FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Back In The Saddle AgainTV Cowboys Horses
Quiz about Back In The Saddle AgainTV Cowboys Horses

Back In The Saddle Again-TV Cowboys' Horses Quiz


Back in the day, what was a TV cowpoke's greatest asset? His six shooter? His lariat? His sidekick? No, it was his equine partner in crimefighting-his horse! How many horses' names from the Golden Age of Television Cowboys do you know?

A multiple-choice quiz by zoneranger. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. Mixture: Classics
  8. »
  9. Westerns

Author
zoneranger
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
415,876
Updated
Apr 28 24
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
407
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 24 (10/10), Guest 74 (9/10), Guest 208 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. When you heard the thundering hooves of the Lone Ranger's horse, you heard the hoofbeats of what great white stallion? Hint


Question 2 of 10
2. The Lone Ranger's partner in crimefighting, Tonto, had a paint horse with what name? Hint


Question 3 of 10
3. The "King of the Cowboys", Roy Rogers, rode a beautiful Palomino horse with what pistol part's name? Hint


Question 4 of 10
4. South of the border, the Cisco Kid and Pancho saddled up on what pair of horses? Hint


Question 5 of 10
5. Set in Old California during the 1820s, this TV series saw Guy Williams as Zorro ride to the rescue on what great black charger? Hint


Question 6 of 10
6. Out in Nevada, on the Ponderosa ranch, patriarch Ben Cartwright made his way through the West on a horse named? Hint


Question 7 of 10
7. The Women of the TV West could ride too. What was the "Queen of the West" Dale Evans's pony's handle? Hint


Question 8 of 10
8. "The Adventures of Wild Bill Hickok" ran on the small screen from 1951 to 1958. What was the name of Bill's mount? Hint


Question 9 of 10
9. North of the Border, famed Mountie Sgt. Preston of the Yukon, made his way through the Canadian wilderness on what great steed? Hint


Question 10 of 10
10. In the series "The Texan", Rory Calhoun's character rode a horse named Domino.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 18 2024 : Guest 24: 10/10
May 17 2024 : Guest 74: 9/10
May 16 2024 : Guest 208: 8/10
May 16 2024 : Guest 107: 10/10
May 14 2024 : Guest 206: 10/10
May 14 2024 : Guest 69: 8/10
May 13 2024 : boon99: 10/10
May 12 2024 : Guest 76: 7/10
May 12 2024 : Guest 120: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When you heard the thundering hooves of the Lone Ranger's horse, you heard the hoofbeats of what great white stallion?

Answer: Silver

From 1949 to 1957 you could catch the Lone Ranger and Silver on your picture tube. Two full length feature films also appeared in 1956 and 1958.
2. The Lone Ranger's partner in crimefighting, Tonto, had a paint horse with what name?

Answer: Scout

As they left an adventure the Lone Ranger would shout "Hi-ho, Silver-away!" and Tonto replied with "Get-um up, Scout!"
3. The "King of the Cowboys", Roy Rogers, rode a beautiful Palomino horse with what pistol part's name?

Answer: Trigger

Roy bought Trigger in 1938 after seeing him in the film "The adventures of Robin Hood". Trigger became so well known that later he even got his own comic book.
4. South of the border, the Cisco Kid and Pancho saddled up on what pair of horses?

Answer: Diablo and Loco

Diablo was The Cisco Kid's horse. Loco was Pancho's horse. As a side note, this was the first television series to be shot in color. Unfortunately, most of the viewing public at the time only had black and white sets!
5. Set in Old California during the 1820s, this TV series saw Guy Williams as Zorro ride to the rescue on what great black charger?

Answer: Tornado

On the series, Zorro trains Tornado to be the "smartest horse in all of California".
6. Out in Nevada, on the Ponderosa ranch, patriarch Ben Cartwright made his way through the West on a horse named?

Answer: Buck

Lorne Greene, as Ben Cartwright even mentions Buck in his song "An Old Tin Cup"
At the end of the series "Bonanza", Lorne bought the horse!
7. The Women of the TV West could ride too. What was the "Queen of the West" Dale Evans's pony's handle?

Answer: Buttermilk

Dale rode Buttermilk, a buckskin quarter horse, for over 30 years. When Buttermilk passed away, Dale had her stuffed and mounted where she was put on display at the Roy Rogers Museum.
8. "The Adventures of Wild Bill Hickok" ran on the small screen from 1951 to 1958. What was the name of Bill's mount?

Answer: Buckshot

Guy Madison starred as Bill with his slightly wacky sidekick "Jingles", played by Andy Devine.
9. North of the Border, famed Mountie Sgt. Preston of the Yukon, made his way through the Canadian wilderness on what great steed?

Answer: Rex

Champion was Gene Autry's horse, King was Sgt. Preston's dog, and Tony was the name of old time Western film star, Tom Mix's mount.
10. In the series "The Texan", Rory Calhoun's character rode a horse named Domino.

Answer: True

In one of the lesser known TV Westerns, Calhoun played Bill Longley, a gunfighter not looking for trouble.
Source: Author zoneranger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ladymacb29 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us