FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about My Memories Of Dallas Pt 2
Quiz about My Memories Of Dallas Pt 2

My Memories Of "Dallas" Pt. 2 Trivia Quiz


More tidbits and trivia from recalling the Ewings on Soapnet. This covers season six of "Dallas" only.

A multiple-choice quiz by Gamemaster1967. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Television D-G
  8. »
  9. Dallas

Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
167,804
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
1774
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 173 (6/10), Guest 47 (8/10), Guest 86 (6/10).
- -
Question 1 of 10
1. Timothy Patrick Murphy played Ray's cousin Mickey Trotter.


Question 2 of 10
2. How much time did Jock's will state Bobby and JR had to prove their leadership of Ewing Oil? Hint


Question 3 of 10
3. After her ordeal with Roger the photographer, Lucy is reluctant to return to work. She spends her days laying around watching television. Pam shakes her back into reality and Lucy does decide to return to her modeling. This time she asks for and receives a female photographer named ________. Hint


Question 4 of 10
4. When JR needed a variance to pump to capacity, which member of the OLM did he blackmail?

Answer: (first or full name, first seen in "Aftermath")
Question 5 of 10
5. How did Cliff beat JR out of the refinery deal with Gil Thurman? Hint


Question 6 of 10
6. Who is the first man Miss Ellie dates after legally declaring Jock dead? Hint


Question 7 of 10
7. Who were the two men from Canada, trying to make a deal for crude oil with both Bobby and Cliff? Hint


Question 8 of 10
8. After last seeing Cliff's sister Katherine in season five's "The Investigation", do we see her return in season six?


Question 9 of 10
9. When Lucy was divorcing Mitch, who played her lawyer Phillip Colton?

Answer: (1 or 2 words, first or last name only or full name)
Question 10 of 10
10. Who did actor Tom Fuccello portray on "Dallas"?
Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 15 2024 : Guest 173: 6/10
Jul 13 2024 : Guest 47: 8/10
Jul 04 2024 : Guest 86: 6/10
Jul 03 2024 : Guest 99: 7/10
Jul 02 2024 : Guest 68: 8/10
Jun 24 2024 : Guest 156: 6/10
Jun 22 2024 : Guest 60: 7/10
Jun 15 2024 : bernie73: 4/10
Jun 11 2024 : Guest 50: 6/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Timothy Patrick Murphy played Ray's cousin Mickey Trotter.

Answer: True

Tim Murphy played the obstinate Mickey, son of Amos Krebbs' sister. Mickey and Ray were not actually related at all, since Amos was not really Ray's father, but Ray considered him as such.
Murphy passed away in 1988 of AIDS. You may have seen him in small roles on "The Love Boat", "Chips", and "Hotel".
2. How much time did Jock's will state Bobby and JR had to prove their leadership of Ewing Oil?

Answer: 12 months

Jock's will stated the boys each had 12 months to use exactly half of Ewing Oil assets to make a profit. Whomever had the bigger financial gain would become the head of the company.

The will also gave Ray and Gary each a $10 million lump sum, but Gary's portion had a stipulation to prevent him from using it unwisely.
3. After her ordeal with Roger the photographer, Lucy is reluctant to return to work. She spends her days laying around watching television. Pam shakes her back into reality and Lucy does decide to return to her modeling. This time she asks for and receives a female photographer named ________.

Answer: Annie

Annie was played by Fay Hauser. Annie was seen in only three episodes, but Fay had many small roles in various TV shows. Among them are "TJ Hooker", "The Love Boat", "Taxi", "Good Times", Magnum PI", "21 Jumpstreet", and "The District".
4. When JR needed a variance to pump to capacity, which member of the OLM did he blackmail?

Answer: Walt Driscoll

JR found out that Walt's new young wife had a problem driving and set up a fake hit and run. When JR was able to talk the police out of pressing charges, he blackmailed Walt into granting his variance. Walt left town immediately, as the variance was a violation of The OLM (Office of Land Management).
Ben Piazza played Walt Driscoll in eleven episodes of season six.

He was also on "Dynasty" and "Santa Barbara" for a short time. He died in 1991 of cancer.
5. How did Cliff beat JR out of the refinery deal with Gil Thurman?

Answer: Afton slept with Gil

JR was pumping his half of the Ewing wells to capacity and desperately needed a storage facility, so he set up a dinner with Gil, Sue Ellen and himself. Sue Ellen was left alone with Gil for an hour and Gil wanted her to sleep with him. When she refused, he was no longer interested in selling to JR. Cliff got the deal made after that, because Afton did give Gil the fringe benefits he wanted.

This was also the title of that episode, "Fringe Benefits".
6. Who is the first man Miss Ellie dates after legally declaring Jock dead?

Answer: Frank Crutcher

Dale Robertson played Frank in 5 "Dallas" episodes. Dale also starred on "Dynasty" in 1981. Howard Keel is the actor that played Clayton Farlow. After being rebuffed by Sue Ellen, Clayton does eventually fall for Miss Ellie. Keel played Clayton for 10 years.
7. Who were the two men from Canada, trying to make a deal for crude oil with both Bobby and Cliff?

Answer: Thornton and Jarrett McLeish

Thornton and Jarrett McLeish were played by Kenneth Kimmins and J. Patrick McNamara. They went to Cliff after Bobby, because Bobby was leary of the amount of time it would take to get the oil and make the promised 500 percent profit. Bobby did not want JR to inherit such a rich oil reserve if it went past the one year deadline.

In the end Pam helped Bobby land the deal, and though she was unaware of Cliff's interest, he blamed her for going against him.
8. After last seeing Cliff's sister Katherine in season five's "The Investigation", do we see her return in season six?

Answer: Yes

Katherine Wentworth returns in the season six episode "Requiem". Morgan Brittany plays the part of Katherine, and later goes on to kill Bobby, so to speak.
9. When Lucy was divorcing Mitch, who played her lawyer Phillip Colton?

Answer: John Larroquette

John Larroquette also played a lawyer for many season on "Night Court". In 2003 he started a new sitcom with Christine Baranksi called "Happy Family".
10. Who did actor Tom Fuccello portray on "Dallas"?

Answer: Dave Culver

Dave was the former step-son of Donna Culver Krebbs, and a politician like his father Sam. Tom was also seen in the TV movie "V", "The Young and the Restless", "Mac and Me", and all three prime time soaps "Falcon Crest", "Knots Landing" and "The Colbys". Tom passed away in 1993.
Source: Author Gamemaster1967

This quiz was reviewed by our editing team before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us