Louise when the girls bought the same dress for the "Friendship" number, and Ethel Mae when they went to Albuquerque.
2. Carolyn Appleby's other name was ______ in "Lucy Gets in Pictures".

Answer: Lillian Appleby

In this episode, Lucy makes a reference to Lillian Appleby, instead of properly calling her by her new name, Carolyn Appleby. The writers thought Lillian and Lucy sounded too much alike.
3. Whom does Lucy refer to as her "idol", her "dream man"?

Answer: Richard Widmark

"Would you sign my grapefruit?"
4. What star did Lucy hear wears nothing but black lace underwear?

Answer: Ava Gardner

Ava Gardner was being considered for the female lead of Don Juan with Ricky.
5. The four ingredients of Lucy's scalp treatment in "Ricky Thinks He's Getting Bald" are ___ ___ ___ and ___, covered by a stocking and baked in a heat cap.

Answer: oil, vinegar, eggs, mustard plaster

Lucy uses vibrators, plasters, plungers, and a heat cap to bake Ricky's hair back.
6. In which episode does Ethel say, "Ethel to Tilly, Ethel to Tilly...Come in Tilly"?

Answer: The Seance

Tilly was Mr. Meriweather's dog.
7. What was the name of the candy factory that employed Lucy and Ethel for a day?

Answer: Kramer's Kandy Kitchen

"Speed it up a little!"
8. Which of these is not a souvenir Lucy took from Hollywood?

Answer: Cornel Wilde's cigar

Lucy mementos: a grapefruit autographed by Richard Widmark, John Wayne's bootprints, a Don Loper original dress, and an orange autographed by Robert Taylor.
9. What nursery story do we hear Ricky read to Little Ricky in Spanish when he is watching him?

Answer: "Little Red Riding Hood"

"Ricky Minds the Baby" is the only episode filmed without a studio audience.
10. What is the name of the Parisian designer Lucy is dying to own a dress from?

Answer: Jaques Marcel

Marcel stole the Ricky and Fred's potato sack design.
11. How old was Ethel when she married Fred?

Answer: 24

She claims she was 19 when she married Fred, but she was actually 24!
12. What were the names of Lucy and Ricky Ricardo in the pilot episode?

Answer: Lucy and Larry Lopez

It wasn't until the first episodes of the actual show that they became the Ricardos.
13. Who was one of the first stars Lucy claimed to have seen in Hollywood?

Answer: Cary Grant

At the Beverly Palms Hotel, Ricardos stayed in room 315 and Mertzes in 317.
14. Which episode did Lucy say "How now, brown cow"?

Answer: "Lucy's Bicycle Trip"

Lucy convinces gang to bicycle to Nice.
15. Lucy can't resist Handy Dandy Kitchen Helper. Returning it, she buys a Handy Dandy Vacuum Cleaner. What do the boys end up buying when they return the vacuum cleaner?

Answer: Handy Dandy Refrigerator/Washer

At the beginning of "Sales Resistance", Lucy says that her Handy Dandy Kitchen Helper cost $7.98. Later she says it cost $7.95.
Source: Author divaincantare

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us