FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about TV Cowboys
Quiz about TV Cowboys

TV Cowboys Trivia Quiz


I will give you the actor's name in the TV show and your job is picking out the character he played.

A multiple-choice quiz by tncvols. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Classics
  8. »
  9. Westerns

Author
tncvols
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
332,468
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1456
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: Guest 38 (8/10), Guest 174 (10/10), Guest 24 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. 'Have Gun Will Travel' starred Richard Boone as what gun for hire? Hint


Question 2 of 10
2. Nick Adams had the lead role for this series titled 'The Rebel' portraying which character? Hint


Question 3 of 10
3. Clint Walker had the lead role for "Cheyenne' but what was the full name of his character? Hint


Question 4 of 10
4. Bret and Bart Maverick were the lead characters but who was the cousin Roger Moore portrayed in 'Maverick'? Hint


Question 5 of 10
5. Will Hutchins played the lead role of 'Sugarfoot' but what was the character's name in that show? Hint


Question 6 of 10
6. Hugh O'Brian starred in a series titled after which famous Tombstone lawman? Hint


Question 7 of 10
7. This Dick Simmons (not that Richard Simmons) character was in the great white north country where his regular partners were Rex and King and he was which officer in the Yukon? Hint


Question 8 of 10
8. Long before he was the Bandit Burt Reynolds was the side kick on 'Riverboat' as which character? Hint


Question 9 of 10
9. In 'Kung Fu' David Carradine portrayed which Asian character? Hint


Question 10 of 10
10. Outside of Clint Eastwood probably Steve McQueen had the biggest post TV career. But it started with 'Wanted: Dead or Alive' where his character bore what name? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Today : Guest 38: 8/10
Feb 23 2024 : Guest 174: 10/10
Feb 19 2024 : Guest 24: 9/10
Feb 06 2024 : Guest 68: 9/10
Jan 24 2024 : Guest 98: 10/10
Jan 09 2024 : tluvgrandpa: 9/10
Jan 02 2024 : Andyboy2021: 10/10
Jan 02 2024 : Guest 12: 10/10
Jan 02 2024 : Guest 162: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 'Have Gun Will Travel' starred Richard Boone as what gun for hire?

Answer: Paladin

Richard Boone was the card carrying cowboy from San Francisco with one of the first regularly appearing Chinese parts, Hey Boy (Kim Chan) played by Kam Tong. Lots of knights (paladins) probably disappeared from chess sets during the show's run to spark kids' role play.
2. Nick Adams had the lead role for this series titled 'The Rebel' portraying which character?

Answer: Johnny Yuma

Nick was able to claim close friends with two icons of his time, Elvis Presley and James Dean, due in part to fame from this role. Like those two he suffered an early death from a prescription drug overdose at age 36.
3. Clint Walker had the lead role for "Cheyenne' but what was the full name of his character?

Answer: Cheyenne Bodie

Clint got the honor of being the star in the first hour long TV western which incidentally was the first hour long show of any type to get past its first season. Michael Landon also made an appearance on this show in 1956, his first year in acting.
4. Bret and Bart Maverick were the lead characters but who was the cousin Roger Moore portrayed in 'Maverick'?

Answer: Beau Maverick

It is hard to believe that Sir Roger was in his 15th year of acting when he took on this role. His exposure on American TV certainly helped build an audience across the pond for his later roles.
5. Will Hutchins played the lead role of 'Sugarfoot' but what was the character's name in that show?

Answer: Tom Brewster

Will played a greenhorn westerner who was a lawyer in this series. This was a great show if for no other reason than Jack Elam's weekly appearance as his sidekick. The 'Sugarfoot' title referenced the character's newcomer and inexperienced status in the west.
6. Hugh O'Brian starred in a series titled after which famous Tombstone lawman?

Answer: Wyatt Earp

Saddled with the cumbersome title of 'Life and Legend of Wyatt Earp' the show was a huge success for six years. Fittingly the series finale was the OK Corral incident and took up the final five episodes of the show to complete the story.
7. This Dick Simmons (not that Richard Simmons) character was in the great white north country where his regular partners were Rex and King and he was which officer in the Yukon?

Answer: Sgt. Preston

From George Trendle, creator of 'The Lone Ranger' came 'Sergeant Preston of the Yukon' with his trusty horse Rex and King, his dog. After the series concluded Simmons revealed the character's name was Frank. The first name was never used in the show.
8. Long before he was the Bandit Burt Reynolds was the side kick on 'Riverboat' as which character?

Answer: Ben Frazer

He was part of a pretty good supporting cast with Noah Beery in a show boasting Darren McGavin in the lead role. History says he left the show due to an inability to get along with McGavin.
9. In 'Kung Fu' David Carradine portrayed which Asian character?

Answer: Kwai Chang Caine

The Asian community was not as outraged as they might have been because they soon realized this show produced opportunities for work for them. It also opened an avenue for the success of the martial arts movies that soon followed. The part of Kwai Chang Caine made Carradine a household name.
10. Outside of Clint Eastwood probably Steve McQueen had the biggest post TV career. But it started with 'Wanted: Dead or Alive' where his character bore what name?

Answer: Josh Randall

This was a one man show with only one other actor, Wright King, getting any sort of steady billing. Every kid alive in America wanted one of Josh Randall's trademark "mares leg" guns for Christmas. Tom Horn was his movie role as another bounty hunter based on a real life person.
Source: Author tncvols

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us